• Boris dagliga blogg

Söndagen den 1:a december 2019

Gardiner och pepparkakor.
Tipsextrajubileumet var inte riktigt som förr i världen!
Manchester City blir inte mästade igen!
Liverpool blir mästare.
Watford blir sist.

Freddie, tredje svenske managern i Premier League.

FOTBOLLSHISTORIA:
1959: Bill Shankley tillträder som Liverpools manager.
2009: Mest överlägsta Ballon D´or-vinnaren någonsin.

FÖDDA:
Joseph-Désiré, Salvatore.

DAGENS LUCKA

Förra året hade jag en julkalender med en presetation av 24 olika Engelska klubbars emblem.
Detta år har jag plockat ut lite delar av en fotbollströja jag äger.
Det gäller att lista ut viiklet laget är, om det är första, andra eller tredjetröja och vilken säsong tröjan användes.
I morgon får Ni svaret plus en ny tröja att fundera på.
Klicka på Lucka 1 för att öppna kalendern.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG FRÅN LÖRDAGEN DEN 30:e NOVEMBER 2019

Gardiner och pepparkakor.


Igår så var det många familjeevenemang som skulle genomföras, som upp med julgardiner, pepparkakshusbak och att gå i kyrkan. Min uppgift var att stå för maten och då var en pizza det bästa att laga. Den kunde ätas i omgångar och den kunde tillagas så att både köttätare och ickeköttätare blev mätta. Sedan blev det även min uppgift att se till att hundarna fick sin middag. De kom och berättade när de ville ha den. Min övriga syssla var att hålla reda på omgång 14 i Premier League.
 

Tipsextrajubileumet var inte riktigt som förr i världen!


Viasat hade slagit på stort och firade att det var 50 år sedan tipsextra startade. De låtsades prata i telefon om inslagen och de hade letat upp en studio nära den som användes något år under Tipsextra. Men det var en jättestor sak som de inte hade med eller nämnde överhuvudtaget. Då Tipsextra var i gång under 1970-talet så var det sändningar med publik, underhållning, reportage och i stort sett et nöjesprogram för hela familjen. Allt utom själva matchen var så att det fanns något för stora och små, för fotbollsälskare och för de som inte förstod så mycket av fotboll. Nu för tiden så är programmen definitivt INTE för någon annan än de som är djupt insatta i taktik och spelsystem. Själv ser jag matcherna, men snacket i pauser, innan och efter matcherna är definitiv döde för både mig och de som skulle kunna tänka sig att börja titta på fotboll. För att sedan inte tala om den tid då man inte snackar. Då visas en massa skit om vilka spelbolag man ska förstöra sitt liv och sin ekonomi hos. Tyvärr så lyckades man inte återskapa Tipsextrakänslan även om jag förstår att försöket var välment.
 

Manchester City blir inte mästade igen!


Om man ska gå till de tre matcher som spelades så kan man säga att alla matcher gav två svar. Jag har skrivit detta förr, men igår blev det än mer klart att Liverpool kommer att bli ligamästare och Watford kommer att bli sist. I och med att Manchester City inte längre är det lag de varit de senaste två åren så lyckades de inte vinna borta mot Newcastle. Ledsen Newcastle, men Manchester City är normalt sett det klart bättre laget. Igår var det inte så. Även om De Bryune såg ut att ge City segern med sitt jätteskott så lyckades Shelvey med ett lika fint skott se till att det slutade 2-2.
 

Liverpool blir mästare.


Nästa match var Liverpool hemma mot Brighton. En match som tio tidningar tips alla hade Liverpool som segrare i. Visst skulle de vinna och de gjorde det på samma sätt som så många gånger tidigare denna säsong. Med minsta möjliga marginal. 2-0 och en onödig handsutvisning utanför straffområdet på Allisson i Liverpoolmålet gjorde sedan ställningen till 2-1 på en frispark innan reservmålvakten riktigt installerat sig i målet. Givetvis hade Brighton med en man mer chanser till 2-2, men nu var det Liverpool de mötte och då blir det inte 2-2 utan seger för de överlägsna seriesegrarna, ja, serieledarna då. De ligger nu elva poäng före tvåan Manchester City, men tvåan denna säsong tror jag blir Leicester och då de spelat sin fjortonde match så kommer Liverpool bara att leda med åtta poängföre tvåan.
 

Watford blir sist.


Sista matchen var av intresse för mig då det var bottenlaget Watford som var i Southampton och mötte det nästsista laget. Watford som är det lag i alla de stora ligorna i Europa som gjort allra minst mål startade med att göra 0-1. Det såg ljust ut och chansen till fler mål fanns. Men det var nog en synvilla, då det snarare var Southampton som spelade än sämre. I andra halvlek kom hemmalaget igen. Då Watford inte hade ett enda skott på mål så kunde Southampton göra mål på två av sina skott på mål. Visserligen skulle deras första mål underkänts då det föregicks av en hands. Hade det varit Liverpool som fått målet emot sig så hade det blivit VAR koll och bortdömt, men nu var det Watford och så dåliga som de är så kunde de gott ha målet emot sig verkade det som om alla makter skulle ha sagt. Men strunt samma. Watford var så usla att det var en rättvis och välförtjänt Southamptonseger med 2-1. Här blev jag än en gång säker på att Watford kommer att hamna hjälplöst sist i Premier League 2019-20. Deras kommande två matcher är båda borta. Först mot Leicester och sedan Liverpool. Så även efter omgång sexton kommer de att stå på sina åtta poäng och nio mål.
 

Freddie, tredje svenske managern i Premier League.


Watford var först att sparka sin tränare och med Quique Sánchez Flores vid rodret har det bara blivit än sämre. Jag väntar bara på att han ska få kicken också. Tredje tränaren som åkte var Arsenals Unai Emery. Innan man söker efter en ny manager så får Fredrik Ljungberg chansen att ta över Arsenal. Det innebär att han blir den tredje svenska managern i Premier League. Svennis hade ju hand om Manchester City säsongen 2007-08. Fast innan Sven-Göran Eriksson så fanns under mars och april 1998 den första svenska managern i Premier League. Han hade under nästan två månader hand om Crystal Palace. Det hade han tillsammans med italienaren Attilio Lombardo. Båda var spelande tränare och det var Tomas Brolin. Vi får se om Freddie Ljungberg, som han kallad i England kommer att vara längre än två månader.

FOTBOLLSHISTORIA från den 1:a december.

1959 Bill Shankly ny manager i Liverpool

Bill Shankly var skotten som efter spelarkarriär i Carlisle och Preston 1949 startade sin tränargärning i Carlisle. 1951 sökte Liverpool ny tränare och Bill intervjuades som sökande, men fick stå tillbaka för Don Welsh. Shankly tog sig istället an Grimsby Town. Efter det kom han till Workington och Huddersfield Town innan Liverpool åter behövde en ny manager. Denna gång fick Bill Shankley fick chansen att ta över Liverpool. Idag 1959 tillträdde han och posten som manager behöll han tills 1974 då han trädde tillbaka från fotbollen. Bill blev en legend i Liverpool och står numera staty utanför hemmaarenan Anfield.
 

Bill hade många kända uttalanden om fotboll och det mest kända är nog ” Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that.” (”En del människor tror att fotboll är en fråga om liv och död. Jag kan försäkra er om att det är mycket allvarligare än så.”)

FOTBOLLSHISTORIA från den 1:a december.

2009 Ballon d'Or till Messi

FIFA Ballon d'Or var från början ett pris som delades ut till Europas bästa fotbollsspelare. 1956 var första gången och Englands Stanley Matthews fick priset. Idag 2009 kom den mest överlägsna vinnaren någonsin att få priset. Av de 480 som var med om att rösta fram vinnaren fick Argentinas Leonel Messi 473 förstaplats-röster. Messi fick även utmärkelsen de kommande fyra åren. Men då reglerna ändrades 1995 så var liberianen George Weah den första icke-europén att få priset. Därefter har brasilianarna Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho och Kaka också vunnit.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 1:a december.

Joseph-Désiré JOB blir 42 år

Joseph-Désiré JOB är född 1977 i Vénissieux, Frankrike
Mittfältare
52 A-landskamper för Kamerun.

Klubbar som spelare:
Vénissieux (1992-93),
Lyon (1993-99),
Lens (1999-2000),
Middlesbrough (2000-06),
Metz (lån 2002),
Al-Ittihad (lån 2005-06),
Sedan (2006-07),
Nice (2007-08),
Al-Kharitiyath (2008-09),
Diyarbakırspor (2009)
Lierse (2010-11).

MERITER:
Middlesbrough
Football League Cup seger: 2004
Al-Ittihad
AFC Champions League seger: 2005
Kameruns landslag
2000 African Cup of Nations

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 1:a december.

Salvatore SCHILLACI blir 55 år

Salvatore SCHILLACI är född 1964 i Palermo, Italien
Anfallare
1 U-, 1 B- och 16 A-landskamper för Italien.

Klubbar som spelare:
AMAT Palermo (1981),
Palermo (1982-89),
Juventus (1989-92),
Inter (1992-94)
Júbilo Iwata (1994-97).

Trots de få landskamperna så ”dansade han en sommar” och blev skytteligavinnare i VM i Italien 1990 med sina sex mål.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv