• Boris dagliga blogg

Måndagen den 21:a november 2022

RUBRIKER.

Lite grann vinter?    In-fjant-ino.   Fotbollssegrar kan i alla fall inte Qatar köpa.

NAMNSDAG:
Helga och Olga

TEMADAGAR:
Musikfri dag, Världsdagen för TV och Världshejardagen

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 21/11:
1990: Det gemensamma Tysklands fotbollsförbund återbildas.
2012: Di Matteo sparkas efter två förluster.

FOTBOLLSPROFIL FÖDD DEN 21/11:
Leonadro GONZÁLEZ.

FAKTA OCH TANKAR FRÅN SÖNDAGEN DEN 20/11 2022.

Klicka för länk till sammandrag av Qatar-Ecuador 0-2 Klicka för länk till sammandrag av Qatar-Ecuador 0-2
Lite grann vinter?

Yngsta dottern for vid middagstid upp till Jönköping med belgare och hennes hund Esme. Äldsta dottern hämtade jag vid Malmö Central då hon vid tiotiden på kvällen anlände med buss från Oslo. Alla gårdagens hundpromenader fick jag stå för själv. Den idiotiska stylingen inför eventuella husvisningar har gjort att en hel del kläder hamnat ute i garaget. Där finns bland annat hustruns vinterjackor. Dessa behövdes igår då vintern kom på ett hastigt besök. Då jag kollade lite bilar i förrgår på min väg till ICA så lade jag märke till att det inte var många av de parkerade bilarna på parkering och gata som hade valt att sätta på vinterdäck. Så jag antar att många blev ”överraskade” av snön och eventuell halka igår.
 
In-fjant-ino

Annars så handlade gårdagen givetvis om 2022 års VM i herrfotboll som startade går. Visst kan man bara hålla med om att Qatar är ett land som tyvärr inte nåtts av mänskliga rättigheter, men det är inte Qatars fel att VM spelas i landet. Problemet är att FIFA godkänt att VM spelas i ett av fotbollens U-länder. FIFAs president Infantino bevisade än en gång vilken komplett dåre han är då han i ett långt försvarstal i förrgår hyllade Qatar och anklagade alla Europeiska länder som klagat över att VM spelas i Qatar. Men om man vill bojkotta Qatar så får man också säga nej till landets enorma rikedomar. Det har inite Sverige. De har både ambassad och många företag som samarbeta med olika intressen i Qatar. Så det är inte bara fotbollen som hamnat fel.
 
Fotbollssegrar kan i alla fall inte Qatar köpa.
 
Qatars Landslag bevisade att de verkligen hamnat fel. Efter en storslagen invigning hade den fullsatta arenan stora förhoppningar på sitt eget landslag. Men Qatar blev historiskt. De är numera det enda land som i ett hemma-VM förlorat en premiärmatch. Ecuador är inget av världens vassaste fotbollsnationer, men de dominerade matchen fullständigt och lyckade vinna med 2-0. Fullständigt rättvist och något i underkant resultatmässigt. Qatar hade inte ett enda skott på mål och frågan är hur de ska kunna göra ett VM-mål då de har Afrikas bästa lag Senegal och gruppfavoriten Nederländerna kvar att möta. En underlig sak inträffade under VMs första match, och det var att hemmapubliken, som trodde att deras fotbollslandslag skulle hunna vara med och tävla om VM-titeln då de ju är Asiatiska mästare, började lämna arenan redan efter halvtid. Av de påstådda drygt 67 000 åskådarna var det bara de som höll på Ecuador och den inhyrda Qatariska hejaklacken som utrustats med landslagströjor som fanns kvar då matchen var över. Men ag tycker att landets fotbollssupportrar ska ta tillfället i akt att heja på sitt lag de sista två matcherna. För jag är nästan övertygad om att detta är enda gången som Qatar kommer att delta i ett fotbolls VM för herrar. Och ett fotbolls-VM för damer lär ju aldrig Qatar komma att vara med i.

IDAG, MÅNDAGEN DEN 21:A NOVEMBER 2022.

NAMNSDAG:

Helga och Olga
 
Namnsdagar för den 21:a november i kronologisk ordning:
 
Före 1901 – Marie offring (till minne av jungfru Marias invigning (konsekration) i kyrkan) och Heliodorus (till minne av en kristen martyr i Mindre Asien)
1901–1985 – Helga
1986–1992 – Helga, Helle (utgått) och Hilde (utgått)
1993–2000 – Helga och Olga
Från 2001 – Helga och Olga
TEMADAGAR:

Musikfri dag
 
Den 21 november firas sedan 2005 en Musikfri dag, dagen grundades av den förre KLF-musikern Bill Drummond. Bill har startat den här dagen eftersom han tycker att mänskligheten inte längre bryr sig om musik, den finns överallt och vi tar det för givet. Vi firar dagen genom att inte lyssna på musik under ett helt dygn då vi ska tänka på de artister som skapar musiken åt oss.
 
Världsdagen för TV
 
World Television Day har firats runt om i världen sedan 1996 när FN beslutade att tv skulle få en egen dag som ett erkännande om att tv är en symbol för kommunikation och globalisering i vår nutid.
 
Världshejardagen
 
Idag är det världshejardagen. Du ska i fredens tecken säga hej till 10 personer, som du inte känner. Infördes 1972 i samband med konflikten mellan Egypten och Israel.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 21:A NOVEMBER.

1990 Tyskland återförenat.
 
De västtyska och östtyska fotbollsförbunden återförenades idag 1990 till Deutscher Fußball-Bund. Detta förbund hade bildats redan 1900, men efter andra världskriget splittrades detta fotbollsförbund i Västtyskland och 1950 uppstod DFV, det Östtyska förbundet. Då Tyskland återförenades den 3:e oktober 1990 var det idag 1990 dags att återförena fotbollsnationerna.
2012 Roberto har gjort sitt i Chelsea.
 
André Villas-Boas skulle ta Chelsea till nya höjder, men det blev inte så. I mars 2012 fick han sparken och hans hjälptränare, den gamle Chelseaspelaren Roberto Di Matteo fick ta över tillfälligt. Han lyckades inte rädda upp positionen i Premier League, men han lyckades ta Chelsea till Champions Leaguefinal och lagets enda seger i cupen hittills. Detta gjorde att istället för att leta efter en ny tränare skrevs ett två-årskontrakt med Di Matteo. Detta kontrakt bröts idag 2012 då Roman Abramovich sparkade honom. Orsaken var att Chelsea efter att ha inlett säsongen med sju segrar råkat ut för två oavgjorda och två förlorade matcher.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES 21:A NOVEMBER.

Leonardo GONZÁLEZ blir 42 år.
 
Leonardo GONZÁLEZ Arce är född 1980 i San José, Costa Rica
Försvarare.
61 A-landskamper för Costa Rica (2002-09).

Klubbar som spelare:
Herediano (2000–08),
Municipal Liberia (2009),
Seattle Sounders FC (2009–15),
Herediano igen (2016–19).
Slutade sin aktiva karriär 28 år gammal.

MERITER:
Municipal Liberia
Primera División de Costa Rica: Verano 2009
Club Sport Herediano
Primera División de Costa Rica: Verano 2016
Seattle Sounders FC
Lamar Hunt U.S. Open Cup: 2009, 2010, 2011, 2014
MLS Supporters' Shield: 2014
Costa Ricas landslag
UNCAF Nations Cup: 2007

DAGENS MATCHTRÖJA.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

HA EN BRA NY VECKA!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv