• Boris dagliga blogg

Lördagen den 25:e januari 2020

Tänk om Zlatan ställt upp med 228 700 kronor!
Duoapp??? Kålpudding!!!
Wiengruppen var starkast i handbolls-EM.
Fem mål på två matcher.

Milan vann och Onsdagslaget först till åttondelsfinalerna.

FOTBOLLSHISTORIA:
1995: Eric Cantonas kung-fu-spark mot Matt Simmons.

FÖDDA:
Fara, Xavi, David, Eusebio.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGGTEXT FRÅN FREDAGEN DEN 24/1 2020

Tänk om Zlatan ställt upp med 228 700 kronor!


Då jag hämtade dagens tidning så hade de gjort en beräkning på vad Zlatanstatyn hade kostat Malmös skattebetalare under de 107 dagar som den stod på Stadiontorget. Då handlar det främst om tre saker; a) Bevakningen av statyn; b) Klottersanering och c) Borttransportering och renovering. Det är Sydsvenskan som begärt uppgifter av Fritidsförvaltningen i Malmö stad och dessa fakturor har hittills sammanlagt kostat 228 700 kronor. Pengar som alltså plockas av skattepengar. Givetvis är det ju affärsmannen Zlatan som är orsaken till att idrottsmannen Zlatan blivit så hatad av vissa i Malmö att man tagit till dessa drastiska åtgärder. Denne Zlatan skulle ju kunna få lite upprättelse om han själv stod för dessa kostnader. 228 700 kronor är ju vad han tjänar på en eftermiddag. Så Zlatan se nu till att ställa upp för Malmö! Det där förbannade Zlaytanstatyn har jag lovat många gånger att jag har skrivit om för sista gången. Frågan är om detta är mitt sista inlägg om statyn?
 

Duoapp??? Kålpudding!!!


Fredag innebar att tjejerna kom hem från sina arbeten. Jag hade en ”värmande soppa” på gång från City Gross matkasse, men den köttätande av döttrarna längtade mer efter kålpudding med brunsås och lingon. Alltså var jag tvungen att göra några inköp för att kunna tillaga detta. Faktum var att jag hade alla ingredienserna hemma utom färsen. De icke-kött-ätarna i familjen kunde ära potatismos och kålen. Sedan var det På Spåret. Än en gång lyckades jag med Duoappen få bättre resultat än de tävlande. Med med Duoappen så finns det ju alternativ att välja mellan då frågorna ska besvaras. Fast då jag skulle se hur många poäng jag hade då hade Duoappen ”spårat ut” som de stod skrivet, och alla poäng var borta. Lite tråkigt att tekniken inte riktigt fungerar.
 

Wiengruppen var starkast i handbolls-EM.


Fungerade gjorde det inte heller för Norge i handbolls-EM. Det visade sig att grupperna som spelat  i Österrike hade de bästa lagen. Visserligen slutade semifinalen mellan Norge och Kroatien oavgjort, men efter två förlängningar så stod Kroatien som segrare med 29-28. Andra semin var lite säkrare för inte skulle Slovenien kunna rå på Spanien. Nej, det kunde de inte. Även om 34-32 kan tyckas vara ganska jämnt så var det Spanien som hade kontroll. Då de ledde med fem mål strax före slutet släppte de lite på tempot och Slovenien kom faktiskt så nära som bara ett mål efter, men det blir Wien-gruppens etta och tvåa, Spanien mot Kroatien i final. Norge och Slovenien gör upp om bronset. Båda dessa matcher har ju spelats i gruppspelet och då spelade Kroatien och Spanien oavgjort. Norge tog en klar seger över Slovenien.
 

Fem mål på två matcher.


Det blev lite fotboll också. Främst då från Bundesliga. Borussia Dortmund körde över Köln med 5-1 och domaren i matchen gjorde vad jag tycker är rätt. Han blåste av efter exakt 90 minuter då segern var solklar. Jag vet att jag fått på nöten av vissa läsare som tycker att tillägget ska spelas då det i slutändan kan handla om målskillnader, men jag lovar att ingen av de spelare som var på planen igår hade några sådana tankar. Då januarifönstret öppnade var Dortmund framme och knep åt sig norrmannen Erling Braut Haaland från Salzburg. Han kom in som avbytare i första Bundesligamatchen i förra omgången och gjorde då ett hattrick. Igår byttes han in i minut 65. Det räckte för att han skulle hinna göra två mål. Fem mål på två matcher är ett ganska gott facit.
 

Milan vann och Onsdagslaget först till åttondelsfinalerna.


Omgång 21 i Serie A inleddes med Brescia mot Milan. I en målsnål match lyckades Milan få in en boll. Zlatan hann upp bollen vid kortlinjen och slog in den i straffområdet och efter lite kalabalik lyckades Ante Rebic trockla in bollen. Alltså ännu en framgång för Kroatien under gårdagen. Det spelades även två matcher i världens äldsta fotbollsturnering. FA-cupen. Det är det som Premier Leaguelagen verkar tycka är ganska ointressant. Så även de svenska Tv-kanalerna. Ingen visade vare sig Northampton – Derby eller Queens Park Rangers – Sheffield Wednesday. Inget av de fyra lag som var igång igår kommer från högsta divisionen så alla lagen tog seriöst på matcherna. Det bevisas lite av att försvar var viktigare än anfall. Onsdagslaget tog sig till åttondelsfinal med en seger på 2-1. De två sista målen kom på övertid. Först 0-2 och sedan 1-2, så QPR var aldrig riktigt nära. I andra matchen blir det omspel. 0-0 slutade det och inte ens med Wayne Rooney i laget lyckades Derby vinna, men de får en ny chans.

FOTBOLLSHISTORIA från den 25:e januari.

1995 Cantona Kung Fu

Eric Cantona var en gudabenådad spelare som gjorde sig ett stort namn i Leeds, men framför allt i Manchester United. Fast han hade lite märkliga saker för sig ibland.

I en bortamatch mot Crystal Palace idag 1995 blev Eric utvisad. Crystal Palace supportern Matthew Simmons stod på läktaren närmast plan och hånade Cantona, som ilsknade till och utförde en kung-fu-spark mot Simmons. Simmons fick för detta ett dygn i fängelse, 500 pund i böter och var bannlyst på alla arenor i England och Wales i ett år. Cantona slapp fängelse, men fick böta 10 000 pund, 120 timmars samhällstjänst och avstängning från all fotboll säsongen ut.

Tyvärr för Manchester United så saknades den franska stjärnan så pass under våren att de tappade ligaledningen och ”bara” blev tvåa, ett poäng efter Blackburn. Det var enda Premier League som inte har vunnits av just Manchester United, Manchester City, Arsenal eller Chelsea (och Leicester City)

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 25:e januari.

Fara WILLIAMS blir 36 år

Fara Tanya Franki WILLIAMS är född 1984 i London, England
Mittfältare
172 A-landskamper för England och 5 OS-landskamper för Storbritannien.

Klubbar som spelare:
Chelsea Ladies (1997–2001),
Charlton Athletic Ladies (2001–04),
Everton Ladies1 (2004–12),
Liverpool Ladies (2012–15),
Arsenal W.F.C. (2016–17),
Reading Ladies FC (2017–).

Under sju år i början av sin fotbollskarriär var Wiliams hemlös. Detta har gjort att Fara senare jobbat med välgörenhet för hemlösa och var med att ta ut det engelska laget till Homeless World Cup. För detta arbete och fotbollsspelet har hon tilldelats Member of the Order of the British Empire (MBE)

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 25:e januari.

Xavi HERNANDEZ blir 40 år

Xavi HERNANDEZ Creus är född 1980 i Terrassa, Spanien
Mittfältare
57 U- och 133 A-landskamper för Spanien och 12 för Katalonien.

Klubbar som spelare:
FC Barcelona (1991-2015),
Al-Sadd i Qatar (2015-19).

Lag som tränare:
Al-Sadd (2019-).

Han var med i truppen då Spanien spelade OS 2000, VM 2002, EM 2004, VM 2006, EM 2008 (Guld), VM 2010 (Guld), EM 2012 (Guld) samt VM 2014.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 25:e januari.

David GINOLA blir 53 år

David Désiré Marc GINOLA född 1967 i Gassin, Frankrike
Anfallare
17 A-landskamper för Frankrike.

Klubbar som spelare:
Toulon (1985-88),
RC Paris (1988-90),
Brest (1990-92),
Paris Saint-Germain (1992-95),
Newcastle United (1995-97),
Tottenham Hotspur (1997-2000),
Aston Villa (2000-02),
Everton (2002).

Ginola fick mycket utrymme i brittisk media mycket med anledning av sin yviga dribblingskonst och sitt flitiga uppdykande i diverse reklamprojekt för schampo m.m.
1999 blev han framröstad som årets spelare i Premier League av både spelare och journalister.
Ginola fick en misstänkt hjärtattack 2016 och fördes till sjukhus, där han genomgick en bypassoperationav hjärtat.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 25:e januari.

EUSEBIO blev 71 år

EUSEBIO Eusebio da Silva Ferreira var född 1942 i Maputo, Moçambique och dog den 5:e januari 2014 i Lissabon, Portugal.
Anfallare
64 A-landskamper för Portugal.

Klubbar som spelare:
Lourenço Marques (1957-60),
Benfica (1960-75),
Boston Minutemen (1975),
Monterrey (1975-76),
Beira-Mar (1976-77),
Toronto Metros-Croatia (1976),
Las Vegas Quicksilver (1977),
New Jersey Americans (1977-78),
União Tomar (1977-78),
Buffalo Stallions (1979-80).

Sista åren spelade han både i USA och Portugal samtidigt då ligorna inte har samma säsongsupplägg.
Han blev trea med Portugal i VM 1966 och vann skytteligan på 9 mål.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv