• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 6:e mars 2019

ComHem är inte att lita på alla gånger.
Ingen har vänt ett underläge med 0-3 från match ett.
Äntligen åkte Real Madrid ur Champions League.
För långt mellan match ett och match två.

PSG är säkra, men den andra matchen kan gå hursomhelst.

FOTBOLLSHISTORIA:
1902: Blivande Real Madrid bildas.

Tim, Giorgos, Elisabeth.

DAGENS TRÖJA

DAGENS TRÖJA var planerad att bli en Real Madridtröja. Det skulle passat bra då klubben bildades idag för 117 år sedan, fast då hade de varit tvungna att vinna över Ajax i Champions League igår. Det gjorde de inte. Tottenham kan man däremot lita på. Två raka segrar över Borussia Dortmund. 1-0 igår och denna tjusiga tröja idag.

ComHem är inte att lita på alla gånger.


För det första så får jag skylla på ComHem för den lite ”hackiga” bloggen. Företaget  är vår internetleverantör och de drabbas tydligen väldigt ofta av driftsstörningar. Idag klockan fyra hade de lovat att vi skulle på våra signaler tillbaka. Det guck tydligen lite snabbare för annars hade jag inte kunnat följa gårdagens Champions Leaguematcher live, trots att jag betalt dyra pengar för detta. Hade allt fungerat igår så hade jag också hunnit förutspå gårdagens Champions League matcher. De var i mina ögon helt klara. Inget kunde ändra Tottenham och Real Madrid att gå vidare.
 

Ingen har vänt ett underläge med 0-3 från match ett.


Jag kom in lite sent i matcherna och som brukligt så följde jag det Engelska laget. Igår var Tottenham på Signal Iduna Park i Dortmund. De ledde med 3-0 och under årens lopp har hemmalag i första matchen lett med 3-0 sju gånger. Ingen gång har motståndaren kunnat ändra på resultatet. Igår var det målvakt Lloris som såg till att det stod 0-0 i halvtid. Borussia Dortmund må leda Bundesliga, men de är ur form. När Harry Kane gjorde 0-1 i 49:e minuten så skulle Dortmund vara tvungna att göra fem mål för att ta sig vidare. Helt omöjligt. Med sammanlagt 4-0 tag sig grupptvåan Tottenham till kvartsfinal efter segern över gruppettan Dortmund.
 

Äntligen åkte Real Madrid ur Champions League.


Då jag kom in i matcherna efter tjugo minuter så såg jag till min förvåning och glädje att Ajax ledde med 2-0 på Estadio Santiago Bernabéu i Madrid. Det betydde att Real Madrids 2-1 från första matchen var uppätet och Ajax var förbi. Givetvis satte jag genast på denna match på datorn och det blev tittat mer på denna match än på min TV-match. I andra halvlek gjorde Ajax 3-0. Då Real lyckades reducera till 1-3 så satte Ajax ena dansk Lasse Schone direkt 4-1, och Real Madrid var äntligen utslagna från Champions League. Ja, ni som håller på Real Madrid får ursäkta, men ert lag har inte åkt ur denna turnering på drygt tre år, så efter tre raka mästerskap glädjs jag åtminstone över  att vi kommer att få en ny mästare i år. Sammanlagt 5-3 till Ajax visade att jag hade totalt fel i mitt tips och att det var andra grupptvåan idag som slog ut en gruppetta.
 

För långt mellan match ett och match två.


Det är synd att Champions League måste vänta in Europa League. De sämre lagen i Europa League har ju en omgång mer att spela under våren och därför är det för lång tid mellan de båda mötena i Champions Leagues åttondelsfinaler. Låt även Europa League starta våren med åttondelar så att det hänger ihop lite bättre.
 

PSG är säkra, men den andra matchen kan gå hursomhelst.


Idag fortsätter Champions League med två matcher. Visst överraskade Ajax igår, men Manchester United kommer inte att som grupptvåa slå ut en gruppetta. Paris SG har 2-0 att gå på sedan mötet på Old Trafford och det kommer att räcka med marginal till kvartsfinnal. Däremot kan match två bli intressant. Här vann grupptvåan Roma mot gruppettan Porto med 2-1. Det vet i katten om Porto kommer att vända detta, men det är helt ovisst. Det kan mycket väl bli förlängning och straffar som avgör.

FOTBOLLSHISTORIA från den 6:e mars.

1902 blivande Real Madrid kommer till

Real Madrid startade när fotbollen introducerades i Madrid av professorer och studenter tillhörande Institución Libre de Enseñanza, som bestod av flera akademiker från Oxfords universitet och Universitetet i Cambridge. Dessa bildade Football Club Sky år 1897 och ur Sky bildades två nya klubbar år 1900, New Foot-Ball de Madrid och Club Español de Madrid.
 

Idag 1902 grundades Sociedad Madrid FC från Club Español de Madrid. Det var dock inte förrän 1920 som det blev Real Madrid. Real fick de lägga till då de fick tillstånd av den spanske kungen att använda namnet. Klubben var med att bilda den spanska proffsligan, Primera División, och Real har aldrig degraderats från ligan.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 6:e mars.

Tim HOWARD blir 40 år

Timothy Matthew "Tim" HOWARD är född 1979 i North Brunswick Township, New Jersey, USA
Målvakt
7 U- och 121 A-landskamper för USA.

Klubbar som spelare:
North Jersey Imperials (1997),
MetroStars (1998-2003),
Manchester United (2003-07),
Everton (2006-07 lån)
Everton (2007-16),
Colorado Rapids (2016-).

Han har Tourettes syndrom som är ett neuropsykiatriskt funktionshinder som involverar upprepande ofrivilliga rörelser samt minst ett läte; dessa kallas tics.

Giorgos KARAGOUNIS blir 42 år

Giorgos KARAGOUNIS är född 1977 i Pyrgos, Grekland
Mittfältare
39 U- och 139 A-landskamper för Grekland.

Klubbar som spelare:
Panathinaikos (1993–2003),
Apollon Smyrni (1996–1998 lån),
Internazionale (2003–05),
Benfica (2005–07),
Panathinaikos (2007–12),
Fulham (2012–14).

Han blev Europamästare med Grekland 2004.

Elisabeth LEIDINGE blir 62 år

Elisabeth LEIDINGE är född 1957 i Sundsvall.
Målvakt
112 landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
Kema Nord (moderklubb)
GIF Sundsvall (1973-78),
Jitex BK (1979-91),
Malmö FF (1991-95). 

Lag som trönare:
Sundsvalls DFF (2006- målvaktstränare)

1991 tilldelades hon Diamantbollen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv