• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 10:e oktober 2019

Med rullstol till ICA Maxi.
Måndag till torsdag var måndag till tisdag.
Malta mot Sverige spelas INTE på grus.


FOTBOLLSHISTORIA:
1999: Två debutanter med olika framtidsutsikter i Englands landslag.

FÖDDA:
Xherdan, Yasser, Tony, Charlie.

DAGENS TRÖJA

Trots den torftiga tillgången på fotbollsmatcher igår så hittade jag ett resultat från Professional Development League, som är en av alla serier med U-23-lag. Här leder Watford södra gruppen efter seger över Crewe igår med 4-1 borta. Därför denna bortatröja idag.

DAGENS BLOGG OM ONSDAGEN DEN 9:e OKTOBER 2019

Med rullstol till ICA Maxi.


Det är möjligt att gårdagen var den torftigaste i fotbolls- eller sportvärlden överhuvudtaget sedan jag började skriva. Å andra sidan så var jag bortresthela dagen och var inte hemma förrän vid tiotiden. Det var nämligen så att min mor i Ängelholm behövde lite hjälp. Min syster som alltid ombesörjer det mesta av denna hjälp då hon också bor i Ängelholm var för tillfället på kurs i Karlstad och skulle inte komma hem förrän i kväll. Alltså stegade jag upp och inledde dagen med att tillaga en middag. Denna hade jag med mig och vid halvett åt vi middag i min mors lägenhet. Sedan skulle vi till ICA Maxi och handla. Då vädret var utmärkt så valde vi att jag skulle köra henne i rullstolen. Det var inte så lång sträcka. Jag så åt henne att om jag skulle bli trött så fick vi byta plats ett tag. Det behövdes aldrig.
 

Måndag till torsdag var måndag till tisdag.


Efter handling så blev det nytt rullstolsrace tillbaka till lägenheten. Där vankades eftermiddagskaffe med Budapestbakelse. Därefter var det dags för våra obligatoriska Yatzy-matcher. Jag får nog påstå att jag är bättre på Yatzy än golf. Det blev nämligen fler segrar än förluster för mig. Rätts om det var blev vi störda i vår kamp då min syster plötsligt steg in i lägenheten. Nu visade det sig att hon inte alls skulle vara i Karlstad måndag till torsdag utan att det var måndag till tisdag. Fast till morsans försvar ska sägas att hon är 92 år så det är inte alltid lätt att hålla reda på dagar. Jag som skulle se till att vara hemma tills kvällspromenaden med hundarna kom inte alls hem i tid. Vi hade en del att prata om och som jag inledde med så var jag i Malmö vid tiotiden. Hundarna var glada ändå trots att de inte fick kvällspromenaden. För dem var kvällsfikat (ett knäckebröd) viktigare och det hann de med innan de skuttade in till sina korgar.
 

Malta mot Sverige spelas INTE på grus.


Vid den sena tidpunkten började jag kolla upp hur fotbollsresultaten varit under dagen. Det fanns i stort sett ingen att rapportera om. Det är stopp i alla stora serier i Europa då landslagen är samlade för att spela EM-kval. Sverige spelar första matchen i detta landslagsspel på lördag nere i Malta. Normalt sett så ska denna match inte orsaka några problem för Sverige. Men vi som är lite äldre kommer kanske ihåg då Sverige kvalade till VM 1974 och var nere i Valetta den 11:e november 1973 för att vinna över Malta och ta sig till VM. Matchen spelades på en grusplan och Malta tog ledningen. Med nöd och näppe kämpade sig Sverige in i matchen och kunde ta sig till VM med en seger på  2-1. Det ända som är helt säkert att det inte händer på lördag är att matchen i alla fall inte kommer att spelas på en grusplan.

FOTBOLLSHISTORIA från den 10:e oktober.

1999 två nya i Englands landslag

England spelade idag 1999 en vänskapsmatch på Stadium of Light i Sunderland mot Belgien. Det blev seger med 2-1. Men mer intressant var att manager Kevin Keegan hade plockat med två debutanter i ett landslag fullt av veteraner. Den ene debutanten hette Frank Lampard och han blev utbytt i andra halvlek. Den andre hette Stephen Guppy och klassades av journalister som den mest lovande mittfältaren i Englands historia. Guppy fick spela hela matchen, men det var också den enda landskamp han gjorde. "Medelmåttan" Frank kom att göra 89 landskamper innan han slutade i landslaget.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 10:e oktober.

Xherdan SHAQIRI blir 28 år

Xherdan SHAQIRI är född 1991 i Gjilan i Jugoslavien, nuvarande Kosovo
Mittfältare
27 U- och 82 A-landskamper för Schweiz.

Klubbar som spelare:
SV Augst (1999-2001),
FC Basel (2001-12),
Bayern München (2012-15),
Inter (2015),
Stoke City (2015-18),
Liverpool (2018-).

Xherdan är av kosovoalbansk härkomst. Han flyttade 1992 tillsammans med sina föräldrar och syskon till Basel, Schweiz.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 10:e oktober.

Yasser AL-QAHTANI blir 37 år

Yasser Saeed AL-QAHTANI är född 1982 Kohbar i Saudiarabien,
Anfallare
108 A-landskamper för Saudiarabien.

Klubb som spelare:
Al-Qadisiya (2000–05),
Al-Hilal (2005–18),
Al Ain (2011–12 lån).

2007 utnämndes han till Årets fotbollsspelare i Asien. 2013 avslutade han sin landskampskarriär och då var han lagkapten.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 10:e oktober.

Tony ADAMS blir 53 år

Tony Alexander ADAMS är född 1966 Romford i London,
Försvarare
5 U-, 15 B- och 66 A-landskamper för England.

Klubb som spelare:
Arsenal (1980-2002) 504 matcher.

Lag som tränare:
Wycombe Wanderers (2003-04),
Portsmouth (2008-09),  
Gabala FK (2010-11),
Granadas landslag (2017).

Tony Adams är Arsenals mest framgångsrika lagkapten genom tiderna. Under 19 säsonger i klubbens A-lag vann han tio stora titlar.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 10:e oktober.

Charlie GEORGE blir 69 år

Charles Frederick "Charlie" GEORGE är född 1950 i Islington i London.
Anfallare
1 A-landskamp för England.

Klubbar som spelare:
Arsenal (1966-75),
Derby County (1975-78),
St. George Saints (1977 lån),
Minnesota Kicks (1978),
Southampton (1978-81),
Nottingham Forest (1980 lån),
Bulova (1981-82),
Bournemouth (1982),
Derby County (1982),
Bulova igen (1982),
Dundee United (1982),
Coventry City (1983).

I Tipsextras begynnelse blev Charlie snabbt en ikon för engelsk ligafotboll och i Arsenal. Han liknade en postjärna och hyllades också som en sådan. Det mest berömda målet han gjorde är segermålet i förlängningen mot Liverpool i FA-cupfinalen 1971, då han drog till från 20 meter och firade målet genom att lägga sig raklång på gräsmattan. Målet innebar att Arsenal vann "Dubbeln" – seger i både ligan och FA-cupen.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln