• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 18:e april 2018.

Lägg ner Zlatan! Du är inte charmig längre, bara löjlig!
Stå vid ditt ord och meddela detta så snabbt som möjligt!
Jag som trodde Kane var en just spelare. Han är ju bara en barnrumpa.
Var det ditt mål Kane? Du var ju inte sist på bollen.

Nej, Trelleborg. Detta blir svårt!
Är Jose och United intresserade av kvällens match?


FOTBOLLSHISTORIA:
1955: Föregångaren till Europa Legue bildas.
2001: Karl Powers 12:e man i Manchester United.

FÖDDA IDAG:
Dzsenifer, Łukasz, Esteban, Stefan.

DAGENS TRÖJA
INTERs förstatröja 2010/11

Ännu en oavgjort match i Premier League. Jag hade en stund vantarna på en Barcelonatröja, men de spelade också oavgjort. Då hamnade jag i Italien. För Inter handlar det om att bli trea eller fyra och knipa en Champions Leagueplats. Segern med 4-0 över Cagliari gav dem tillfälligt tredjeplatsen och jag klär mig så här idag.

Lägg ner Zlatan! Du är inte charmig längre, bara löjlig!


Först skulle ja bara vilja göra ett litet inlägg om två märkliga fotbollsspelare. Zlatan Ibrahimovic, sveriges bäste genom alla tider. Hans charm att framhålla sig själv som kanske världens bäste med glimten i ögat. Det var en gång häftigt, men nu är det förbannat tröttsamt. Det startade redan till fotbolls-EM för två år sedan då alla väntade på var han skulle spela till hösten 2016. Under en intervju då hänvisade han till ett kungörande han skulle göra ett par dagar senare. ”Då kommer en bomb att släppas!” var Zlatans kommentar. Bomben var att han öppnade ett företag för sportkläder. Detta har mängder med idrottsfolk gjort för honom, men han  drev med alla sina fans som väntade svar på frågan var han skulle spela.
 

Stå vid ditt ord och meddela detta så snabbt som möjligt!


Nu är han igång igen och driver med alla oss som tycker om fotboll och ärliga svar. Han har gjort allt för att inte spela mer i landslaget. Först tacket nej för några år sedan till mer spel. Sedan har han öppnat ett spelbolag och på så sätt diskvalificerat sig själv att spela ett mästerskap drivet av FIFA. Lik förbannat håller han på att påstå att: ”Om Zlatan vill så spelar han VM”. Lägg ner! Låt alla som hoppas på det bästa för det svenska landslaget få ro, och säg: ”Zlatan håller vad han lovar och det är att inte spela mer i det svenska landslaget!” Så slipper vi alla spekulationer, för Zlatan kommer INTE att spela INTE i Ryssland?
 

Jag som trodde Kane var en just spelare. Han är ju bara en barnrumpa.


En annan spelare som jag höll för en just och ärlig kille som man önskade all medgång var Harry Kane. Nu har han visat sig var den lille bortskämde baby som många fotbollspelare tydligen blir då de har lite framgång. Efter att ha vunnit skytteligan två år i rad i England så var det nära en tredje gång, men då dök det upp en egyptier i Liverpool som visare sig vara strået vassare på att göra mål. I bortamatchen mot Stoke gjorde dansken ChristianEriksen sitt andra mål på en frispark. Alla såg det, men Kane surade som en liten baby för att inte han fick målet. Han var ju nästan i närheten av bollen då den gick in. Tottenham ser tydligen också att de vill skryta med att ännu ett år ha skytteligavinnaren i sitt lag. De uppvaktade FA i England som var trötta på att bråka och gav lille Kane sitt lördagsgodis. Han fick alltså ett mål skrivet på sitt konto trots att han inte gjort det. Nu kan man bara hoppas att Mohamed Salah kommer att fortsätta göra mål så att Kane inte hinner ifatt!
 

Var det ditt mål Kane? Du var ju inte sist på bollen.


Kane var ju igång i gårdagens inledande matche i Premier Leagues 35:e omgång. Efter en hyfsat jämn match med 0-0 i paus så tog Tottenham ledningen i andra. Jodå, Harry Kane bokfördes för målet och i normala fall är jag med på detta, men vem tog bollen på innan den gick in? Den träffade i bröstet på Brightons lagkapten Bruno. Så frågan är om man inte lika gärna kunde ansett att det var ett självmål. Fast då hade Harry Kane gråtit blod. Nu gick det inte mer än en minit innan Brighton fick en lite knepig straff. Det blev 1—1 och så slutade det också. Men det kunde kanske blivit Brightonseger om det inte spelats så mycket teater vid närkamper. Brightons målvakt Ryan knep en hörna och gjorde en snabb utspark som friställde en Brightonsepelare. Då blåste domaren av spelet. I straffområdet låg Brighton kayal kvar och låtsade att han skadat sig. Då han höll sig för huvudet blåste domaren av för huvudskada. Nu visade det sig som i 99 % av fallen att det inte var något fel på Kayal. För en gångs skulle föll man på eget grepp och missade en rejäl målchans för att man inte kan ta lite lätta smällar och bara spela vidare.
 

BRIGHTON & HOVE ALBION - TOTTENHAM HOTSPUR   1-1

 
 

Nej, Trelleborg. Detta blir svårt!


Mitt tips att Trelleborg skulle stå emot i Sundsvall och klara oavgjort var inyte helt fel. Det var ganska jämt, men matchens enda mål gjorde hemmalaget och TFF har en oavgjord och tre förluster. Ingen vidare start på Allsvenskan. Det kommer att bli tufft. Inter tog chansen att ta sig upp på Champions Leagueplats i tabellen då de slog Cagliari med hela 4-0. Det står mellan Inter och de två ROM-lagen om de två sista Champions Leagueplatserna. Juventus och Napoli är redan klara. I Spanien skulle Barcelona ta tre enkla poäng borta mot Celta Vigo, me en frilägesutvisning gjorde att Celta kunde kvittera till 2-2 med åtta minuter kvar, men visst vinner Barcelona liga ändå.
 

Är Jose och United intresserade av kvällens match?


Frågan är om Manchester United är tillbaka och vinner ikväll nere i Bournemouth. Matchen är ju en som kan sluta hur som helst. Bournemouth är i stort sett klara för nästa säsong i Premier League och skulle de ta poäng så är de helt klara. Manchester United har inget att spela för i tabellen. Kanske är siktet inställt på helgens FA-cup-semifinal. Svårtippat, men United är favorit. Det är även Malmö FF uppe i Stockholm. Det har skrivits mycket om kampen med Djurgården, men de har inte börjat så bra. Ska jag jämföra TFF med MFF igen så klarade Trelleborg oavgjort. Då måste väl Malmö FF vinna?

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 18:e april.

1955 the Inter-Cities Fairs Cup

 
Idag 1955 hade bl a Schweiz’ Ernst Thommen, Italiens Ottorino Barassi, och Englands Stanley Rous samlats för att grunda en fotbollscup för europeiska klubblag. Den kallades för the Inter-Cities Fairs Cup. Turneringen skulle vara tillgänglig för lag från städer i Europa som stod för internationella mässor. Bara ett lag från varje stad hade rätt att delta. Första turneringen varade i tre år och i finalen 1958 deltog Barcelona som vann sammanlagt över två matcher med 8-2 över ett lag kallat London XI. 1971 tog UEFA över turneringen och kallade den UEFA-cupen. Då blev Leeds United första vinnaren. 2008-09 ändrades namnet igen och nu kallas turneringen Europa League.

Lagbilden med 12 Manchester Unitedspelare. Karl Power står längst till vänster. Han är den ende som har armbandsur. Lagbilden med 12 Manchester Unitedspelare. Karl Power står längst till vänster. Han är den ende som har armbandsur.

2001 tolfte man på lagfotot


Idag 2001 var Manchester United i München på Olympiastadion för att försöka vända 0-1 förlusten hemma till seger. Det lyckades inte. Bayern vann med 2-1 och gick vidare. Det märkliga i denna match var då lagens elvor fotograferades just innan matchen skulle starta. På Manchester Uniteds lagbild fanns det 12 spelare. Den tolfte visade sig vara Karl Power som roade sig med att försöka smita in i diverse olika stora sportsammanhang. Han påstod sig ha planerat detta att vara med på ett Manchester United lagfoto i två år. Först hade han kommit in på stadion utklädd som en som tillhörde TV jobbarna. Därefter hade han bytt om till Uniteds vita bortadress och helt enkelt bara promenerat fram till laget då de radade upp sig inför pressfotograferna. Därefter hade han vandrat ut igen och sett matchen. Flera liknande trick av Karl Power gjorde att han är förbjuden på livstid att komma in på Old Trafford.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 18:e april.

26 år Dzsenifer MAROZÁN född 1992 i Budapest, Ungern
Mittfältare
62 U- och 86 A-landskamper för Tyskland.
Klubbar som spelare:

DJK Burbach (1996–2003),
1. FC Saarbrücken (2003–09),
1. FFC Frankfurt (2009–16),
Olympique Lyon (2016–).
Europamästare 2013 och OS guld 2016

33 år Łukasz FABIANSKI född 1985 i Kostrzyn nad Odrą, Polen
Målvakt
43 A-landskamper för Polen.
Klubbar som spelare:
Polonia Słubice (1999-2000),
MSP Szamotuły (2000-01),
Lubuszanin Drezdenko (2001-02),
Sparta Brodnica (2002-03),
Mieszko Gniezno (2003-04),
Lech Poznań (2004-05),
Legia Warszawa (2005-07),
Arsenal (2007-14),
Swansea City (2014-).

37 år Esteban CAMBIASSO född 1980 i Buenos Aires, Argentina.
Mittfältare
17 U- och 52 A-landskamper för Argentina.
Klubbar som spelare:

Argentinos Juniors (1995–96),
Real Madrid (1996–98),
Independiente (1998–2001),
River Plate (2001–02),
Real Madrid igen (2002–04),
Inter (2004–14),
Leicester City (2014–15),
Olympiacos (2015–17).

49 år Stefan SCHWARZ född 1969 i Malmö.
Mittfältare
69 landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare:
Kulladals FF (1986),
Malmö FF (1986-90),
Bayer Leverkusen (1990),
Benfica (1990-94),
Arsenal (1994-95),
Fiorentina (1995-98),
Valencia (1998-99),
Sunderland (1999-2003).  
Lag som tränare:
Helsingborgs IF (2012 assisterande)
En av kuggarna i Sveriges landslag som vann VM-brons 1994.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln