• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 21:a september 2017.

Inga problem för MFF. Enpoängare räcker.
Det var för mycket att välja på igår så jag tittade inte på någon fotboll alls.
Lottningen till Carabao Cups åttondelsfinaler i slutaet av oktober är klar.


FOTBOLLSHISTORIA:
1979: Självmålskungen i Premier League föds.
2003: Det nämsta Arsenal var en förlust denna säsong.
2010: VM domare fast för heroinsmyggling.

Inga problem för MFF. Enpoängare räcker.


Jodå, inga problem. Malmö FF håller undan. De fixade en poäng uppe i Östersund, och det får sägas vara bra. Det var ju Sveriges bästa internationella klubblag de mötte. Men visst kunde det blivit noll poäng då Östersund missade en straff i 95:e minuten. Så serieledarna kan vara nöjda. De inte bara höll avståndet till tvåan utan utökade ledningen till sju poäng.
 

Det var för mycket att välja på igår så jag tittade inte på någon fotboll alls.


Sedan så var det kompletterande omgångar från igår i de stora ligorna utom England där man koncentrerade sin på de fem kvarvarande matcherna i Ligacupens tredje omgång. Inte någonstans hittade jag någon överraskning. Frånsett att två matcher i Spanien startade klockan tio. Något jag ondgjorde mig över igår. Men det var så många matcher att välja mellan om man ville titta så jag lät bli.
 

Lottningen till Carabao Cups åttondelsfinaler i slutaet av oktober är klar.


Lottningen till omgång fyra i Ligacupen avgjordes igår efter spelade matcher. Normalt kan man kalla detta åttondelsfinaler och den 23:e oktober kommer följande lag att göra upp om åtta platser till kvartsfinalerna.

Bournemouth – Middlesbrough
Leicester – Leeds
Manchester City – Wolverhampton
Chelsea – Everton
Arsenal – Norwich
Swansea – Manchester United
Bristol City – Crystal Palace

Här ser jag hemmasegrar i de fem första matcherna och bortaseger i den sjätte. Sista matchen kan gå hur som helst, men jag håller nog en slant på Crystal Palace. De lär ha kört Roy Hodgsons engelska spelstil i en månad och kommer att vara väl inkörda och mer samspelta än nu.

FOTBOLLSHISTORIA från 21:a september

1979 Richard DUNNE kommer till världen.

 
Idag 1979 föddes det i Dublin på Irland en liten kille som heter Richard Dunne. Han skulle med tiden bli en stor kille, faktiskt så stor att han fått smeknamnet "Dunney-monstret". 1996 kom han till England och klubben Everton. Som stor försvarare gjorde han sedan nästan 300 matcher för Manchester City innan det blev Aston Villa och slutligen Queens Park Rangers. Då han slutade 2015 hade han även gjort 60 landskamper för Irland. Tyvärr så har han även ett nästan oslagbart rekord i Premier League. Tyvärr använder jag för att Richard Dunne är den spelare som gjort allra flest självmål. Han hann med hela tio (10) självmål. Det är tre fler än tvåorna Martin Skrtel och Jamie Carragher.

2003 Manchester United - Arsenal

 
På Old Trafford spelades idag 2003 den match där det var närmst en Arsenalförlust. Det hade inte blivit ett enda mål på hela matchen då Manchester United på övertid får en straff, efter Martin Keowns attack på Diego Forlan i straffområdet. Förste straffskytt var givetvis Ruud van Nistelrooy. Trots att han missat de två senaste sprang han självsäkert fram och dunkade straffen i ribban. Matchen slutade 0-0 och det blev ingen förlust för Arsenal idag heller. Det blev det inte under hela säsongen och Londonlaget vann Premier League obesegrat med 26 vinster och 12 oavgjorda, elva poäng före tvåan Chelsea.

2010 två och ett halvt år för Byron Moreno

 
Byron Moreno, fotbollsdomare från Ecuador dömde den kontroversiella åttondelsfinalen i VM 2002 mellan Italien och Sydkorea. Han anklagades av italienarna för att ha varit mutad att se till att värdlandet Sydkorea skulle gå vidare. Visserligen vann Sydkorea för att de gjorde ett mål i förlängningen som innebar att matchen var slut och Italien utslaget, men innan dess hade Italien gjort ett regelrätt mål som blivit bortdömt. Dessutom hade Moreno gett Francesco Totti ett andra gult kort för filmning som betydde att Totti blev utvisad. Det blev ingen utredning om dessa mutanklagelser, men idag 2010 kunde inte Moreno prata bort att han greps på New Yorks flygplats med 4,5 kilo heroin gömda i underkläderna. Det blev två och ett halvt års fängelse för narkotikasmuggling för den före detta colombianske domaren.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv