• Boris dagliga blogg

Söndagen den 25:e april 2021

Säng, säng säng!
Toppensportdag för mig då Rögle är nära SM-fnal och Watfor tillbaka i Premier League.
Death and Dust.


FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 25/4:
1953: Debut för Jack Charlton.
2007: Alan Ball lämnar in.

FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 25/4:
Raphaël, Johan.

DAGENS MATCHTRÖJA.

FAKTA OCH TANKAR FRÅN LÖRDAGEN DEN 24/4 2021.

Säng, säng säng!


Det var mycket med sängar igår. Den nya till yngsta dottern levererades i fredags. Igår skulle det städas upp och flyttas runt bland sängar. Den befintliga stora, men inte tillräckligt stora säng som dottern haft i sin ”lägenhet” i källarvåningen skulle hustrun ta över. Detta för att hon skulle få bättre plats med hundar i sängen. Jag tog över hustruns säng och min gamla bädd skulle till tippen. Dit skulle även ett akvarium och diverse annat skräp. Denna bit ombesörjde döttrarna med hjälp av ett hyrsläp. Hemma igen lastade jag och äldsta dottern in det skåp som akvariet stått på i bilen. Sedan fraktade vi det till Erikshjälpen. So far so good!
 

Nu återstod problemet att ta upp den av hustrun ”nyinköpta” breda sängen från källarvåningen till andra våningen. Halvvägs upp i trappan var det stopp och jag kördes därifrån då mina förslag bara förkastades. Efter en halvtimme kunde jag inte rå för att jag lade mig i igen. Hur det gick till har jag ingen aning om, men den alltför breda sängen som inte kulle kunna bäras uppför trappan fick vi upp på bottenvåningen. Att ta den därifrån och upp på ovanvåningen var inga problem då det var fritt på höjden och hur lätt som helst var sängen uppe på ovanvåningen. Det krävdes lite ommöblering och hustruns säng kom efter olika förslag till sist in på den plats som den gamla sängen stod på. Det betydde att jag och Rhianns hundkorg fick flytta på sig. Men det ska fungera det också.
 

Toppensportdag för mig då Rögle är nära SM-fnal och Watfor tillbaka i Premier League.


En sak som inte fungerade riktigt var att titta på mina två riktigt stora idrottsintressen igår. De gick på samma gång som jag tillagade middagen. Men jag kunde se lite och det var en strålande idrottseftermiddag om man heter Boris (alltså jag). Rögle spelade andra semin mot Skellefteå i Ängelholm. Det var lite tuffare igår, men det blev seger med 2-1. En vinst till och Rögle är i SM-final för första gången. Samtidigt med detta spelade Watford hemma på Vicarage Road mot Millwall. En straff i början av matchen gjorde att Watford tog ledningen med 1-0. Och precis som så många gånger förr så höll de ledningen utan att direkt imponera. Det riktigt fina med denna seger var att inget lag kan komma ifatt Watford. De kommer att bli tvåa i League Championship och detta betyder att mitt engelska lag Watford FC är tillbaka i Premier League till hösten.
 

Death and Dust.


Detta gjorde att all annan fotboll fick stå i skymundan och hustrun avslutade kvällen med nästa avsnitt av Morden i Midsomer som hette ”Death and Dust”. Vi hade alltså hunnit till 2007 då detta avsnitt hade premiär. Det var ett något för komplicerat scenario med endast ett mord och till råga på allt var det inte den person som mördaren ämnat ta livet av. Vid denna tidpunkt så var Morden i Midsomer en aning ojämna. Det var alltså inget av de bättre avsnitten som vi såg igår.

IDAG: SÖNDAGEN DEN 25/4 2021.

TEMADAGAR:
Världsmalariadagen
Mamatummy Day

Den 25 april år 2000 hölls ett afrikanskt toppmöte i Abuja, Nigeria sammankallat av WHO/Roll Back Malaria med syfte att uppmärksamma den oerhörda sjukdomsbörda som malaria utgör i de afrikanska länderna samt mobilisera politiskt stöd och diskutera innovativa sätt att begränsa epidemin. Mötet utmynnade i Abujadeklarationen som skrevs under av 44 afrikanska länder. Som påminnelse av Abuja-konferensen, anordnades ett år senare den 25 april 2001 den första African Malaria Day. I maj 2007 antog Världshälsoorganisationens (WHO) högsta beslutande organ världshälsoförsamlingen (WHA) en resolution om att en "Världsmalariadag" ska uppmärksammas varje år för att ge ökad kunskap och förståelse för malaria och sprida information om pågående intensifierade aktiviteter för att bekämpa och förebygga malaria.
 

MamaTummy Day är en dag som infaller 25 april, varje år. Dagen handlar om att uppmärksamma de problem som kvinnor kan drabbas av under en graviditet och förlossning.  I Sverige riskerar 40 000 kvinnor varje år att få bestående problem med magen och över 25 000 kvinnor riskerar att få problem med inkontinens. 2014 instiftades denna dag av den legitimerade naprapaten Katarina Woxnerud.
 

NAMNSDAG:
Markus

Markus har, till minne av evangelisten med detta namn, funnits på dagens datum sedan gammalt och har inte flyttats.

Marika infördes på dagens datum 1986, men flyttades 1993 till 22 oktober, där det har funnits sedan dess.

Mark infördes på dagens datum 1986, men utgick 2001

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 25:E APRIL.

1953: Premiär för Jack Charlton i Leeds.

Leeds United mötte idag 1953 Doncaster Rovers hemma  i den sista matchen för säsongen i Division 2. Matchen slutade 1-1, men det mest historiska var att en ung kille vid namn Jack Charlton fick chansen att debutera i Leeds. 1973 spelade han sin sista match för Leeds och hade då slagit ett rekord som gäller än idag. Nämligen att han gjort 629 matcher för Leeds United. Under tiden hade han även blivit världsmästare med England 1966. Men om vi går tillbaka till hans debut som tuff försvarare så frågade Jack innan han gick ut på planen, vad han förväntades göra. Manager Raich Carter svarade: "Gå in och fixa så att vi får se hur snabbt deras center kan halta!"

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 25:E APRIL.

2007: Alan Ball har spelat klart

Alan Ball var den yngste spelaren i den engelska fotbollstrupp som vann VM på hemmaplan 1966. Han var en rödhårig och ettrig mittfältare med precisa passningar i Everton under senare hälften av 1960-talet. Då han själv slutade som aktiv var han tränare i många av de klubbar han en gång spelat i. Idag 2007 jobbade han i sin egen trädgård med att bränna gammalt skräp då han drabbades av en hjärtattack och dog endast 61 år gammal.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 25:E APRIL.

Raphaël VARANE blir 28 år

Raphaël Xavier VARANE är född 1993 i Lille, Frankrike
Försvarare,
18 U- och 73 A-landskamper för Frankrike (2010-).

Klubbar som spelare:
Hellemmes (2000–02),
Lens (2002–11),
Real Madrid (2011–).

Han vann VM-guld med Frankrike i VM 2018.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 25:E APRIL.

Johan CRUIJFF blev 68 år

Hendrik Johannes "Johan" CRUIJFF (Cruyff) var född 1947 i Amsterdam, Nederländerna.
Mittfältare/Anfallare,
48 A-landskamper för Nederländerna (1966-77).

Klubbar som spelare:
Ajax (1959-73),
Barcelona (1973-78),
Los Angeles Aztecs (1979-80),
Washington Diplomats (1980-81),
Levante (1981),
Ajax igen (1981-83),
Feyenoord (1983-84 ).  

Lag som tränare:
Ajax (1985-88),
Barcelona (1988-96),
Kataloniens landslag (2009-13).

Tillsammans med Västtysklands Franz Beckenbauer var han 1970-talets största fotbollsstjärna.
Den 24:e mars 2016 avled Johan av cancer som startade i lungorna men hade spritt sig bl a till hjärnan. Han hade varit storrökare sedan ung ålder och trots att han slutade röka 1991 då han genomgick en by-pass-operation så hade rökningen satt sig på lungorna så att det indirekt blev hans död.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

HA EN LUGN OCH SKÖN SÖNDAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv