• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 3:e april 2019

Promenad i Växjö.
Vi har blivit med Internet i Växjö.
Efter två riktigt bra filmer kom en flummig.

Inte bra, Ole Gunnar eller är Wolves ett bogeyteam för United.
Watford sände Fulham till League Championship nästa säsong.


FOTBOLLSHISTORIA:
1905: Boca Junior grundas.
1999: Liverpool vinner derby, men snortande Fowler förlorar.

FÖDDA:
Miralem, Ibrahim, Candace, Eyal, Teddy, Ferenc.

DAGENS TRÖJA

Promenad i Växjö.


Ännu en dag i Växjö där jag passade på att ta en promenad norrut. Efter en trekvart hade jag kommit så långt bland bostadskvarter att jag vände och gick tillbaka mot centrum. Jag hade en liten karta över staden ifall jag skulle komma vilse, men det gjorde jag inte. Däremot såg jag att jag skulle gåll ungefär lika långt till norrut för att komma fram till Växjö Golfklubb. Den och Glasrikets Golfklubb ligger alldeles i anslutning till stadsbebyggelsen norrut. Får se om det blir ett besök senare i sommar, då jag numera har förankringar i staden.
 

Vi har blivit med Internet i Växjö.


På väg mot förankringen, min dotters lägenhet, köpte jag lite eftermiddagsfika och ”hemma” satte jag i mig min fralla och wienerbröd till ”Den nionde graven” av Stefan Ahnhem. Det är andra boken i serien om Fabian Risk och ruskigheterna han är med om. Det blev till slut bara 100 sidor kvar av den 568 sidor långa boken. Jag stördes klockan tre av att Ebba fick sitt första brev till den nya adressen. Det visade sig vara det SIMkort som hon beställde från ComHem i söndagskväll. Då Ebba anlände från sin andra arbetsdag kvart i fem så var det inte tal okm middag förrän vi hade gjort lite stödinköp på handelscentrat vid västra infarten. Första anhalt var Net-on-net. Där köptes en router. Andra stopp var GRAND Samarkand köpcenter med ICA Maxi.
 

Efter två riktigt bra filmer kom en flummig.


Hemma i lägenheten gjorde jag, personliga kocken, ”Torsk med rödbetor och potatismos”. Ebba kopplade upp router och simkort och vips så hade vi internet. Det betydde att jag kunde utnyttja dagen till att komma ifatt i min blogg som denna vecka inte bara handlar om fotboll. Jag hade ju chansen att titta på fotboll igår, men vi valde istället en film så att vi båda konde ha glädje av kvällen. Tyvärr fastnade vi för en film som hette ”Annihilation” och blivit ganska kritikerrosad. Synopsis ”Efter att hennes make har försvunnit under ett hemligt uppdrag följer biologen Lena med en expedition in i ett mystiskt område som USA:s regering har spärrat av.” En flummig Sci-fi-film som inte kunde mäta sig med de två senaste dagarnas filmer, ”The Highwaymen” och ”Dolda tillgångar”. I dessa båda fanns Kevin Costner av en händelse med. Det var han inte i Annihilation. Det kanske var felet?
 

Inte bra, Ole Gunnar eller är Wolves ett bogeyteam för United.


Då filmen var över var det dags att kolla upp fotbollen. Premier League var lite som Allsvenskan igår. De har precis avslutat omgång 32 och nästa dag startar omgång 33. TV-matchen var så klart Manchester United. Jag såg de fem minuternas övertid och då ledde Wolverhampton med 2-1. Det blev även slutresultatet. Det krävdes tydligen bara att Ole Gunnar skulle få sitt kontrakt och så börjar det knaka i fogarna igen. Tre förluster på de fyra senaste matcherna. Det är bara Watford de vunnit över av dessa fyra matcher. Fast det kan ju vara så att Wolves är Uniteds bogeyteam. För fjorton dagar sedan möttes de på samma ställe och även då blev det 2-1. Det var i FA-cupens kvartsfinal som Wolverhampton då slog ut United.
 

Watford sände Fulham till League Championship nästa säsong.


På tal om Watford så är de ju laget som inte vinner över lag som ligger högre än dem i tabellen, men däremot vinner över de flesta som ligger under dem. Igår spelade de hemma mot Fulham. Alltså en säker seger. Men det var inte förrän i andra halvlek den blev säker. Efter 1-1 i halvtid slutade det hela 4-1. Det i sin tur innebar att Fulham följer Huddersfield. Fulham ligger sexton poäng efter Burnley på plats sjutton. Fulham kan bara ta femton poäng till om de mot all förmodan skulle vinna alla återstående fem matcher. Alltså har Fulham spelat klart i Premier League då säsongen är över.

FOTBOLLSHISTORIA från den 3:e april.

1905 Boca grundas

Idag 1905 möttes fem unga italienska emigranter (Esteban Baglietto, Alfredo Scarpatti, Santiago Sana och bröderna Juan Farenga och Teodoro Farenga) i La Boca för att grunda en fotbollsklubb. Klubben fick namnet Boca från stadsdelen och ordet "Juniors" lades till för att ge en engelsk klang och prestige åt laget från det fattiga södra Buenos Aires. CA är en spansk förkortning för Club Atlético (ungefär idrottsklubb).
 

Fast det är kanske historien om deras klubbfärger som har en speciell historia som är extra intressant. Dessa bestämdes inte förrän 1907. Från början spelade laget i en massa olika färger. Då spelarna äntligen kom överrens valdes en svart-vit randig tröja. Då även en annan lokal klubb hade dessa färger valde man att spela om vem som skulle få behålla sina. Boca förlorade.
 
För att välja ny färg valde man att lotta fram dessa. Två medlemmar sändes ner till hamnen för att spana efter flaggan på det första fartyg de såg anlända. Då de tagit plats kom den svenska lastbåten Drottning Sophia (efter Sofia av Nassau, hustru till Oscar II) som gjorde resan mellan Köpenhamn och Buenos Aires. Klart! blått och gult fick det bli.

1999 Liverpool vinner men Fowler förlorar
 

Idag 1999 spelades ett av alla Merseyside derbyn. Då slutsignalen gick hade Liverpool vunnit med 3-2 vilket gladde alla rödklädda supporters. Men det var en händelse efter ett av målen som drog till sig världens intresse, med betoning på drog. Everton hade tagit ledningen men redan i 15:e minuten fick Liverpool straff. Robbie Fowler var den givne straffskytten och snyggt rullade han in det vid målvaktens vänstra stolprot.
 

Fowler var som alla andra spelare inne på hur bästa målgesten kunde se ut. Då Evertons supportrar anklagat honom för att använda droger sprang han ner till kortlinjen och lade sig ner och låtsades att den vita linjen var kokain. Den enda som försökte försvara honom var manager Gerard Houllier som påstod att Fowler skulle låtsas äta gräs, vilket skulle vara en festtradition från Kamerun som Rigobert Song lärt Fowler.
 

Detta gick inte FA på som stängde av Fowler i sex matcher och lät honom få en bot på 32 000 pund. Inte heller Liverpools egen ledning trodde på Houllier utan lät Fowler böta 60 000 pund. Så att göra mål är bra, men det gäller att fundera ut rätt målgest.

FOTBOLLSHISTORIA från den 3:e april.

GABRIEL JESUS blir 22 år

GABRIEL Fernando de JESUS är född 1997 i São Paulo, Brasilien.
Anfallare
17 U- och 27 A-landskamper för Brasilien.

Klubbar som spelare:
Anhanguera (2010–12),
Palmeiras (2013–17),
Manchester City (2017–).

I OS-turneringen på hemmaplan 2016 var han med i det brasilianska lag som tog guld.

Karim ANSARIFARD blir 29 år

Karim ANSARIFARD är född 1990 i Ardabil, Iran.
Anfallare
23 U- och 76 A-landskamper för Iran.

Klubbar som spelare:
Inter Campus (2000–05),
Zob Ahan Ardabil (2005–06),
Saipa (2006–12),
Persepolis (2012–13),
Tractor Sazi (2013–14),
Osasuna (2014–15),
Panionios (2015–17),
Olympiacos (2017–18),
Nottingham Forest (2018-).

Han har tidigare valts ut som en av de bästa unga talangerna i världen av World Soccer tillsammans med Javier Hernández och Jack Wilshere.

Stephanie COX blir 33 år

Stephanie Renee COX är född 1986 i Los Gatos, Kalifornien, USA.
Försvarare
23 U- och 89 A-landskamper för USA.

Klubbar som spelare:
Elk Grove Pride (2002–05),
Portland Pilots (2005–08),
Los Angeles Sol (2009),
Boston Breakers (2010–11),
Seattle Sounders Women (2012),
Seattle Reign FC (2013–15).

Vid fotbollsturneringen under OS 2008 i Peking deltog han i det amerikanska lag som tog guld.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv