• Boris dagliga blogg

Fredagen den 27:e januari 2017.

Match för att samla in pengar till offren i flygkatastrofen med Chapecoenses fotbollslag.
Brasilien bäst i världen och Sverige 41:a.

United säkert vidare trots förlust.
Barca ännu säkrare vidare, men med storvinst.


FOTBOLLSHISTORIA: 
2011: Blackpool får böta för att de inte använt sina bästa spelare.

FÖDDA IDAG: Per, Ahn.
LIVERPOOLARE: John.

DAGENS TRÖJA
BRASILIENs förstatröja i VM 2014.

Match för att samla in pengar till offren i flygkatastrofen med Chapecoenses fotbollslag.


Natten till igår spelades det en landskamp mellan Brasilien och Colombia. Det var inte någon märkvärdig prestigefylld match om vem som skulle ta sig vidare i något mästerskap. Inga proffs i Europa fanns med. Det istället en välgörenhetslandskamp på Engenhão i Rio de Janeiro. Matchen slutade 1-0 till Brasilien. Men inte ens det var viktigt. De viktgaste var att samla in pengar till anhöriga till offren i fotbollslaget Chapecoense efter flygolyckan 28 november. Det var också just flygkraschen som hamnade i centrum och bland annat gästades brasilianska TV-kanalen Globos pausstudio av tre överlevare i form av spelarna Alan Ruschel och Jakson Follman, samt journalisten Rafael Henzel.
 

Brasilien bäst i världen och Sverige 41:a.


Fast helt ointressant, förutom minnet av de omkomna var inte matchen för FIFA. Här räknas alla matcher för att placera landslagen på världsrankingen. I och med Brasiliens seger så passerade de Argentina och Brasilien är ny etta i världen. Sverige då, Jo, de ligger för tillfället p en 41:a plats, som näst bästa nordiska landslag. Bäst av de Nordiska är Island 21:a, Danmark 47, Färöarna 82, Norge 84 och Finland 93.
 

United säkert vidare trots förlust.


Övrigt fotbollsspel tilldrog sig i två cuper. Det var semifinal nummer två, match två i Ligacupen i England. Här fanns inte speciellt mycket spänning även om Hull City hade ledningen med 1-0 i paus på en lite tveksam straff. Då första matchen hade slutat 3-1 till Man Utd så var det i stort sett redan klart att de skulle få spela final mot Southampton. Visserligen vann Hull med 2-1, men de kändes aldrig som något hot. Mourinho kunde fira sin födelsedag med att hans lag är i final i EFL Cupen som ligacupen kallas i år.
 

Barca ännu säkrare vidare, men med storvinst.


Andra cupmatchen spelades i Barcelona och var om möjligt än mindre spännande. Barca hade 1-0 på bortaplan mot Real Sociedad. De6 finns inte en chans i världen att de skulle tappa detta på hemmaplan. Och det gjorde de inte heller. Fast det var ingen som sparade på krutet i matchen. Sju mål och bästa målskytt blev Suarez i Barcelona, fast inte Luis utan Diego. Jag har inte fått medhåll av mina läsare då jag ansåg att domaren bör blåsa av efter 90 minuter, prick, i en match där ett lag leder med tre mål. Men visst var det onödigt att lägga till tre minuter i en cupmatch där bortalaget behöver göra fyra mål för att ändra på utgången av matchen?

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Då Fotbollsaffären inte kan plocka in varor från Nike kom jag på att jag för två år sedan var i en Nikebutik i Wroclaw i Polen. Jag hälsade på min dotter Frida som studerade där. Då studierna inte är klara än bad jag henne att kolla om Nikebutiken låg kvar och om de hade Brasiliens hemmatröja. Jag försöker alltid skaffa värdnationens tröjor. Då hon kom hem den 10:e juni hade hon med sig denna min 564:e tröja.

Som redan nämnts så tillverkar Nike denna tröja. Inte några större finesser. Gul med grönt på krage och ärmar. Inga mönster. Möjligen visar den V-ringade kragen lite nyskapande. Tunt tyg vilket gör tröjan perfekt att ha vid varma sommardagar.

VM:s gruppspel gick som planerat med seger i gruppen före Mexiko. Båda hamnade på sju poäng. I finalspelet mötte Brasilien sina Sydamerikanska grannar. Det blev seger på straffar mot Chile och i kvarten slogs Colombia ut med 2-1. Sedan kom den stora katastrofen. I semifinalen bel det Europeiskt motstånd. De blivande världsmästarna Tyskland körde över Brasilien med 7-1. Brassarna hämtade sig aldrig ut denna chock och förlorade även bronsmatchen. Den slutade 3-0 till Nederländerna.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 2011 böter för Blackpool

2011 domen 25 000 pund i böter.


Blackpool fick idag böta £25,000. Detta för en match de spelade den 10:e november året innan. Matchen spelades mot Aston Villa och manager Ian Holloway hade inte plockat ut det bästa laget. Han hade på spelschemat matcher mot West Ham och Wolverhampton som väntade och ansåg att Blackpool kunde slå dessa lag. Därför lät han sina bästa spelare vila mot Villa. Ian förklarade det med att: ” Vi har fyra matcher i tolv dagar och killarna jag har spelat med varje vecka kämpar för att hålla sig på högsta nivå.”

Det blev förlust med 2-3, men i de två följande matcherna tog de fyra poäng. Ett genidrag tyckte man i Blackpool, men inte i Premier League som bötfällde Blackpool för att: ”ha ställt upp med ett försvagat lag i en ligamatch!” Tyvärr för Blackpool så blev de till sist 19:e lag och det blev nedflyttning i alla fall, plus 25 000 pund fattigare i kassan.

Ian Holloway förklarar sin laguttagning
Ian Holloway förklarar sin laguttagning

FÖDDA IDAG

68 år Per RØNTVED född 1949 i Frederiksberg, Danmark
Försvarare
78 landskamper för Danmark.

Klubbar som spelare:
1967-72 Brønshøj BK,
1972-79 Werder Bremen,
1979-83 Randers Freja,
1983 Hvidovre IF

41 år AHN Jung-Hwan född 1976 i Paju, Sydkorea
Anfallare
71 landskamper för Sydkorea.

Klubbar som spelare:
1998-2002 Busan I'Park,

2000-02 var han utlånad till Perugia och var på gång med kontrakt, men så gjorde han ett Golden Goal i VM 2002 då Sydkorea slog ut Italien och då fick han sparken från sin italienska klubb,
2002-03 Shimizu S-Pulse,
2004-05 Yokohama F. Marinos,
2005-06 Metz,
2006 Duisburg,
2007-08 Suwon Bluewings,
2008 Busan I'Park igen,
2009-12 Dalian Shide

LIVERPOOLARE

Blev 56 år John BROWNING född 1915 i Alexandria, Skottland.
Mittfältare
0 landskamper för Skottland

Klubbar som spelare:
Bridgton Waverley (1931-32),
Dunoon Athletic (1932-34),

1934 till 1939 tillhörde han Liverpool FC. Det blev 19 matcher och inga mål.
Gillingham (1939);
Dumbarton,
Albion Rovers (gästspelare under kriget),
Cowdenbeath (1945-47)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv