Lindelöf på bänken och Lukaku missar tomt mål!

1994: Robbie Fowler gör Premier Leagues snabbaste hat trick.
1998: och 2000: Real Madrid förlorar överraskande Super Cup finaler.

FÖDDA IDAG:
César, Daniel, Conny, Emlyn.

DAGENS TRÖJA
TOTTENHAMs förstatröja 2010/11

Min första tanke med att välja dagens tröja från matchen mellan Manchester United mot Tottenham var att matchen kommer kanske att sluta oavgjort. Fast det var inget jag behövde vara rädd för med ett United som verkar vara i en liten kris och ett Spurs som glänser av självförtroende. Seger med 3-0 och tröjan var klar.

Det som gick och kolla allra först i fotbollsmatcher igår var Allsvenskan. Det var intressant att se om MFF skulle få någon hjälp av andra lag som måste slå Norrköping, Hammarby och AIK för att skåningarna ska kunna klättra i tabellen. Att Dalkurd skulle kunna klara av att ta poäng mot Hammarby var inget jag trodde på och trots att stockholmarnas seger bara blev 3-2 så kom Dalkurds reducering på övertid. Däremot verkade IFK Göteborg ställa till med en liten sensation. Då jag kollade resultatet strax före slutsignalen så ledde göreborgarna över det andra Kamratgänget Norrköping med 1-0. Döm om min förvåning då jag fem minuter senare såg att Norrköping hade vinnit med 2-1. Göteborg var tydligen de bästa kamraterna som tillät Norrköping att göra två mål på övertid. Då är det alltså oförändat i toppen. AIK, 45 poäng och Hammarby 43. Sedan ett litet hopp till Norrköping 38 och Malmö FF 34.

I Serie A spelades omgång två klart (fyra lag har bara en match då två matcher i omgång ett ställdes in pga broraset i Genua). Gårdagens match var mellan Roma och Atalanta. Det intressanta i denna match var att Roma har Sveriges landslagsmålvakt Robin Olsen. Han fick en chocköppning. Efter att Roma planenligt gjort 1-0 så stänkte Atalanta in tre mål innan första halvlek var över. Det tredje var väl inte helt omöjligt att rädda. Som tur var för Roma så räddade Florenzi och Manolas lite av Romas heder genom att göra mål och se till att det blev 3-3.

Fast gårdagens stora match som jag följde handlade om en annan svensk given landslagsspelare Victor Nilsson Lindelöf. Problemet för honom är att han inte är given i Manchester United. Det verkar inte någon spelare vara. Troligen är inte Jose Mourinho speciellt given som manager heller. Det enda han verkar ha fört över till sina spelare är Joses eget minspel. Ingen rödklädd verkar ha kul då de kommer in på planen. Trots att Tottenham bjöd på en horribel bakåtpassning så kunde inte Lukaku få in bollen i tomt mål. Nu mäste jag klaga igen. Har man en lön på tre miljoner i veckan för att spela fotboll så ska man fan-i-mej kunna skjuta en boll in i ett tomt mål.

Nåja, mig gjorde det inget. Jag såg gärna att Tottenham vann matchen och det var precis var som hände på två minuter i andra halvlek. På dessa två minuter gjorde Kane ettan och Lucas tvåan ochsedan bevakade Spurs ganska enkelt ledningen och de t o m spädde på med 3-0. Vår svenske landslagsback kom in och han var så givmild att han gjorde en lika huvudlös bakåtpassning som gav Lukaku friläge i första, men inte heller Dele Alli lyckades förvalta denna jättechans. Tottenham vann alltså borta mot Manchester United med hela 3-0 och slutscenen från Old Trafford var en Mourinho som stod och applåderade mot den lilla Unitedklack som hade stannat kvar. Det såg nästan ut som om han tackade för denna tiden som manager för Manchester United.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 28:e augusti.

1994 Fowler sätter rekord i Premier League.

Liverpool spelade Premier Leaguematch idag 1994 hemma mot Arsenal. I Liverpool fanns en ung spelare vid namn Robbie Fowler som debuterat i A-laget året innan. Den 19-årige anfallaren gjorde 1-0 i 26:e minuten. Den officiella rekordtiden säger att det tog 4 minuter och 33 sekunder för Robbie att både göra sitt andra och tredje mål. Detta var ett Premier Leaguerekord som överträffades i maj 2015 då Southamptons Saido Mané tog 2 minuter och 56 sekunder på sig att göra tre mål mot Aston Villa. Fast 1964 gjorde Tommy Ross ett hat trick på 90 sekunder då han spelade för Ross County, vilket är Englands snabbaste hat trick alla kategorier.

1998 och 2000 spelade Real Madrid Super Cupfinal

Fram till 1997 spelades vanligtvis Super Cupen (matchen mellan vinnaren i Mästarcupen och Cupvinnarcupen) i två matcher, hemma och borta. Men från 1998 spelades matchen på en neutral plan i en final. De första femtom åren var denna neutrala plan Stade Louis II i Monaco. Idag 1997 överraskade Cupvinnarcupmästarna Chelsea med att besegra Real Mardid med 1-0. 2000 var Real Madrid i final igen. Cupvinnarcupmästarna denna gång hette Galatasaray som på våren vunnit över Arsenal i Köpenhamn. Den 25:e augusti 2000 lyckades de få 1-1 och det blev förlängning. I denna gjorde Jardel mål i den 103:e minuten. Detta var ett Golden Goal som innebar att matchen var slut och än en gång förlorade Real Madrid Super Cup finalen.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 28:e augusti.

29 år César AZPILICUETA född 1989 i Pamplona, Spanien.