• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 2:a november 2017.

England dominerar Champions League.
Tottenhams första vinst över Real Madrid.
De engelska serieledarna överlägset de italienska serieledarna.
Liverpool, Sevilla eller Spartak Moskva?
Besiktas, positiv överrasning och Monaco och Dortmund, negativa överraskningar.FOTBOLLSHISTORIA:
1929: Matt Busby debuterar som fotbollsspelare.


FÖDDA IDAG:
Diego, Kennedy.

DAGENS TRÖJA
TOTTENHAMs förstatröja 2007/08

Om man vinner med 3-1 över världsmästarna så blir det Tottenhams tröja idag. De är klara för vidare spel i Champions League till våren. Förlorarna Real Madrid kommer givetvis också att klara sig vidare från gruppspelet.

England dominerar Champions League.


Åter igen var det en Champions Leaguekväll att reflektera över. Det var fjärde gruppspelsomgången som slutspelades och med två matcher kvar så blev ett par lag redan klara för vårens cupspel. Tottenham och Manchester City fixade avacemang igår och Manchester United, Barcelona, Paris SG och Roma gick vidare redan i förrgår. Annars tycker jag det är intressant att se vilka länder som har lag som leder sina grupper. Liksom då halva gruppspelet spelats så är det de engelska lagen som dominerar. Fyra av fem lag leder sina grupper. De övriga fyra grupperna leds av ett franskt, ett spanskt, ett italienskt och ett turkiskt lag.
 

Tottenhams första vinst över Real Madrid.


Stormatchen igår var för mig Tottenham mot Real Madrid. Trots att första målet skulle varit bortdömt på grund av offside så var det en fullt rättvis Tottenhamseger, och det var första gången Spurs besegrade Real Madrid i en europeisk cupmatch. Dortmund är den stora besvikelsen i denna grupp och klarade bara av 1-1 hemma mot APOEL. Det betyder att dessa båda lag är avsågade och får kämpa om vilke lag som ska få delta i Europa League.
 

De engelska serieledarna överlägset de italienska serieledarna.


En annan intressant match var den mellan ledarna av italienska Sere A och Ledarna av Premier League. Det visade sig att Manchester City är lika starka i Europa som de är i England. Napoli hade visserligen ledningen med 1-0, men det var City som vann med 4-2. City är klara för avancemang och Napoli är bara trea. Shakhtar Donetsk är sex poäng före Napoli och dessa måste Napoli ta igen pluss vinna stort för att få bättre målskillnad. Anderlecht är avsågade och jag ser inte att Napoli kan klara sig bättreän till Europa League.
 

Liverpool, Sevilla eller Spartak Moskva?


De andra två grupperna  som spelade igår är lite mer spännande. Liverpool tog det lugnt mot Maribor och vann bara med 3-0. Porto vann hemma med 3-1 över Leipzig. Just nu leder Liverpool, men det skiljer bara ett poäng till Sevilla och tre till Spartak Moskva. Dessa tre gör upp om de två plaster som tar dem till vidare Champions Leaguespel. Det är väl inga större segerpremier på oddset om man satsar på att det blir Liverpool och Sevilla som blir etta och tvåa.
 

Besiktas, positiv överrasning och Monaco och Dortmund, negativa överraskningar.


Grupp G slutligen startade tidigt igår med att Besiktas och Monaco spelade 1-1. Detta var Besiktas första poängförlust. Men de leder tabellen så klar att jag lovar att de spelar Champions League även till våren. Det gör inte Monaco som likt Dortmund är en stor besvikelse. Vilket lag som följer Besiktas till cupspel till våren står mellan Porto och Leipzig. Porto skaffade sig ett bra försprång genom att vinna igår med 3-1. Det gör att det skiljer två poäng mellan lagen.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 2:a november

1929 Matt Busby debuterar.

 
Alexander Matthew Busby var en yngling på 20 år som idag 1929 fick göra sin debut på en fotbollsplan. Det var mot Middlesbrough, och Busbys Manchester vann matchen med 3-1. Matt Busby skulle ju bli legendar i Manchester United som manager och han blev allvarligt skadad i flygolyckan 1958 men överlevde och kom tillbaka. Detta med att leda ett lag var något Busby skolade om sig till under andra världskriget. Innan dess var han spelare och det lite lustiga är att han spelade i Uniteds bittraste konkurrenter. Laget han debuterade för idag var alltså Manchester City. Efter åtta säsonger flyttade han till Liverpool i fem säsonger. Men det är utanför Manchester Uniteds Old Trafford som han står staty idag.

FOTBOLLSSPELARE som är födda idag den 2:a november

37 år Diego LUGANO född 1980 i Canelones i Uruguay
Försvarare
95 landskamper för Uruguay.
Klubbar som spelare:
1993-96 CA Libertad,
1996-2003 Nacional,
2001-02 Plaza Colonia (lån),
2003-06 São Paulo,
2006-11 Fenerbahçe,
2011-13 Paris Saint-Germain,
2013 Málaga (lån),
2013-14 West Bromwich Albion,
2015 BK Häcken,
2015 Cerro Porteño,
2016- São Paulo igen.

37 år Kennedy BAKIRCIOGLU född 1980 i Västertälje församling i Södertälje
Mittfältare
14 U- och 14 A-landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare:
1996-98 Assyriska,
1999-2003 Hammarby IF,
2004-05 Iraklis,
2005-07 FC Twente,
2007-10 Ajax,
2010-12 Racing Santander,
2012- Hammarby IF igen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv