• Boris dagliga blogg

Söndagen den 6:e augusti 2017.

Teater går före fotboll.
Ska det bli HIF mot HBK i direktkvalet till Allsvenskan i år också?
Inga pengar kunde få Neymar att göra premiär.
Några tankar och resultat från League Championship.


NYA TRÖJOR
Blackpools andratröja 2017/18

GÅRDAGENS TRANSFERS
Fernando, Martin Caceres, Yoshimar Yotún.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1875: Irländare bildar Hibernians i Skottlands huvudstad.
2003: Misslyckad match av Manchester United i Porto, men de hittade en viss Ronaldo.

FÖDDA:
Abdul Kader, Robin.

DAGENS TRÖJA
IPSWICH TOWNs förstatröja 1994/95

Gamla Prippswich som de kallades ett tag på Tipsextras tid fick en fin starta på sitt ligaår. Det blev hemmaseger med 1-0 över Birmingham. Jag kunde valt många lag i andraligan men det fick bli denna Ipswichtröja.

Teater går före fotboll.


Om man ska skriva en aktuell fotbollsblogg så kanske man borde sett någon av gårdagens matcher. Serierna börjar ju komma igång och med dem matcher på TV. Men jag måste tillstå att jag endast kan reflektera över resultat som jag läst sent i gårkväll. Jag var nämligen i Helsingborg, där jag körde förbi Olympia och in på Fredriksdalsteaterns parkering. Där tittade jag på ett evenemang som hade en bestämt sluttid, inget maskande, Inga fördröjande byten och en uppsättning spelare som inte gjorde ett enda misstag. Det enda som liknade fotbollen var att det förekom många filmingar. Spelarna var skådespelare och det jag såg var Eva Rydbergs och Sven Melanders uppsättning av Ray Cooneys ”Hotelliggaren”. Stjärnan var inte Neymar utan en betydligt mindre avlönad, men fantastisk Ola Forsmed. Till priset för en sittplatsbiljett på de bättre plasterna fick jag uppleva något som alla borde byta mot en fotbollsmatch. En fantastisk föreställning!
 

Ska det bli HIF mot HBK i direktkvalet till Allsvenskan i år också?


Under min resa mellan Malmö och Helsingborg kom jag på att det är ganska nära om jag skulle vilja åka och titta på mitt favoritlag Helsingborgs IF. Sedan såg jag att HIF varit i Borås och mött bottenlaget Norrby IF. Då kom jag på att jag nog ska spara pengarna att åka till Helsingborg. Man vill ju se sitt lag vinna och gårdagens 3-2 förlust gör att det ser trögt ut för HIF att ta sig tillbaka till Allsvenskan. De som såg till att HIF åkte ur var ju Halmstad BK som ligger näst sist i Allsvenskan. De nötte Jönköping igår och döm om min förvåning då jag såg att HBK vunnit med 6-1. Trotts detta ligger de näst sist, men det tätnar och HBK ser ett litet ljus att kunna stanna kvar. Det kan ju bli en direkt avgörande kvalmatxch till hösten mellan Helsingborgs IF och Halmstad BK igen.
 

Inga pengar kunde få Neymar att göra premiär.


Franska ligan startade på fredagen och större delen av första omgången spelades igår. Paris SG mötte Amiens. Det blev seger med 2-0 och många undrade nog hur det skulle gå för Neymar i sin nya klubb. Lite fjolligt är det i fobollens värld. Dels för att de har så mycket pengar att gödsla med, men dessa pengar kommer inte förbi den byråkrati som förbunden sysslar med. Ett papper missades lämnas in före fredaens utgång så därför fick inte Neymar göra sin debut.
 

Några tankar och resultat från League Championship.


Om inte teaterns underbara värld tagit min tid så hade jag givetvis kollat in matcherna i League Championship som den engelska andraligan kallas. Här spelades en hel del matcher som hade kunnat vara Premier Leaguematcher och som faktiskt var det för några år tillbaka. Eftermiddagens match stod mellan Fulham och Norwich. 2013-14 möttes de i Premier League. Då slutade det 1-0. Igår höll det på att gå likadant, men kvitteringen till 1-1 kom två minuter före slut. Kvällsmatchen jag kunde sett var Aston Villa mot Hull City. De möttes 2014-15 i Premier League med resultatet 2-1. Även denna match slutade igår 1-1. Det var faktiskt de enda oavgjorda matcherna igår. Av de tre matcher som gått på TV från League Championship har alla slutat 1-1. Imorgon visar Vasat Sport den avslutande matchen mellan Bolton och Leeds. Vad ger 1-1 på den matchen på Oddset?

NYA TRÖJOR

BLACKPOOLs andratröja 2017/18


Blackpool har nästan alltid haft vita bortatröjor som kopletterar deras orangea hemmatröjor. Men det var faktiskt hela tre år sedan de hade en vit andratröja. Nu är det dags igen. Det finns något med vitt och orange. Errea som är inne på femte säsongen har lyckats ganska hyfsat med denna nya bortaskapelse.

GÅRDAGENS TRANSFERS

Fernando klar för Galatasaray
 

Manchester Citys mittfältare Fernando flyttar till turkiska storklubben Galatasaray.
Manchester City meddelar på sin officiella hemsida att Fernando är såld till den turkiska klubben.
Galatasaray meddelar att den brasilianske mittfältaren signerat ett treårskontrakt.
Det blev totalt tre säsonger i den engelska storklubben för 30-åringen.
Den gångna säsongen spelade Fernando enbart 15 matcher i Premier League.

Martin Caceres till Hellas Verona
 

Juventus tidigare försvarare Martin Caceres återvänder till Serie A. Han har skrivit på för Hellas Verona.
Hellas Verona meddelar på sin officiella hemsida att Martin Caceres är klar för klubben.
Försvararen kommer närmast från Southampton.
Caceres har signerat ett kontrakt som sträcker sig över kommande säsong.

Yoshimar Yotún klar för Orlando City


Malmö FF har sålt vänsteryttern Yoshimar Yotún till MLS-klubben Orlando City.
Malmö FF meddelar på sin officiella hemsida att Yoshimar Yotún lämnar för Orlando City.
– Den här säsongen har ”Yoshi” vuxit rejält och blivit en väldigt fin mittfältare, både centralt och på kanten. Men man ska inte glömma att han inledde som vänsterback och spelade samtliga sex kvalmatcher på den positionen när vi nådde Champions League, säger sportchefen Daniel Andersson till hemsidan.
– Han är en otroligt professionell, seriös och fin kille som alltid ger hundra procent, även i de perioder han har varit utanför laget. Vi hade mycket gärna haft honom kvar i flera år framöver, men ”Yoshi” ville fortsätta sin karriär i USA och vi unnar honom all lycka och framgång där, fortsätter han.

FOTBOLLSHISTORIA från den 5:e augusti
1875 Hibernians bildas.
2003 United mot Porto.

1875 Fotbollsklubben Hibernians bildas.

 
Några irländare som bodde i Skottlands huvudstad Edinburgh hade samlats idag 1875 för att bilda en ny fotbollsklubb. Alla hade fotboll som sitt stora huvudintresse och på klubbnamn och tröjfärg hörs och syns det tydligt var klubben har sitt ursprung. De valde Irlands nationalfärg grönt, och klubbnamnet Hibernian betyder helt enkelt Irland på latin.

2003 Manchester United i Porto.
 

Manchester United hade varit på USA-turné och var på väg hem. De hade lovat Sporting Lissabon att förgylla invigningen av deras nya hemmaarena Estádio José Alvalade som byggts för EM kommande år. Manchester United gjorde ingen stor prestation. Med trötta ben förlorade de med 3-1. Till och med Uniteds mål gjordes av en Lissabon-spelare. Men matchen var inte helt förgäves. I Sporting spelade en 18-årig blivande stjärna som både Arsenal och Liverpool haft ögonen på. Sir Alex Fergusons rådgivare övertalade Alex att direkt ge ett bud till Sporting. Då säsongen startade var Cristiano Ronaldo Unitedspelare. Så dagens match var på sitt sätt ganska lyckad för United ändå.

FÖDDA IDAG

36 år Abdul Kader KEITA född 1981 Abidjan, Elfenbenskusten
Mittfältare.
72 landskamper för Elfenbenskusten.

Klubbar som spelare
1998-2000 Africa Sports,
2000-01 Étoile du Sahel,
2002 Al Ain,
2002-05 Al-Sadd,
2005-07 Lille,
2007-09 Lyon,
2009-10 Galatasaray,
2010-12 Al-Sadd igen,
2014-15 Budapest Honvéd,
2015- Persib Bandung.

TITLAR:
Med Africa Sports:
Afrikanska Cupvinnar-cup mästare: 1999
Med Al-Ain FC
Förenade Emitaten-ligamästare: 2001/02
Med Al-Sadd Sports Club
Qatars Ligamästare : 2004
Asiatiska Champions League-mästare : 2011
Med Olympique Lyonnais
Franska ligamästare : 2007/08
Franska cupmästare : 2007/08

34 år Robin VAN PERSIE född 1983 i Rotterdam, Nederländerna
Anfallare.
24 U- och 101 A-landskamper för Nederländerna.

Klubbar som spelare
1997-99 Excelsior,
1999-2004 Feyenoord,
2004-12 Arsenal,
2012-15 Manchester United,
2015- Fenerbahçe.

TITLAR:
Med Feyenoord:
UEFA Cup mästare: 2001–02.
Med Arsenal:
FA Cup mästare: 2004–05.
FA Community Shield vinnare: 2004.

Med Manchester United:
Premier League mästare: 2012–13.
FA Community Shield vinnare: 2013.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln