• Boris dagliga blogg

Måndagen den 4:e maj 2020

Golf, rättvis handikapp men ändå inte, fotbollssäsong efter kalenderår? Drive-in-fotboll?

FOTBOLLSHISTORIA:
1949: Torinokatastrofen då hela laget försvinner.
1966: Peter Shilton debuterar.

FÖDDA:
Cesc, Fernandinho.

DAGENS TRÖJA

BLOGGTEXT OM SÖNDAGEN DEN 3/5 2020

Golf, rättvis handikapp men ändå inte, fotbollssäsong efter kalenderår? Drive-in-fotboll?


Det var söndag igår och söndag är då min golfspelande dotter bokar in tid till spel. Då vi har två banor att spela på så alternerar vi mellan Söderslätt och Tegelberga. Igår var det den något svårare banan Tegelberga som fick äran att ha oss som spelare. Det är lustigt med golfen som fått ett handikappsystem man inte själv längre kan räkna ut. Däremot kan jag hålla med om att det är ett mycket mer rättvisande system som tillämpas från i år så att handikappet blir mer rättvist. Fast vad inte alla tänkt på är att slopen inte är rättvis.
 

Slope är de antal slag man får för varje bana man spelar på och som finns på en tabell. Mitt handikapp ger mig 18 extra slag på Söderslätt. På Tegelberga får jag bara 16 extra slag. Då är det så märkligt att Tegelberga är en betydligt svårare bana än Söderslätt. Så detta med handikapp blir ändå inte riktigt rättvist. Nu var det inte bara svårigheten på den bana vi spelade på igår som var orsaken till våra usla resultat. Men vädret var bra, de två som vi spelade med i vår boll var trevliga och Rhiann var nöjd med korven i paus där hon t o m fick sitta inne i restaurangen och käka. Hundar var alltså tillåtna inomhus och det var en stor fördel jämfört med vissa andra golfbanor.
 

Då vi hade tidig starttid så blev det inte läst tidningen förrän jag kom hem. Med detta så menar jag att ta upp två fotbollsmässiga saker som tilldrog sig mitt intresse. Ena var att om jag fått som jag velat och ändrat den svenska fotbollen till höst-vår så kanske det blivit fel igen för den vice Fifa-ordföranden Victor Montagliani tycker i stället att de stora fotbollsligorna ska spela kalenderår.
”–Vi har möjligheten att göra det 2022 när VM i Qatar ska spelas i november-december”, säger kanadensaren. Att spela kalenderår har tidigare föreslagits av tysken Karl-Heinz Rummenigge när han var ordförande i den europeiska klubborganisationen. Vi får väl se om detta är ett allvarligt förslag eller inte. Jag tror dock det skulle bli svårt att övertyga klubbar och förbund i Europa. Då skulle alla kommande stora mästerskap ligga i november-december och så skulle alla få ett juluppehåll. Så varför inte.
 

Andra nyheten kom från Danmark. Här liksom i övriga världen så gäller det ju att fotbollen är viktigare än att få coronaviruset under kontroll. Ligorna ska sättas igång till vilket pris som helst. En av Danmarks nya storklubbar FC Midtjylland lade fram ett förslag som många andra länder försöker nappa på. Man vill satsa på ”Drive-in-fotboll”. Förhoppningen är att den danska ligan ska komma i gång igen i slutet av maj, dock utan publik på läktarna. Midjyllands lösning är att låta lagets supportrar följa matcherna på en drive-in-bio.
 

Planerna har väckt stor uppmärksamhet och genererat i ett världsomspännande intresse. Idén om drive-in-fotboll går ut på att upp emot 10 000 åskådare ska kunna följa klubbens matcher på en storbildsskärm från 2000 bilar på parkeringsplatsen. Det återstår att se hur många klubbar som kommer ta efter konceptet när ligorna väl återupptas utan publik. Ajax sportchef, den tidigare stormålvakten Edwin van der Sar, har uppgett i nederländska medier att klubben överväger att kopiera idén. Frågan är om det kan vara något, för om det ska spelas fotboll så kommer det att dröja väldigt länge innan det kommer att göras inför publik på stadion.

FOTBOLLSHISTORIA från den 4:e maj.

1949 Torino-kraschen. 
 

Idag 1949 var den italienska fotbollsklubben A C Torino på väg hem från Portugal där de spelat en vänskapsmatch mot Benfica. Dåligt väder med regn och dimma gjorde att flygplanet laget åkte i kom något fel vid inflygningen till Turins flygplats. Planet kraschade mot ett berg i närheten som kallades Superga. Alla 31 ombordvarande dog. Den ende från laget som fortfarande var vid liv var Sauro Toma som på grund av skada inte var med i Portugal. Torino ledde Serie A med fyra omgångar kvar och tvingades spela de sista matcherna med ungdomslaget. Av sympati ställde även motståndarna upp med sina ungdomslag och Torino vann alla fyra matcherna och blev italienska mästare.

FOTBOLLSHISTORIA från den 4:e maj.

1966 Peter Shilton debuterar.

Idag 1966 fick den 16-årige Peter Shilton hoppa in i målet för Leicester istället för Gordon Banks. Det gick bra för unge Peter som höll nollan och bidrog till att Leicester vann matchen med 3-0 över Everton. Peter Shilton spelade sedan för Stoke City, Nottingham Forest, Southampton, Derby County, Plymouth Argyle, Wimbledon, Bolton, Coventry, West Ham, och Leyton Orient innan han som 47-åring drog sig tillbaka. Han hade då spelat 1005 matcher i Engelska ligan vilket fortfarande är rekord. Han gjorde dessutom ett mål under tiden han spelade i Leicester.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 4:e maj.

CESC FÀBREGAS blir 33 år

Francesc "CESC" FÀBREGAS Soler är född 1987 i Arenys de Mar, Spanien.
Mittfältare
39 U- och 110 A-landskamper för Spanien (2006-) och 3 landskamper för Katalonien (2004-).

Klubbar som spelare:
Mataró (1995-97),
Barcelona (1997-2003),
Arsenal (2003-11),
FC Barcelona igen (2011-14),
Chelsea (2014-19),
Monaco (2019-).

Han har två EM-guld 2008 och 2012 och ett VM-guld 2010.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 4:e maj.

FERNANDINHO blir 35 år

FERNANDINHO Fernando Luiz Rosa är född 1985 i Londrina, Paraná, Brasilien.
Mittfältare
53 A-landskamper för Brasilien (2011-).

Klubbar som spelare:
Atlético Paranaense (2002-05),
Sjachtar Donetsk (2005-13),
Manchester City (2013-).

Förutom portugisiska talar han även ryska, italienska, spanska och engelska. Dessutom är han en djupt troende kristen och säger att: "Jesus är min största inspirationskälla!"

DAGENS ORD.

DAGENS WALLPAPER för PC (1920x1080)

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv