• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 15:e februari 2018.

DAGENS TRÖJA
LIVERPOOLs tredjetröja 2016/17

Egentligen så brukar jag vänta till returmötet i Champions League innan jag ”firar” med en klubbtröja. Det är ju egentligen bara halvtid efter första matchen, men jag törs nog påstå att Liverpools 5-0 seger borta mot Porto gör att det redan är klart att Liverpool tar sig till kvarten.

Varför valdes PyeongChang? Okunnig publik och jobbigt klimat.
Hinner alla snögrenar att kunna avverkas inom tidens ram?

Liverpool fixade så att returen blir totalt ointressant.
Ett halvt uträknat Real Madrid vände och ser ut att slå ut PSG.

FOTBOLLSHISTORIA:
1995: Huliganorganisationen Combat 18 "lyckas".


FÖDDA IDAG:
Philipp, Coen.

Varför valdes PyeongChang? Okunnig publik och jobbigt klimat.


Det var ju tänkt att jag skulle köra lite Vinte-OS-blogg på min sida under de 23:e vinterspelens 14 dagar. Men det är inte mycket som händer borta i Sydkorea. Man börjar undra hur mutor ser ut då PyeongChang blev tilldelade spelen. Man helt enkelt undra varför Sydkorea skulle få ett vinter-OS, då t ex Sverige aldrig fått något. Här hade det blivit en folkfest, men i PyeongChang finns det ingen publik mer än de som sponsrats från andra länder. Sydkoreanerna som tagit sig till arenorna har ingen kunskap i längskidåkning. Vid de första tävlingarna i skiatlon började den inhemska publiken gå hem då man gjorde skidbyte och vid sprinten igår så fösvann de flesta då första tidskvalet var slut. Vid finalerna var nästan bara den sponsrade publiken från länderna där de tävlande som gjorde upp om medaljerna kom ifrån.
 

Hinner alla snögrenar att kunna avverkas inom tidens ram?


Det andra som man undrar över då valet på OS-ort föll på PyeongChang är varför man inte tagit hänsyn till klimatet. Alla visste att detta område är ett otroligt blåshål vid denna tid på året. Aldrig tidigare har så många event ställts in p g a för starka vindar. Det som var en lovande och hejdundrande fest i och med den strålande invigningen har blivit ett totalt fiasko för i stort sett alla grenar som går på snö, alltså utomhus. Det är tveksamt om man kommer att klara av programmet inom de 14 dagar som OS håller på. Det måste vara jobbigt för idrottarna som laddar inför sitt startåk och sedan får reda på att, nej, det blev inget idag heller. Men ”is-OS” fungera ju OK, då alla dessa tävlingar går inomhus och än så länge har ingen arena rasat ihop.
 

Liverpool fixade så att returen blir totalt ointressant.


Champions League lottades så att gruppsegrarna skulle avsluta åttondelsfinalerna med hemmamatch i returmötet. Därför är det inte helt märkligt att bortalagen gått så bra i första mötet. Men att göra som Liverpool och vinna med 5-0 i Portugal mot Porto, det tar ju helt bort spänningen inför match 2. Liverpool är ju ett märkligt lag som kan vinna mot vem som helst men även förlora mot vilket lag som helst. Igår hade de en riktigt bra dag och Sané som mest agerat egoistiskt och misslyckats med detta i de senaste matcherna, lyckades med att göra ett hat trick, Sedan passade Salah och Firmino på att göra varsitt mål också. Nej, den klubben behöver inte vara ledsen över att Coutinho försvann. Tvärtom. Det måste vara bättre att ha spelare som trivs i klubben än sådana som bara suktar efter pengar och sätter status på att vara med i ett av de två spanska topplagen.

Ett halvt uträknat Real Madrid vände och ser ut att slå ut PSG.


På tal om det andra spanska topplaget så spelade de regerande mästarna Real Madrid hemma mot Frankrikes stolthet Paris Saint-Germain. Fast för en gångs skull så trodde jag och de flesta med mig att ett svagt presterande Real skulle få svårt med ett hårt satsande och ett stort presterande PSG. Det blev mycket riktigt ett ledningsmål för parisarna. Sedan lyckades Ronaldo sätta en straff före halvtidsvilan. Men 1-1 tyckte PSG var ett bra resultat att gå på inför match två. Men då matchen varade i 90 minuter och inte 80 så slog Ronaldo och Marcelo till och vips hade det slutat 3-1. Det betyder att Real ser ut att kunna ta sig vidare. Frågan är om detta var den moraliska finalen redan i åttondelen?

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 15:e februari.

1995: Combat 18 lyckades sabotera en vänskapslandskamp
.

Idag 1995 spelades en vänskapslandskamp på Lansdowne Road i Dublin mellan Irland och England. Den högerextremistiska fotbollshuliganorganisationen Combat 18 hade bildats 1992. De hade i stort sett lovat ställa till det under matchen, men tilläts komma in. De irländska myndigheterna hade tackat nej till den hjälp som polisen i England erbjudit för att kunna stoppa de värsta ledarna.
 

Då Irland gjorde 1-0 spårade det hela ur. De engelska huliganer började förstöra läktaren, och attackerade irländska fans på den nedre delen av läktaren vilket medförde att de engelska fansen slet upp betongklumpar samt bänkar och diverse bråte vilket kastades på de irländska fansen och på planen. Domaren avbröt matchen. Polisen lyckades hålla de irländska fans som ville attackera huliganerna från dem, tills insatsstyrkan kunde gå in och gripa dem. De visade sig senare vara just Combat 18. 50 personer skadade fick föras till sjukhus.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 15:e februari.

35 år Philipp DEGEN född 1983 i Liestal, Schweiz
Försvarare
25 U- och 32 A-landskamper för Schweiz.
Klubbar som spelare:
Basel (1995-2005),
Aarau (lån 2002-03),
Borussia Dortmund (2005-08),
Liverpool FC (2008-11),
Stuttgart (lån 2010-11),
Basel (igen / 2011-16)

Blev 73 år Coen MOULIJN född 1937 i Rotterdam, Nederländerna och dog den 4:e januari 2011 i Rotterdam.
Mittfältare
38 landskamper för Nederländerna.
Klubbar som spelare:
Moderklubb Xerxes och
1955 till 1972 spelade han 487 matcher och gjorde 84 mål för Feyenoord.
Han brukade kallas Mr Feyenoord.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv