• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 26:e oktober 2017.

Europa gör upp om U-17 VM för pojkar.
Bara favoritsegrar i Italien och t.o.m. Milan vann.
Bayern vidare med nöd och näppe i DFB-pokal.
West Ham överraskade och det räddar kvar Bilic en stund till.
Det blev Claude Puel som tar hand om Leicester City.


FOTBOLLSHISTORIA:
1863: Världens äldsta landslag kommer till.
2010: Paul dör endast två och ett halvt år gammal.


FÖDDA IDAG:
Cristian, Robert.

DAGENS TRÖJA
WEST HAM UNITEDs förstatröja 1999/2000

Jag hade några Italienska tröjor att välja på idag, men då den största sensationen var att West Ham slog ut Tottenham med 3-2 i Ligacupen, så blir det en Hammerströja idag.

Europa gör upp om U-17 VM för pojkar.


FIFAs knatte-VM i Indien spelade sina semifinaler igår. Det är alltså ett fotbolls-VM för 17-åringar jag talar om. Här fanns från början 24 nationer med och kvoteringen var lite annorlunda är i VM för fullvuxna. Europa hade bara fem lag med. Två av dessa fem kommer att spela i finalen på lördag. England vann nämligen igår över Brasilien med 3-1. Det blev exakt samma siffror i andra semifinalen. Där var det Spanien som vann över Mali. Så det blir alltså England som möter Spanien om vem som ska bli U-17 världsmästare.
 

Bara favoritsegrar i Italien och t.o.m. Milan vann.


En vecka utan UEFAs cuper eller landslagsspel utnyttjas i Europa till allt annat än vila. Italien passade på att avverka en omgång i Serie A. Det blev i stort sett bara väntade resultat. Alla de stora lagen vann, och till och med Milan lyckades ta en seger borta i Verona. De gjorde hela 4-1 på Chievo. I toppen på tabellen finns fortfarande Napoli före Inter. Båda utan någon förlust. De skuggas av Juventus och Lazio.
 

Bayern vidare med nöd och näppe i DFB-pokal.


Tyskland utnyttjade mitt-i-veckan-spelet till att avverka 16-delsfinaler i DFB-pokal som helt enkelt är den tyska cupen. De tre senaste årens mästare Bayern München hade en tuff match på Red Bull Arena i Leipzig. Emil Forsberg fixade 1-0 på straff, men Bayern kom igen och kvitterade. Matchen gick till förlängning, och straffar, och detta trots att Leipzig fick Naby Keita utvisad redan i den 53:e minuten. På något sätt kändes det som om de senaste årens mästare skulle gå vinnande ur straffsparksturneringen och det gjorde de. Det var den absolut sista straffen som missades då Timo Werner hade vänligheten att slå straffen i det hörn som Bayerns målvakt kastat sig i på de fyra första sraffarna också.
 

West Ham överraskade och det räddar kvar Bilic en stund till.


England tog det ganska lugnt och avverkade bara två natcher i sin ”reservcupturnering” Ligacupen. Här skulle de två sista kvartsfinallagen utses. Det var ganska klart på förhand vilka dessa två lag skulle bli då två topplag i Premier League på hemmaplan mötte varsitt bottenlag. Chelsea hade det ovaligt svårt mot Everton och det var inte förrän på övertid som Willian säkrade avacemanget åt Chelsea med sitt 2-0 mål. Tottenham hade också 2-0 på West Ham, och det var redan efter första halvlek där de var överlägsna. Men sedan hände något märkligt. West Ham kom tillbaka och då slutsignalen gick hade The Hammers gjort både ett, två och tre mål. Tottenham utslaget. Visserligen var inte Harry Kane med, men det var i övrigt ganska ordinarie trupper som alla fyra lag ställde upp med, och endast en och annan reserv eller junior.
 

Det blev Claude Puel som tar hand om Leicester City.


Sedan finns det lite rapporter hätade från Fotbollstransfers.com. Främst handlar det om blivande tränare. Det är nu klart i Leicester:

Leicester City sparkade Craig Shakespeare nyligen. Nu står det klart att Claude Puel ersätter. Leicester City meddelar på sin officiella hemsida att Claude Puel blir ny huvudtränare. Fransmannen ersätter därmed Craig Shakespeare. Michael Appleton fortsätter som assisterande tränare. Puel har signerat ett kontrakt till sommaren 2020. Han var senast i Southampton.
– Det är ett stort privilegium att bli ny manager för Leicester City - en klubb vars värderingar och ambitioner är nära mina egna, säger Puel till hemsidan.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 26:e oktober

1863 Första landslaget i världen kommer till.

 
Freemasons' Tavern på Long Acre i Covent Garden i London var idag 1863 värd för ett viktigt möte. Det var representanter från tolv engelska fotbollsklubbar som träffades. Klubbarna var Barnes, Civil Service, Crusaders, Forest of Leytonstone, No Names Club (Kilburn), Crystal Palace, Blackheath, Kensington School, Percival House (Blackheath), Surbiton, Blackheath Proprietary School och Charterhouse. Representanterna kom överrens om gemensamma regler för fotbollsspel och dessutom bildade de FA Football Association vilket är detsamma som Englands fotbollsförbund. Världen fick alltså idag det allra första landslaget: England.

2010 Paul dör av naturliga orsaker.

 
Paul dog idag 2010 två och ett halvt år gammal. Han bodde på Sea Life Center i Oberhausen i Tyskland. Paul var världens mest kända bläckfisk. Någon på akvariet kom på att Paul kunde tippa matcher i fotbolls-EM. I två boxar i akvariet fanns bläckfiskmat. De båda boxarna hade flaggorna av de två lag som skulle mötas. Sedan var det bara att se var Paul kröp ner för att hämta sin mat. I EM 2008 var det Tysklands matcher bläckfisken tippade. Han hade rätt varje gång. 2010 dök Paul upp igen (eller rättare sagt ner igen) i sina matboxar. Även här tippade han Tysklands matcher. Då Tyskland åkt ut bads Paul att tippa finalen och han valde Spaniens box. Rätt igen!

FOTBOLLSSPELARE som är födda idag den 26:e oktober

37 år Cristian CHIVU född 1980 i Reșița i Rumänien
Försvarare
25 U- och 75 A-landskamper för Rumäninen.
Klubbar som spelare:
1996-98 Reșița,
1998-99 Universitatea Craiova,
1999-2003 Ajax,
2003-07 Roma,
2007-14 Inter.

49 år Robert JARNI född 1968 i Čakovec i Jugoslavien (nuvarande Kroatien)
Försvarare
7 landskamper för Jugoslavien och 81 för Kroatien.
Klubbar som spelare:
1986-91 Hajduk Split,
1991-93 Bari,
1993-94 Torino,
1994-95 Juventus,
1995-98 Real Betis,
1998 Coventry City,
1998-99 Real Madrid,
1999-2002 Las Palmas,
2002 Panathinaikos. 
Lag som tränare:
2007-08 Hajduk Split,
2010 Istra 1961,
2012-13 Hajduk Split U19,
2013-14 FK Sarajevo,
2014-15 Pécs,
2015-16 Puskás,
2017- Kroatiens U-19 landslag.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv