• Boris dagliga blogg

Måndagen den 17:e september 2018

Efter golf hann jag se Wolves trycka Burnley ända ner i botten av tabellen.
West Hams första seger blev Evertons första förlust i år.
Både AIK och Djurgården förlorade sensationellt igår.

Så var Ronaldo igång.
Nya tröjor dyker fortfarande upp.

FOTBOLLSHISTORIA:
1974: Liverpools stösta seger, 11-0
2007: Derby Countys enda seger i årets Premier Leaguesäsong.

FÖDDA IDAG:
Helgi, Janne.

DAGENS TRÖJA
WEST HAM UNITEDs förstatröja 1993/95

Lördagen innehöll inte några större sensationer inom fotbollsresultaten, men det gjorde gårdagen. Kanske har historien om hur tränare Silva och spelare Richarlison värvats från Watford blivit för mycket för Everton, för de hade inte förlorat någon match då de tog emot West Ham som startat med fyra förluster. West Hams seger med 3-1 borta var en sensation och kräver en West Hamtröja idag.

Efter golf hann jag se Wolves trycka Burnley ända ner i botten av tabellen.


Fortfarande så kommer jag att i någon månad till åka till vårdcentralen två gånger i veckan för att lägga om såren och svullnaden på benet, men det är inget som hindrar mig längre från att spela golf. Det blev en runda på min gamla golfbana Kvarnby. Alltså missade jag det mesta av matchen Wolverhampton mot Burnley, men jag hann hem för att se matchens enda mål. 1-0 till Wolves. Det var väl ingen större sensation. Burnley är ju bara en spillra av vad de var förra säsongen. Just nu är de en av huvudkandidaterna på att åka ur Premier League. Sist i tabellen.
 

West Hams första seger blev Evertons första förlust i år.


Annars var det en betydligt mer överraskande dag inom fotbollen. Om man följer Premier League så vet man att West Ham startad under all kritik och inlett med fyra raka förluster. Att åka upp till Liverpool och möta Everton som inte förlorat någon av sina fyra första matcher kunde bara gå på ett sätt. Det är här som tjusningen med fotbollen kommer in. Everton åker på sin första förlust och West Ham tar sin första seger. 3-1 slutade det och skulle det blivit fler mål så var det the Hammers som låg närmare ytterligare ett mål. Crystal Palace inledde ju förra säsongen med sju raka förluster och slutade till sist på elfte plats, så ingen hade trott att inte West Ham skulle slå detta rekord. Nu klättrade de upp på tabellplats 16 och jag skulle nog kunna tänka mig att de slutar på minst en elfte plats eller bättre.
 

Både AIK och Djurgården förlorade sensationellt igår.


Andra sensationen som slog mig var att AIK inte är oslagbara i Allsvenskan. IFK Norrköping vann med 2-0 och det betydde att Malmö FF blev passerade i tabellen av Norrköping, men å andra sidan är de ”bara” är åtta poäng efter serieledarna. Även Djurgården gjorde ett magplast då de hemma på däng av bottenlaget Brommapojkarna med 0-1. Det betydde att BP tog sig upp på säker plats, men lyckas Sirius med samma övrerraskning mot Hammarby idag så är de förbi BP igen.
 

Så var Ronaldo igång.


Sensation eller sensation. Det har väl snarare varit sensation att Cristiano Ronaldo inte skapat assist eller gjord några mål i sitt nya lag Juventus. Han fick stå över Portugals landskamper för att kunna anpassa sig bättre i Turin och hos Juventus. Det verkade ha gett resultat. Igår vann Juve sin fjärde raka matche. Hemma mot Sassuolo tog de en seger med minsta möjliga marginal. 2-1 slutade det och båda målen för Juventus gjordes av Cristisno Ronaldo. Så lite av en sensation får man väl säga att det tog tre ligamatcher innan han blev sig själv igen.
 

Nya tröjor dyker fortfarande upp.


Trots att säsongerna i de europeiska ligorna har kommit igång och det har hunnt vara ett landskampsuppehåll så fortsätter det dyka upp nya tröjor. För de som följde Pemier League i lördags så ansågs tydligen inte Ctystal Palace kunna spela i vare sig sin röd-blå randiga förstatröja eller sin vita andratröja mot Huddersfield som hade sina blå-vit-randiga förstatröjor. Alltså visade Place upp sina nya tredjetröjor. Gult med två längsgående ränder i blårr och rött är vad Puma och Crystal Palace kommit fram till. Även denna Palacetröja gillar jag. De har en häftig kollektion i år.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 17:e september.

1974 Största segern

 
Liverpool sparkade igång Cupvinnar Cupen i stor stil. Idag 1974 mötte de norska Strømsgodset. Nio olika målskyttar gjorde sammanlagt elva mål. 11-0 är den största segermarginal Liverpool någonsin vunnit med. I returen nöjde de sig med 1-0. Och i andra omgången önskade nog många Liverpoolfans att deras lag hade sparat på krutet och fördelat målen lite jämnare, för då åkte de ut mot Ferencváros med 1-1 där ungrarna gick vidare på den knasiga regeln att mål på bortaplan avgör.

2007 Seger för Derby.

 
Derby County var nya i Premier League. Det gick lite knackigt i början, men idag 2007 tog de sin första seger i hemmamatchen mot Newcastle United. Kenny Miller satte matchens enda mål i 38:e minuten. Glädjen var stor i Derby, men sedan blev det tungt igen. Dagens seger blev säsongens enda. Derby fortsatte 37 ligamatcher på raken utan en enda seger. De blev det hittills enda Premier Leaguelag som säkert skulle ramla ur redan i mars. Det fick den lägsta poäng något Premier Leaguelag haft, 11 poäng och som sagt, endast en enda seger, Den idag.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 17:e september.

44 år Helgi SIGURÐSSON född 1974 i Reykjavík, Island
Anfallare
43 U- och 62 A-landskamper för Island.
Klubbar som spelare:
Víkingur R. (1986-92),
Fram (1993-94),
VfB Stuttgart (1994-96),
Tennis Borussia Berlin (1996-97),
Fram igen (1997),
Stabæk (1997-1999),
Panathinaikos (1999-2001),
Lyn (2001-03),
AGF (2003-06),
Fram igen (2006),
Valur (2007-09),
Víkingur R. igen (2010-12),
Fram för fjärde gången (2013),
Afturelding (2013-14).
Lag som tränare:
Fylkir (2017-).

65 år Jan MÖLLER född 1953 i Möllevångens församling, Malmö
Målvakt
17 landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare.
Malmö FF (1968-80),
Bristol City (1980-82),
Toronto Blizzard (1982-83),
Malmö FF igen (1984-88),
Helsingborgs IF (1989-91),
Trelleborgs FF (1992-93).
1975 stod han för en strålande insats när Malmö mötte FC Magdeburg i mästarcupen. Möller räddade fyra av fem straffar i straffläggningen och Malmö gick vidare. Han hade även stor del i att Malmö FF spelade Europacupfinal 1979, och för det fick han Guldbollen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln