• Boris dagliga blogg

Söndagen den 3:e januari 2021

JRR Tolkien-dagen, Michael Schumacher??? Orimliga penger i idrotten, Premier League.

FOTBOLLSHISTORIA:
2004: Plymouth Argyle tar sin största seger.

FÖDDA:
Jonny, Lee.

DAGENS TRÖJA.

4-0 på bortaplan över West Bromwich. Det var ett imponerande resultat av Arsenal som hade det trögt förra året. Visserligen hade de sin röda förstatröja igår, men jag väljer förra säsongens bortatröja idag.

IDAG SÖNDAGEN DEN 3/1 2021.

Jag tänkte har en extra rubrik som handlar om dagen och saker som jag reflekterar över. Den 3:e januari är det Internationella J.J.R. Tolkiendagen. Det är ju ganska naturligt så Tolkien föddes idag 1892. Efter att ha skrivit sina kultförklarade sagor om Bilbo och Sagan om Ringen så bildades det ett antal föreningar världen över. De har under årens lopp hittat olika dagar under året för att fira böcker och figurer från böckerna. Kanske är dagen minnesdag den mest naturliga då det gäller författarens födelsedag. Det finns två varianter av firande. Antingen kan man äta som dvärgarna i ”Hobbit”. Alltså många måltider under dagen, eller så kan man utföra en skål enligt Tolkien society vid niotiden på kvällen.
 

På tal om födelsedagar så blir den förre Formel 1 föraren Michael Schumacher 52 år. Trots att han satte livet på spel på racingbanorna åtskilliga gånger så klarade han sig väldigt bra. Det gjorde han däremot inte på skidsemestern i Méribel i Frankrike den 29 december 2013. Vid offpiståkning föl han och slog i huvudet. Han försattes i konstgjord koma och det dröjde ett halvår i Grenoble – till den 16 juni 2014 – innan rapporterna kom att han hade vaknat. Därefter vårdades han i Lausanne innan han den 9:e september 2014 fick komma hem. Därefter har han varit som Howard Hughes, alltså oanträffbar. Ingenting har sagts om Schumacher utom uttalanden från hans fru Corinna. Hon säger att han är på bättringsvägen, men ingen får träffa honom. Så efter sju år kvarstår frågan: Hur är det med Michael Schumacher?

FAKTA OCH TANKAR OM LÖRDAGEN DEN 2/1 2021.

Lördag var första dagen under året. Då tänker jag på två saker. Svea hade namnsdag och detta är första namnsdagen under året. Dessutom kom första dagstidningen under året i brevlådan. Det jag fastnade för i tidningens sportdel var än en gång Max Wimans krönika. Jag har ibland kopierat den till denna blogg, men den var lite längre i tidningen igår. Men jag ska kopiera rubriken:
”Orimliga pengar kan få mig att tvivla på idrotten”
Det handlar precis om det som rubriken säger. Hur länge kan dessa orimliga miljarder kastas ut till idrottare och framförallt män. Den enda turnering som har total jämlikhet är tennisens Wimbledon. Max hade en tanke på att då all idrott låg nere i våras så skulle kanske idrotterna sanera sig själv. Det gjorde det inte. Pengarna tvingar ligorna att hålla på. Problemet kan bli att elitidrotten ”biter sig själv i svansen” genom att sändningsrättigheterna blir så dyra att publiken inte tycker det är värt att betala för längre. Har ni tillgång till Sydsvenskan så läs krönikan!
 

Gårdagen med Premier League bjöd inte på några som helst överraskningar. Två av de lag som kommer att åka ur Premier League hade ingen chans alls även om de spelade på hemmaplan. Då tänker jag på Sheffield United, som satte nytt bottenrekord på Premier League med 17 matcher utan seger och endast två poäng, och West Bromwich som visserligen engagerat Sam Allardyce som tränare, men denna gång så kommer han att för första gången i sitt liv åka ur Premier League. Sheffield United verkar redan ha accepterat att åka ur. De har så många spelare borta att de tvingades spela med en trupp som hade fyra man färre än vad reglerna säger. Fulham har ungefär samma problem, men de fick dispens och deras match mot Burnley idag är inställd. I League Championship blev Rotherham mot Cardiff inställd igår, men det var som på den gamla ”goda” tiden. Matchen ställdes in för planen hade för mycket snö.

FOTBOLLSHISTORIA från den 3:e januari.

2004: Plymouth Argyle öppnar året med 7-0.
 

Hemma på Home Park spelade Plymouth Argyle sin första match för åren idag 2004. De mötte Chesterfield i en seriematch i Division Two. Då matchen var över hade Plymouth tagit sin största seger i klubbens 118-åriga historia. 7-0 slutade det, men ettt rekort i sig var att redan efter 18 minuter av matchen hade Plymouth ledningen med 5-0. Det var speciellt detta rekord som stack ut, för det var faktisk tredje segern laget tog med 7-0. en gång 1932 och en gång 1994 vann de också med samma slutresultat.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 3:e januari.

Jonny EVANS blir 33 år

Jonathan "Jonny" EVANS född 1988 i Belfast, Nordirland
Försvarare
17 U- och 88 A-landskamper för Nordirland (2004-).

Klubbar som spelare:
Manchester United (2004-15),
Royal Antwerp (lån 2006),
Sunderland (lån 2007 och 2008),
West Bromwich (2015-18),
Leicester City (2018-).

Som meriter kan räknas tre Premier Leaguemästerskap med Manchester United och ett League Championship-mästerskap med Sunderland.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 3:e januari.

Lee BOWYER blir 44 år

Lee David BOWYER är född 1977 i Canning Town, London, England.
Mittfältare
19 U- och 1 A-landskamper för England (1994-2002).

Klubbar som spelare:
Senrab (1987–90),
Charlton Athletic (1990–96),
Leeds United (1996–2003),
West Ham United (2003),
Newcastle United (2003–06),
West Ham United (2006–09),
Birmingham City (2009 lån),
Birmingham City (2009–11),
Ipswich Town (2011–12).

Lag som tränare:
Charlton Athletic (2018-).

Lee var känd som en ganska ettrig och hetsig spelare på planen. En händelse från april 2005 var då han inte bara bråkade med motståndarna utan även råkade i ett regelrätt slagsmål med den egna lagkamraten Kieron Dyer. Newcastle fick för detta två spelare utvisare och även avstängning och böter. 

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv