• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 13:e juni 2017.

BP totalt överlägsna tvåan HIF.
Vem ska bli tvåa och trea i Superettan?
Två VM-kvalmatcher.


NY TRÖJA
Celtics andratröja 2017/18

GÅRDAGENS SKVALLER
Philippe Coutinho, André Silva, Mathieu Valbuena.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1956: Real Madrid vinner allra första Champions Leaguefinalen.
1986: VM-rekord i snabbaste utvisningen.
1998: Två års fängelse för Maradona.

FÖDD IDAG:
Alan, Florent.

DAGENS TRÖJA

BP totalt överlägsna tvåan HIF.


Som Helsingborgs IF supporter så hade jag planerat att ha en HIF-tröja idag. De spelade hemma på Olympia mot Brommapojkarna. Laget låg visserligen i topp av Superettan, men HIF var tvåa och hade inte förlorat en enda match i serien av de elva första matcherna. Men som de förlorade igår. Brommapojkarna var totalt överlägsna och såg till att HIFs förlustnolla försvann. 4-0. Det var inte så att Brommapojkarna var överlägsna i spelet, men de var oerhört vass framåt och satte sina chanser. Helsingborgarna verkade ha skidpjäxor på fötterna då de skulle göra ett skott på mål eller slå en avgörande passning. Samma pjäxor hade försvararna då de skulle hålla reda på BPs anfallare. Så mycket jag än håller på HIF kan jag inte annat än att säga att BPs seger var fullkomligt rättvis.
 

Vem ska bli tvåa och trea i Superettan?


Trots eländet för HIF hade de lite tur igår. Då ettan och tvåan möttes spelade trean och fyran i tabellen i Göteborg. Örgryte tog emot Dalkurd. Vid bortaseger skulle Dalkurd peta ner HIF till tredje plats, men Örgryte gjorde matchens enda mål. Det betydde att ÖIS tog över tredjeplatsen i tabellen. Jag ser ingen som skulle kunna hota Brommapojkarna om seriesegern, men den andra direktplatsen och kvalplatsen till Allsvenskan kan bli spännande att följa. Det finns sex sju lag som kan knipa dessa placeringar.
 

Två VM-kvalmatcher.


Det spelades ett par VM-kvalmatcher. I Asienkvalet brukar det handla om Japan, Sydkorea och Australien, men till kommande VM så ser Iran överlägsna ut i kvalen. De leder sin grupp klart och vann ganska enkelt över trean Uzbekistan igår med 2-0. I Nord- och Centralamerikagruppen har alltid USA och Mexiko tagit sig till VM. Det ser ut att bli så även till nästa VM. Lagen möttes igår och spelade 1-1 i Mexiko City. Trots USAs usla start i kvalet ligger de nu trea efter Costa Rica och ledande Mexiko. De tre översta i kvalet spelar VM.

NY TRÖJA

CELTICs andratröja 2017/18


Denna tröja gillar jag. New Balance har gjort en grön tröja i Celticrandigt. Tjusigt med de olika nyanserna och sedan står sponsor Dafabet, klubbmärke och en liten rand under ärmen i guld. Allt hade varit helt perfekt med ett undantag. Varför gör man en grön byteströja då förstatröjan är grön?

GÅRDAGENS SKVALLER

Philippe Coutinho tiger om Barcelona


Liverpools stjärna Philippe Coutinho ligger lågt om Barcelonas påstådda intresse.
Philippe Coutinho, 25, sitter på ett kontrakt med Liverpool som sträcker sig till 2022.
Den brasilianske landslagsmittfältaren tiger om en eventuell flytt till Barcelona.
– Att prata om detta är komplicerat. Jag har ett kontrakt med min klubb och det är långt. Så mitt fokus är på nuet och landslaget. Mitt fokus är här, säger Coutinho enligt Goal.com.

André Silva klar för Milan


Nu har den portugisiske landslagsanfallaren André Silva, 21, skrivit på för Milan.
Milan bekräftar nu att André Silva är helt klart för klubben. Den portugisiske landslagsanfallaren köps loss från Porto.
Enligt italiensk media landar prislappen på 38 miljoner euro. 
– Jag blev positivt överraskad av den här möjligheten. Jag är väldigt glad över att vara i Milan, jag känner till klubbens storhet och historia, säger han till MilanNews.it.
Milan presenterar 21-åringen på Twitter. Klicka HÄR.
Tidigare under dagen passade Real Madrids superstjärna Cristiano Ronaldo på att hylla 21-åringen.
– När jag slutar kommer Portugal vara i goda händer eftersom de redan hittat en fantastisk anfallare: André Silva, säger 32-åringen till Gazzetta dello Sport.

Mathieu Valbuena klar för Fenerbahce


Lyon säljer Mathieu Valbuena till turkiska storklubben Fenerbahce.
Fenerbahce meddelar på sin officiella hemsida att man nått en överenskommelse med Lyon.
Mathieu Valbuena, 32, kommer signera sitt kontrakt med den turkiska storklubben så fort det inhemska fönstret öppnar 17 juni.
Valbuena är tidigare fransk landslagsman, men blev petad inför EM förra året tillsammans med Karim Benzema.
Valbuena blev utpressad på pengar för en sexfilm av bekanta till Benzema - som uppmanade sin tidigare landslagskollega att betala.
Det slutade alltså med att båda lämnades utanför Frankrikes trupp.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Köpt i Malmö hos Fotbollsaffären. Egentligen trodde jag inte speciellt på Grekland, men då jag jobbade halvtid i butiken så tyckte jag att det var lika bra att köpa de EM-tröjor som fanns. 

Tröjan är tillverkad av Adidas som gjort Greklands tröjor ett antal år. Designen är som så många andra Adidaströjor, men det jag föll för mest på denna tröja är de små blå prickarna som bildar ett kors. Mjuk och behaglig tröja som Adidas ofta är.

Grekland spelade i Grupp A som var värdlandet Polens grupp. Efter 1-1 i öppningsmatchen mot just Polen och en förlust med 1-2 i andra matchen mot Tjeckien hade Grekland kniven på strupen i sista matchen mot Ryssland som imponerat. Grekland lyckades vinna med matchens enda mål och tog sig förbi Ryssland upp på andra plats efter Tjeckien i Grupp A. 
I kvartsfinalen stod Tyskland för motståndet. De vann med 4-2 och Grekland hade spelat färdigt i EM.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1956 första Champions League.
1986 Uruguayanskt VM-rekord.
1998 Maradona i fängelse

1956 Final i UEFA European Cup

 
Idag 1956 gick finalen för historiens första Champions League, fast det hette UEFA European Cup på den tiden. Finalen gick på Parc des Princes i Paris. Detta var som ett tack till den journalisten och före detta fotbollsspelaren Gabriel Hanot. Det var nämligen han och tidningen L'Équipe som hade kommit med förslaget till turneringen. Sverige hade Djurgården med i turneringen och de gick till kvartsfinal där de förlorade till skottska Hibernians. Det märkliga var att engelsmännen gjort gällande att Wolverhampton var det bästa klubblaget i världen, och inget engelskt lag var inbjudet till turneringen. Dagens final vanns av Real Madrid över franska Stade de Reims-Champagne med 4-3. De första segrarna blev alltså Real Madrid. De kom även att vinna de kommande fyra årens Mästarcup.

1986 VM-rekord av José Batista

 
Idag 1986 spelades sista omgången i Mexiko-VMs grupp E, och det blev ett VM-rekord. Det var uruguayanen José Batista som satte rekordet. Det hade inget med mål att göra för matchen slutade 0-0 vilket betydde att båda lagen hade spelat klart i VM. Batistas rekord var ett som han kanske gärna varit utan. Han är nämligen VMs snabbast utvisade spelare i historien. 56 sekunder fick han vara med i matchen innan domare Joël Quiniou från Frankrike gav honom rött kort, och Batista hamnade i Guinness rekordbok.

1998 Maradona dömd till fängelse

 
Idag 1998 kom domen mot Maradona då han fyra år tidigare var så trött på alla journalister som fanns utanför hans hus i Buenos Aires att han med ett luftgevär sköt fyra av dem så att de blödande fick uppsöka sjukhus. Maradona försvarade sig med att det inte var han som sköt då han hade två kompisar med sig. Tyvärr för Maradona fanns incidenten filmad. Domaren gav inte bara rött kort utan även två år och tio månader i fängelse. Straffet reducerades senare till två år jämnt.

FÖDDA IDAG

62 år Alan HANSEN född 1955 i Sauchie,  Skottland.
Försvarare
3 U- och 26 A-landskamper för Skottland.

Klubbar som spelare:
1973-77 Partick Thistle,
1977-91 Liverpool.

37 år Florent MALOUDA född 1980 i Cayenne, Franska Guyana.
Mittfältare
80 landskamper för Frankrike.

Klubbar som spelare:
junior ASC Remiré,
1996-2000 Châteauroux,
2000-03 Guingamp,
2003-07 Lyon,
2007-13 Chelsea,
2013-14 Trabzonspor,
2014-15 FC Metz,
2015 Delhi Dynamos,
2016- Wadi Degla (lån)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln