• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 28:e juni 2017.

...och till sist vinner tyskarna.
Niguez tog Spnien till final.
Champions League-kval.
Varför spela en massa tröttande träingsmatcher?


NYA TRÖJOR
QPRs alla tre och Plymouth första 2017/18

GÅRDAGENS SKVALLER
Lauretn Koscielny, Marcus Berg, James Rodriguez.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1994 Salenko slår ett VM-rekord som står sig än.
2006 Två nya fotbollsförbund föds.

FÖDD IDAG:
Heribert, Kenny, Fabien, Kevin.

DAGENS TRÖJA

...och till sist vinner tyskarna.


"Fotboll är en enkel sport; 22 män jagar en boll under 90 minuter och till sist vinner tyskarna". Jag hade för mig att Lineker även hade varianten med spel i 120 minuter och sedan vinner tyskarna på straffar. Men den varianten fanns nog bara för att det var det som hände igår. Semifinalerna i U-21 EM spelades och om det ska vara rättvist så var det väl det det blev till slut. Trots att både England och Tyskland gjort två mål var så var det tyskarna som tog över i andra halvlek och i förlängningen.
 

Rättvis att Tyskland gick till final.


Avgörande på straffar då Tyskland och England är inblandade är ganska förutsägbart. Tyskland vinner alltid (enligt Gary Lineker) och England vinner nästan aldrig på straffar. Åter igen så var det i den absolut sista straffen där Southamptons Nathan Redmond var tvungen att göra mål för att kvittera. Kaiserslauterns Julian Pollersbeck räddade straffen. Kommentatorerna i TV hade de idiotiska och självklara påståendena att de straffar som gick in var väldigt bra lagda och de tre som målvakterna räddade var dåliga. Sanningen är den att inga straffar var dåliga. Det var bara otur för de straffläggaran som inte gjorde mål att målvakterna chansade i rätt hörn och kunde rädda. Som utomstående åskådare går det inte att påstå annat än att Tyskland var det bästa landslaget av de två i första semifinalen.
 

Niguez tog Spnien till final.


Saul Niguez som till vardags spelar i Atletico Madrid blev hjälten i den andra semifinalen. Med ett hattrick i andra halvlek såg han till att det blir Spanien som får möta Tyskland i finalen. Att Spanien kunde vinna med 3-1 över Italien berodde till viss del att Italien fick en man utvisad. Efter detta tog Spanien över spelet och även här var det ett rättvist slutresultat. Endast Spanien blev gruppsegrare. Tyskland var bästa tvåan och slutade efter Italien i sin grupp. Redan på fredag går finalen och det är ovisst vem som ska vinna, men ska man tro Gary Lineker som vet jag vilka som skulle kunna räknas som favoriter.
 

Champions League-kval.


Champions League drog igång med en kvalomgång på fyra matcher där det var mästarna i Armenien, Andorra, Malta, Estland, Wales, Gibraltar, Färöarna och Kosovo som tampades. Störst chans att gå vidare har Gibraltars mästare Europa FC. De var det enda lag som vann på bortaplan. De har 2-1 att gå på till returen hemma mot THS från Wales. Fast i ärlighetens namn kan vi glömma alla dessa lag. De kommer varken att spela Champions League eller Europa League till hösten.
 

Varför spela en massa tröttande träingsmatcher?


Åter en gång måste jag protestera mot påståendet att fotbollsspelare skulle bli slutkörda om de spelar två matcher i veckan. Det gick nämligen väldigt många träningsmatcher igår med svenska lag som deltog. Varför i hela fridens namn vilar de inte upp sig nu så Allsvenskan har ett uppehåll. Match igår, då kan det bli tufft att vara fräsch till helgen när serien sätter igång igen. (Det här sista är givetvis ironiskt menat.)  Malmö FF tröttade ut sig genom en träningsmatch mot Lokomotiv Zagreb. 1-1 blev det och de är ju inget resultat som lovar gott inför de svenska mästarnas Champions League-kval.

NYA TRÖJOR

QUEENS PARK RANGERS första-, andra- och tredjetröja 2017/18


QPR har de senaste åren haft tre matchställ som alla brukar preseteras samtidigt Årets modeller är som hämtade ur en målarbok där tre olika konstnärer målat. Hemmatröjan är alltid den blå-vit-tvärrandiga. 2008 försökte klubben med ett nytt klubbmärke, men det gamla är tillbaka för andra året. Errea är däremot ny tillverkare, liksom att Royal Panda är ny sponsor för kommande säsong. jag gillar faktiskt alla tre kombinationerna.

PLYMOUTH ARGYLEs förstatröja 2017/18.


Plymouth har sedan starten 1898 alltid haft något grönt i hemmatröjan. Från säsongen 2001/02 blev den gröna färgen betydligt mörkare och årets nyans är ytterligare lite mörkare grön än förra. Ibland har tröjan varit randig och en bred vit rand har letat sig in i årets tröja. Allt hade varit riktigt bra om inte sponsorn Ginsters hade envisats med att ha en röd stor "bladda" mitt på bröstet. 

GÅRDAGENS SKVALLER

Laurent Koscielny placeras i Milan


Rapporter gör gällande att Milan utmanar om Laurent Koscielny, som huserar i Arsenal.
Laurent Koscielny, 31, har kontrakt med Arsenal till sommaren 2020.
Men den franske mittbacken kopplas ihop med bland annat Marseille.
Nu uppger Telefoot att storsatsande Milan också är intresserade av hans tjänster.
Även Manchester City och Kina målas upp som möjliga destinationer för Koscielny, som anslöt till Arsenal 2010.

Al Ain överens om Marcus Berg


Det har varit på gång den senaste tiden och nu verkar Marcus Berg ta flyttlasset från Panathinaikos till Al Ain.
Marcus Berg, 30, har ryktats bort från Panathinaikos under en längre period och placerats i Al Ain.
Klubben i Förenade Arabemiraten ska vara överens med den svenske anfallaren om ett tvåårskontrakt värt 3 miljoner euro netto per säsong, med option på en tredje säsong.
Nu rapporterar Fotbollskanalen att klubbarna nått en överenskommelse om en prislapp på 3,3 miljoner euro, som Berg får 15 procent av.
Affären kommer att offentliggöras inom kort, enligt Fotbollskanalen.

Manchester United överens med James Rodriguez


Real Madrids playmaker James Rodriguez har nått en överenskommelse med Manchester United, enligt spanska uppgifter.
Tidigare rapporter har gjort gällande att Milan fått ett bud accepterat av Real Madrid men att James Rodriguez helst vill till Manchester United.
Nu rapporterar Diario Gol att den colombianske landslagsstjärnan närmar sig en flytt till Old Trafford.
James och United sägs ha kommit överens om de personliga villkoren.
José Mourinhos klubb är dock ännu inte överens med Real Madrid, som vill ha tillbaka mestadelen av de 80 miljoner euro man betalade för James.

FOTBOLLSHISTORIA från 28:e juni
1994 VM rekord av ryss.
2006 slutdelat i Jugoslavien

1994 Oleg Salenko sätter VM-rekord.

 
Vid VM i USA spelade Ryssland i grupp B med Brasilien, Sverige och Kamerun. Ryssland hade förlorat 1-3 till Sverige och hade inga större förhoppningar att kunna gå vidare. De hade en liten chans att bli en av de fyra bästa treorna om det gjorde bra ifrån sig i dagens match mot Kamerun. En som verkligen gjorde bra ifrån sig var Oleg Salenko. Han slog rekord i VM genom att bli den förste som gjort fem mål i en och samma match. Ryssland vann med 6-1. Det räckte inte för att gå till slutspel. Oleg själv hade också otur att blev skadad strax efter sitt VM och tvingades sluta med fotboll. Det blev bara åtta landskamper för rekordmannen.

2006 Två nya fotbollsförbund, Serbien och Montenegro.

 
Jugoslaviens fotbollsförbund har funnits sedan 1920. Storhetsperioden var på 1930-talet då laget nådde semifinal i VM och 1948 och 1952 då de tog silver i OS. Sedan 1991 delades fotbollsnationen upp i Slovenien, Kroatien, Bosnien Hercegovina, Makedonien och Serbien Montenegro. Idag 2006 delade den sistnämnda nationen på sig och Serbien blev en fotbollsnation och Montenegro en. Sist av gamla Jugoslavien blev Kosovo medlem i FIFA och UEFA.

FÖDD IDAG

62 år Heribert WEBER född 1955 i Pöls, Österrike.
Försvarare
68 landskamper för Österrike.

Klubbar som spelare:
1974-78 Sturm Graz,
1978-89 Rapid Wien,
1989-94 SV Salzburg.  

Lag som tränare:
1994-95 FC Puch,
1995-96 Österriks ungdomslandslag,
1996-98 SV Salzburg,
1998-2000 Rapid Wien,
2000-01 1. FC Saarbrücken,
2003-04 SC Untersiebenbrunn,
2008-10 FC Admira Wacker Mödling (Sportdirektör)

46 år Kenny CUNNINGHAM född 1971 i Dublin, Irland
Försvarare
1 B- och 72 A-landskamper för Irland.

Klubbar som spelare:
junior Home Farm,
1988-89 Tolka Rovers,
1989-94 Millwall,
1994-2002 Wimbledon,
2002-06 Birmingham City,
2006-07 Sunderland.

46 år Fabien BARTHEZ född 1971 i Lavelanet, Frankrike.
Målvakt
87 landskamper för Frankrike.

Klubbar som spelare:
1986-92 Tolouse,
1992-95 Marseille,
1995-2000 Monaco,
2000-04 Manchester United,
2004-06 Marseille igen,
2006-07 Nantes.

26 år Kevin DE BRUYNE född 1991 i Drongen, Belgien.
Mittfältare
19 U- och 49 A-landskamper för Belgien.

Klubbar som spelare:
1997-99 KVV Drongen,
1999-2005 Gent,
2005-12 Genk,
2012-14 Chelsea,
2012 Genk (lån),
2012-13 Werder Bremen (lån),
2014-15 VfL Wolfsburg,
2015- Manchester City.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln