• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 6:e december 2018

DAGENS LUCKA 6

Två miljoner för fyra minuters spel!?!
Klopps böter, en spottstyver!
Alla lag gjorde mål och Liverpools bästa säsong poängmässigt någonsin.
Rafflande även utan Ferguson och Wenger.
​​​​​​​En stor och två mindre sensationer.FOTBOLLSHISTORIA:
1930: Publikt bottenrekord i Englands poffsliga.

FÖDDA IDAG:
Paul, Jean Marie.

DAGENS LUCKA 6

Jag har i år en julkalender där jag varje dag presenterar ett klubbmärke från ett av Premier Leaguelagen. Dessa kommer att presenteras i den ordning som talkSPORT.com’s har rankat klubbmärkena från nummer 20 till nummer 1. Idag startar jag med klubbmärket som kom på 19:e plats.

DAGENS TRÖJA
LIVERPOOLs andratröja 2017/18

Största sensationen i Premier League var givetvis Chelseas andra förlust. Alltså borde jag haft en Wolveströja idag. Fast jag går på Liverpool istället. Ett märkligt lag som ställdes på benen mot Burnley igår. Det höll på att straffa sig, men Liverpool vände underläge med 0-1 till seger med 3-1. Än en gång vann de utan att övrtyga spelmässigt, och det är ju också en styrka.

Två miljoner för fyra minuters spel!?!


Först så vill jag ta lite ur gårdagens tidning som får en och undra var samhället är på väg. Givetvis handlar det om fotboll, men jag skulle kunna tro att i vilken anna penningstinn bransch som helst skulle det kunna vara på samma sätt. Denna gången handlar det om Malmö FF. De har en islänning vid namn Arnór Ingvi Traustason i sin trupp. Han var uttagen till Islands VM-lag och fick spela från den 90:e minuten i islänningarnas sista match mot Kroatien. Han spelade alltså knappt fyra minuter i VM, men detta ska premieras. FIFA har betalt ersättning till klubbarna som haft en spelare med i VM. Det innebär att MFF kan kassera in cirka 2,1 miljoner kronor.
 

Klopps böter, en spottstyver!


Sedan följer en annan penningaffär som är på andra hållet. Alla var överrens om att Jürgen Klopps firande att springa in på planen då Liverpool gjorde 1-0 mot Everton på övertid, var fullständigt respektlöst. Även Klopp själv medgav efteråt att det han gjorde ”inte var coolt”. Så tyckte även FA som nu har tagit ett beslut om bestraffning. Jürgen Klopp får böta motsvarande 92 000 kronor. För en normal person kan det tyckas mycket, men för en miljonär inom storforbollen så var summan motsvarande en eftermiddagsfika. Frågan är vad soom är meningen med dessa bötessummor. Bland spelarna är det mer smärtande att vara avstängd några matcher. Det brukar ju normalt sett även gälla tränare.
 

Alla lag gjorde mål och Liverpools bästa säsong poängmässigt någonsin.


Femtonde omgången i Premier League spelades klart med sex matcher igår. Tar man dem och de fyra i förrgår så för man tio unika matcher i en omgång. Det unika är att alla tjugo lag som var i farten gjorde minst ett mål. Om jag ska fortsätta med Klopp så hade han tagit ut ett B-lag att möta Burnley. Det laget ligger i botten och det kan tyckas att det skulle vara enkelt att vinna för Liverpool ändå. Jag hade koll på matchen genom ”fulstream” och det blev spännande speciellt då Burnley tog ledningen. Men som det oftast blir mellan ett högre rankat lag mot ett lägre så sätter det högre sina chanser och det lägre missar. Detta resulterade i att Klopp bytte in några av stjärnorna som han hade som reserv på bänken och vips så vann Liverpool med 3-1. Detta är lagets bästa start i ligan genom alla tider och ändå ligger de två poäng efter Manchester City.
 

Rafflande även utan Ferguson och Wenger.


Matchen som jag följde på stor-TVn var även det en spännande, fartfylld historia, men hårda tag och många chanser. Manchester United mot Arsenal. Arsenal var laget som tog ledningen två gånger, men båda gångerna så gick det inte många sekunder innan Manchester United hade kvitterat. Med resultatet 2-2 så kan man tyckas vara nöjd, men det var nog snarare så att de båda tränarna tyckte att de tappat två poäng istället för att ha vunnit ett.
 

En stor och två mindre sensationer.


Chelsea var i Wolverhampton och här missade de chanser. Visserligentog de ledningen, men då matchen var över hade Chelsea förlorat sin andra match i ligan. 2-1 var gårdagens största sensation. Tottenham var det andra favoritlaget som hemma, eller på Wembley då deras nya hemmaarena aldrig tycks bli klar, tog emot Southampton. Sydkustlaget bjöd på gott motstånd, men orkade inte. 3-1 slutade det och i nästa match kommer österrikaren Ralph Hasenhüttl att leda Southampton. Igår fick han sitta på läktaren. De två kvarvarande matcherna gick mellan två mellanlag som mötte två bottenlag. Båda matcherna slutade 1-1, så det var en liten sensation att Fulham och Leicester delade poäng liksom Everton och Newcastle.

FOTBOLLSHISTORIA från den 6:e december

1930 Thames AFC sätter botterekord

Thames AFC hette en engelsk klubb som bildades 1928. 1930 hade laget tagit sig till ligasystemet och spelade i Third Division South. Idag 1930 mötte de Luton Town och klubben satte rekord i engelsk fotboll. De hade 469 betalande åskådare. Detta är bottenrekord inom fotbollen i engelska proffsligan. Även om Thames vann matchen med 1-0 så hade de svårt att klara sig kvar i ligan. Det gick dock. Jag vet inte om det är ett rekord, men Thames AFC var inte ett lag som spelade fotboll i många år. Redan kommande säsong var det slut. Klubben lades ner efter att bara ha funnits i fyra år.

FOTBOLLSHISTORIA från den 6:e december

Tim CAHILL blir 39 år

Tim är född 1979 i Sydney, Australien
Mittfältare
2 U-landskamper för Samoa och3 U- och 108 A-landskamper för Australien.
Klubbar som spelare:
Sydney Olympic (1995-97),
Sydney United (1997),
Millwall (1997-2004),
Everton (2004-12),
New York Red Bulls (1912-15),
Shanghai Shenhua (2015-16),
Hangzhou Greentown (2016),
Melbourne City FC (2016-17),
Millwall igen (2018),
Jamshedpur (2018-).
MERITER:
Millwall
Football League Trophy Tvåa: 1998–99
Football League Second Division: 2000–01
FA Cup Tvåa: 2003–04

Everton
FA Cup Tvåa: 2008–09
New York Red Bulls
MLS Supporter's Shield: 2013
Shanghai Shenhua
Chinese FA Cup Tvåa: 2015
Melbourne City
FFA Cup: 2016
Australiens landslag
AFC Asian Cup: 2015
OFC Nations Cup: 2004

Tony WOODCOCK blir 63 år

Tony är född 1955 i Eastwood, Nottinghamshire, England
Anfallare
2 U- och 42 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare:
Nottingham Forest (1973-79),
Lincoln City (lån 1976),
Doncaster Rovers (lån 1977),
FC Köln (1979-82),
Arsenal (1982-86),
FC Köln igen (1986-88),  
Fortuna Köln (1988-90).
MERITER:
Nottingham Forest F.C.
Football League First Division: 1978
Football League Cup: 1978, 1979
European Cup: 1979
FA Charity Shield: 1978

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv