• Boris dagliga blogg

Måndagen den 22:a augusti 2022

Golfhandikapssystemet, inte bra. Bandövningen, inte bra. Chelsea och City, inte bra. The Lost City, inte bra.

NAMNSDAG:
Henrietta och Henrika

TEMADAGAR:
Internationella müslidagen och Internationella minnesdagen för människor som fallit offer för våldsdåd relaterade till religion eller andra trosuppfattningar

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 22/8:
1937: Bordeaux spelar sin första ligamatch.
2006: Bradford förlorar på straffar, fast senare tar de engelskt rekord i att vinna på straffar.

FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 22/8:
Heiðar HELGUSON, GILMAR dos Santos.

FAKTA OCH TANKAR OM SÖNDAGEN DEN 21:A AUGUSTI 2022.

Golfhandikapssystemet, inte bra. Bandövningen, inte bra. Chelsea och City, inte bra. The Lost City, inte bra.

Trailer till: The Lost City Trailer till: The Lost City
Söndagar startar numera nästan alltid på golfbanan. Min golfvän Håkan och jag har 8:10 som vår starttid. Så ock igår. Det blev åter en runda så som jag alltid spelar dem nuförtiden. Bra spel på 16 hål som igår gav 34 poäng och så två hål där att går skit. 34 poäng var förr i tiden så bra att handikappet inte förändrades. Mitt handikapp höjdes med 0,2. Fast då klockan slog om till idag så hade golfförbundet höjt mitt handikapp med ytterligare 0,2. Jag har sagt att det nya handikappsystemet är obegripligt och det blir värre och värre. Jag vet på vilka premisser man räknar ut handikappet så det behöver ingen förklara för mig, men försök förklara hur man utan att ha spelat kan få sitt handikapp ytterligare förändrat? Håkan var glad för sina 40 poäng och det ska han vara.

Efter golfen hade jag någon timme att vila på innan det var dags att starta höstterminen på Studiefrämjandet. Det är där vi övar med vårt rockband. Basisten, tillika min äldsta dotter, kunde inte vara med, men vi andra tre gamla gubbar hade tid mellan fyra och sju. I vanlig ordning var vi  en halvtimme försenade, men i ovanlig ordning så var vi urusla att spela tillsammans. Trummisen slog hejvilt på sina trummor utan någon riktig kontakt med det vi försökte spela. Lead gitarristen fick ont i magen och kunde bland annat inte sjunga de låtar han gör det på. Det innebar att det mestadels var de låtar som jag sjöng på som vi spelade. Det blev en del hostande och svårt att alltid hålla takten på min gitarr. Det bästa med gårdagens träning var dit och återresan för då hade jag CDn med det walesiska bandet Häxan på och denna grupp var en ny bekantskap för de andra två, och de gillade musiken och tjejernas spelande skarpt.

Under tiden jag var på bandövning spelades det tre matcher i Premier League. Att Brighton skulle vinna över West Ham var ingen överraskning, men de andra två kamperna var större sensationer. Chelsea verkar redan ha hamnat i ett krisläge. Tappade poäng i förra matchen mot Tottenham på övertid och en slagskämpe i managern som skämde ut sig. Hur han betedde sig igår vet jag inte då jag inte såg matchen, men att åka till Leeds och förlora med 0-3 måste vara en än större besvikelse. Sista matchen igår var Newcastle som hade besök av storfavoriten Manchester City. Här såg jag endast slutresultatet och att matchen skulle sluta 3-3 var det väl ingen som kunde tro. Så även City kan alltså åka på överraskande poängförluster.

Fast TV blev det ändå. Hustrun hade på förslag en deckare. Alltså åkte vi än till Nya Zeeland och den fiktiva orten Brokenwood. Nu handlade det om en Spaanläggning för stressade kvinnor och en dör person i bastun. Det var ett knivigt mord att lösa där många olika faktorer spelade in. Avsnittet hette ”The Witches of Brokenwood” och fick betyget 7,6 på IMDb. Så bra betyg fick inte ”The Lost City”. Den nya filmen från 2022 fick endast 6,1. Att jag avslutade kvällen med att se den berodde på en swish-betalning på 49 kronor som jag fick av min yngsta dotter i Jönköping. Hon och hennes belgare hade hyrt den i lördags på Viasat. Då det är jag som betalar den prenumerationen så kommer räkningen på mitt konto och då passade även jag på att se filmen inom de 48 timmar som man har tillgång till den. Sandra Bullock är författare till kärleks- och äventyrsromaner och Channing Tatum spelar omslagspojke till och huvudpersonen i böckerna. Skurken i filmen var hjälte i den film vi såg dagen innan; Harry Potter eller Daniel Radcliffe. Filmen var ett försök till en romantisk äventyrsfilm med komisk touch. Tyvärr måste jag nog säga att IMDb hade satt alldeles för högt betyg på filmen som var mer än lite krystad i sina försök att få en spännande handling.

IDAG; MÅNDAGEN DEN 22:A AUGUSTI 2022.

NAMNSDAG:
Henrietta och Henrika

Namnsdagar för den 22:a augusti i kronologisk ordning:
 
Före 1859 – Symforian (till minne av en martyr från Autun i Frankrike)
1859–1900 – Henrietta
1901–1985 – Henrietta
1986–1992 – Henrietta, Harriet (nu 10 oktober) och Harry (nu 10 oktober)
1993–2000 – Henrietta och Henny (utgått)
Från 2001 – Henrietta och Henrika

TEMADAGAR:
Internationella müslidagen och Internationella minnesdagen för människor som fallit offer för våldsdåd relaterade till religion eller andra trosuppfattningar

Internationella müslidagen
 
Den 22 augusti 1867 föddes Maximilian Bircher-Benner. Vem är då Maximilian? Jo, den schweiziska läkaren, forskaren och raw food-pionjären som ligger bakom världens första müslirecept. Av denna orsak anses det vara den rätta dagen att fira müslidagen just idag.
 
Internationella minnesdagen för människor som fallit offer för våldsdåd relaterade till religion eller andra trosuppfattningar.
 
FN instiftade denna dag 2019 och det finns inte så mycket mer att tillägga så den långa titeln på temadagen säger exakt vad det rör sig om.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 22:A AUGUSTI 2022.

1937 Bordeaux spelar sin första ligamatch.

Franska ligaklubben FC Girondins de Bordeaux eller rätt och slätt Bordeaux spelade sin första ligamatch idag 1937. De mötte Toulouse och förlorade visserligen med 2-3, men de hade väntat länge på denna match. Redan 1881 hade Bordeauxklubben bildats, men då handlade det bara om gymnastik och skytte. 1910 testade man fotboll i klubben, men tog snabbt bort denna sektion.
 

Tio år senare testade man med att införa fotboll igen. De mötte Section Burdigalienne i sin första match och vann med 12-0. Det var en bidragande orsak till att fotbollen fick stanna i klubben. Det dröjde till 1936 då fotbollen fick professionell status. Det var då Bordeaux slogs samman med Girondins Guyenne Sport. 1937 kom de med i franska ligan. Sedan dess har de blivit franska mästare sex gånger. 2009 var senaste gången.

2006 Bradfords sista förlust på straffar på lång tid.

Film: Accrington Stanley vs Bradford City Film: Accrington Stanley vs Bradford City
Bradford City AFC spelade idag 2006 en match i Ligacupens första omgång. De mötte Carlisle och matchen fick avgöras på straffar då det var 1-1 efter förlängning. Carlisle vann straffarna med 4-3 och Bradford var utslaget, men det var också sista gången Bradford förlorade en straffsparksläggning. Sedan idag har laget i olika engelska cuper spelat oavgjort hela nio gånger. Dessa matcher har avgjorts på straffar och Bradford har vunnit dem alla. Senaste gången var i ligacupen 2012 då Arsenal förlorade. Nio straffsparkssegrar på raken är Engelskt rekord. Den 9:e augusti 2016 tog straffsviten slut då Ligacupmatchen mot Accrington Stanley slutade 0-0 och straffar tvingade avgöra matchen, men det satt hårt inne. Bradford förlorade straffarna med 10-11.

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES DEN 22:A AUGUSTI 2022.

Heiðar HELGUSON blir 45 år.

Heiðar HELGUSON är född 1977 i Dalvík, Island
Anfallare.
24 U- och 55 A-landskamper för Island (1994-2011).

Klubbar som spelare:
UMFS Dalvík (1985-94),
Þróttur (1995-97),
Lillestrøm (1998-99),
Watford (1999-2005),
Fulham (2005-07),
Bolton Wanderers (2007-09),
Queens Park Rangers (2008-09 lån),
Queens Park Rangers (2009-12),
Watford igen (2009-10 lån)
Cardiff City (2012-13),
Skautafélag Reykjavíkur (2015).

TITLAR:
Med Queens Park Rangers
Engelsk andradivisionsmästare: 2010–11
Med Cardiff City
Engelsk andradivisionsmästare: 2012–13

GILMAR blev 83 år.

GILMAR Gylmar Dos Santos Neves var född 1930 i Santos, São Paulo, Brasilien och dog den 25:e augusti 2013 São Paulo, Brasilien
Målvakt.
94 A-landskamper för Brasilien (1953-69).

Klubbar som spelare
Jabaquara (1945-51),
Corinthians (1951-61),
Santos (1961-69).

Världsmästare 1958 och 1962

MATCHTRÖJAN JAG BÄR DEN 22:A AUGUSTI 2022.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

Har du frågor eller synpunkter om dagens blogg så hör gärna av dig till:
soccershirts@hotmail.com

HA EN BRA MÅNDAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv