• Boris dagliga blogg

Söndagen den 29:e december 2019

Att blint hålla på sitt lag och vara vi innebär att man inte gillar sporten, utan bara ett enda lag.
Filmkväll istället för idrott.
Brighton vann ett derby utan namn.
Jag har redan dömt ut Watford, men kanske finns det ett liten hopp.
Äntligen ett lag som spelade tills domaren blåste.

Premier Leaguesegrare och en förlorade trots 2-2.

FOTBOLLSHISTORIA:
2001: Xabi Alonsos första landskamp i Baskien.
2007: Lagkapten Phil O´Donnell dör på jobbet.
2009: Torres snabbast att göra 50 mål i Liverpools historia.

FÖDDA:
Christen, Niclas.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG FRÅN LÖRDAGEN DEN 28:e DECEMBER 2019

Att blint hålla på sitt lag och vara vi innebär att man inte gillar sporten, utan bara ett enda lag.


Det behövdes en vilodag igår. Både jag och Ebba var hemma, medan resten av familjen var på ett födelsedagskalas. Fast kalaset avfolkades lite då några av gästerna skulle till Malmö Arena och se MIF mot Rögle. Tyvärr måste jag säga att dessa personer inte gillade ishockey så mycket utan bara MIF Redhawks. Min hustru hade talat väl om mig och sagt att jag var en person som var intresserad av olika sorters sport, men kunde även applådera motståndarna om de gjorde något bra. Detta hade Miffarna ingen som helst förståelse för. En motståndare till Mif skulle bara buas ut om de hade ”turen” att göra något mål. Jag såg att Rögle hade haft turen att göra hela fyra mål medan MIF bara haft skickligheten att göra ett mål. Det gladde mig då jag håller på Rögle. Fast jag kan även heja på MIF de gånger de inte möter Rögle. Det gäller inte bara de som gick på ishockey igår, men jag har oerhört svårt för personer som håller på ett lag och efter en match pratar om ”Vi” då han nämner något laget åstadkommit. För mig känns det inte som om dessa personer gillar idrotten utan bar ett speciellt lag.
 

Filmkväll istället för idrott.


När jag nu är inne på ishockey så spelade Småkronorna i det som jag kallar ”Det riktiga ishockey-VM” sin andra match i gruppspelet. Motståndare var Schweiz och de får anses som en lite enklare motståndare än Finland som Sverige mötte i första matchen. Jag tittade lite på matchen, men då det stod 4-0 till Sverige en bit in i andra perioden så gick jag och familjen övertill att titta på film istället. Det var den animerade versionen av ”Grinchen”. Efter kvällspromenaden med hundarna var det Ebbas och min tur att gå över till vårt filmtema under jul och nyår. Vi brukar välja ut en filmserie varje år och denna säsong har turen kommit till de sex filmerna med Tom Cruise i ”Mission Impossible”. Det blev tvåan igår. Det är lite James Bond över filmerna, men med betydligt längre, segare och löjligare slagsmål där två normala personer hade dödat varandra tio gånger om, men där det knappt syns en skråma. Inte särskilt bra, men då vi inte sett dem tidigare så ska vi igenom serien innan trettondehelgen.
 

Brighton vann ett derby utan namn.


Sedan så var det en sådan mastodontdag med Premier League som startade halv-två och avslutades strax före elva. Jag nöjde mig med en och en halv match, som alla kan förstå då jag beskrivit filmtittande. Jag inledde med att se lite av den första matchen mellan Brighton och Bournemouth. En typisk mellantabellsmatch där hemmaplan oftast avgör. Alltså vann Brighton med 2-0. Lagen kommer båda från södra England och därför var det ett derby, men det är ingen känd rivalitet mellan lagen så derbyt har inget namn.
 

Jag har redan dömt ut Watford, men kanske finns det ett liten hopp.


Matchen jag tittade på gick klockan fyra och det var givetvis Watford mot Aston Villa. Givetvis skriver jag då jag håller på Watford, men det var Watford som vann igår och inte ”Vi”. Watford har ju fått lite luft under vingarna när de fick sin fjärde tränare för säsongen. På de tre senaste ligamatcherna har laget tagit sju poäng. Det är nästan lika många poäng som de tog på de sjutton första omgångarna. De ligger nästsist, men har fått lite kontakt på lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Segern igår med 3-0 var klar. Watford har fått ihop ett bättre försvar och tre mål i en och samma match är oerhört bra för Watford som med sina femton gjorda mål fortfarande är det lag som gjort minst mål i hela ligan.
 

Äntligen ett lag som spelade tills domaren blåste.


Vid 1-0 fick Watford en spelare utvisad, men de lyckades trots detta göra två med en man mindre. Andra målet var en straff som kom till då Troy Deeney blev omkullknuffad i straffområden. Det som jag gillade med målet var att en Aston Villaspelare helt plötsligt bara satte sig ner på planen. Domaren lät spelet gå vidare och Watford spelade vidare. Givetvis protesterade Villa spelare och ledare, men det måste bli ett slut på att man som spelare bar sätter sig ner och tror att spelet ska bli avblåst. Om fler hade gjort som Watford och följt reglerna att det är domaren som ska blåsa, så kanske vi skulle kunna få bukt med ofoget att spelare sätter sig ner, blir ompysslade i ett par minuter, gåt ut över sidlinjen och sedan omedelbart vinkar för att komma in på planen igen.
 

Premier Leaguesegrare och en förlorade trots 2-2.


Resterande matcher hade jag inte mer koll på än slutresultat. Här kan jag se en sensation då det nya bottenlaget (också i gult) Norwich City på hemmaplan lyckades spela 2-2 mot Mourinhos Tottenham. Tottenham skulle ta sig upp på Champions Leagueplatsen nummer tre i tabellen, men de är kvar på sjätte plats. Leicester, Manchester United och Everton var tre andra segrare i gårdagens drabbningar.

FOTBOLLSHISTORIA från den 29:e december.

2001 landslagsdebut för Xabi Alonso

Xabi Alonso hade hunnit bli 20 år då han kallades in för sitt första landslagsuppdrag. Han spelade då i Real Sociedad och hade redan varit med i Spaniens U 18 landslag, men idag spelades en vänskapsmatch mot Ghana och manager José Ángel Iribar hade tagit ut Alonso. Han fick dock inte hoppa in förrän i andra halvlek och trots att han inte gjorde något mål så bidrog han att vända 0-1 underläget till seger med 3-2. Det var inte i Spaniens landlag Xabi Alonso debuterade idag 2001 utan i Baskiens landslag. Hans första match i Spanien dröjde tills 30:e april 2003 mot Ecuador. 4-0 till Spanien.

FOTBOLLSHISTORIA från den 29:e december.

2007 död på fotbollsplan

Motherwell spelade hemma idag 2007 mot Dundee United i skotska Premier League. Efteråt var det ingen som brydde sig om hur matchen slutade. Då talades det bara om en situation i andra halvlek där det planerades ett byte av Motherwells lagkapten Phil O´Donnell. Men man lät det vänta och under tiden segnade kaptenen ner på planen. Det blev byte och O´Donnell färdades i ilfart till sjukhuset. Där konstaterades att han redan var död. En bristning i vänster hjärtkammare gjorde att det slutade slå och även Skottland hade fått ett tragiskt dödsfall under en fotbollsmatch. Phil O´Connell blev 35 år.

FOTBOLLSHISTORIA från den 29:e december.

2009 El Niño når 50

Liverpool var idag 2009 på besök i Birmingham för att möta Aston Villa. Det var en match som såg ut att sluta mållöst, men i Liverpool fanns en spelare vid namn Fernando Torres. På 2:11 minuters övertid slog han till och gjorde Liverpools segermål. Detta mål var Torres 50:e mål i Liverpool sedan han debuterade två år tidigare. Aldrig någonsin har en Liverpoolspelare gjort 50 mål i klubben så snabbt som El Niño som blev Torres smeknamn.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 29:e december.

Christen PRESS blir 31 år

Christen Annemarie PRESS är född 1988 i Los Angeles, Kalifornien, USA.
Anfallare
6 U- och 130 A-landskamper för U S A.

Klubbar som spelare
Slammers FC (2000-03)
Chadwick Dolphins (2003-07)
Stanford Cardinal (2007-09)
Pali Blues (2009-10)
magicJack (2011)
Kopparbergs/Göteborg FC (2012)
Tyresö FF (2013-14)
Chicago Red Stars (2014-17),
Kopparbergs/Göteborg FC igen (2018),
Utah Royals FC (2018–).

Hon blev världsmästare 2015 och 2019, och Svensk mästare 2012.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 29:e december.

Niclas ALEXANDERSSON blir 47 år

Jens Niclas ALEXANDERSSON är född 1971 i Halmstad.
Mittfältare
3 U- och 109 A-landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
Vessigebro BK (1984-88)
Halmstads BK (1989-95),
IFK Göteborg (1996-97),
Sheffield Wednesday (1997-2000),
Everton (2000-04),
West Ham United (lån 2003-04)
IFK Göteborg igen (2004-09).

Den 6 juni 2007 gjorde Alexandersson i EM-kvalmatchen mot Island sin 100:e landslagsmatch och blev därmed den fjärde manliga svenska spelaren som passerade 100 landskamper. De övriga tre är Thomas Ravelli (143), Roland Nilsson (116), Björn Nordqvist (115) (till den listan hör numera även Anders Svensson (148), Andreas Isaksson (133), Kim Källström (131), Olof Mellberg (117), Zlatan Ibrahimović (116), Henrik Larsson (106) och Sebastian Larsson (103). 

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv