• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 30:e juni 2020

Måndagsutflykt till Hallamölla, Christinehof, Eklaholm och Kåseberga. Eurovision song contest: The story of Fire saga.

FOTBOLLSHISTORIA:
1996: Tyskland vinner EM på ett sätt som aldrig mer kommer att ske.
2002: Brasilien tar som hittills enda landslag sitt femte VM.
2006: Leandro Cufé blir unik som den ende i VM som blivit utvisad utan att ha varit på planen.

FÖDDA:
Rami, Gary.

DAGENS TRÖJA

BLOGGTEXT OM MÅNDAGEN DEN 29/6 2020

Måndagsutflykt till Hallamölla, Christinehof, Eklaholm och Kåseberga. Eurovision song contest: The story of Fire saga.


Måndagar brukar i vår familj innebära någon form av utflykt. Och igår så var denna för hela familjen. Alla fyra och de två hundarna begav oss iväg vid tiotiden. Första målet var Hallamölla vattenfall och kvarn i närheten av Brösarp. Min inläsning av vägen dit fungerade inte till 100%, men med en massa mobiler i bilen så var det bara att sätta igång GPS och vips så var vi vid strövområdet. Det var dock uselt utsatt vilka leder som vi kunde gå, men forsen eller vattenfallet om man så vill var fin att beskåda. Reklamen gör ju gällande att detta är Skånes högsta vattenfall. 23 meter och om jag ska vara sanningsenlig så säger reklamen ”Skånes längsta vattenfall”. Det är totalt fem forsar eller fall. Rhiann var inte speciellt imponerad utan passade på att ta ett bad mellan två av fallen.
 

Då vi förutsatt att det skulle bli en promenad så ansåg vi att slingorna runt Christinehof Slott passade lagom i längd. Alltså körde vi dit. Jag och Frida hade varit här senaste gången den 9:e juli 1997. Då var det Dan Hylander, Py Bäckman, Anne-Lie Rydé och Raj Montana Band som uppträdde. Igår var det betydligt lugnare och slottet så omålat och misskött ut. Men vi hade en härlig promenad innan vi färdades vidare söderut mot 1600-talsgården Eklaholm på Österlen. Denna gård har blivit känd genom TV-serien ”Karl-Fredrik på Österlen”. Vi såg inte till Karl-Fredrik Gustafsson själv, men hans sambo Petter Kjellén stod bakom en av kassorna. Det märktes att det var fler än vår familj som sett serien om blommor på TV 4. Gården var överfull av människor och trots uppmaningar om att hålla avstånd så var det omöjligt. Alltså stannade vi bara en kort stund innan sista målet på gårdagens utflykt nalkades.
 

Ebba hade aldrig sett Ale Stenar. Hennes byte av skola i fyran gjorde att den hon startade i hade avverkat sin obligatoriska ”Skåneresa” och skolan hon flyttade ifrån gjorde denna resa i femman. Alltså fick hon för första gången se dessa märkliga stenar. Fast mest imponerades döttrarna av alla fallskärmsglidflygare som höll till vid Kåsebergas havskant. Detta var något Ebba gärna ville pröva även om hon gjorde en kort flygtur i hamnen så Esme skulle ut i havet och Ebba halkade på den slippriga kajen. Allt slutade lyckligt och vi kunde äta vår fisk till försenad lunch. Tre av oss tog olika typ av panerad torsk och jag var tvungen att klaga lite då alla hittade minst ett ben var i sina filéer. Även om maten var god så var det inte okay.
 

På tillbakavägen till Malmö så passade vi på att hämta veckans matlåda på City Gross och vi sextiden kunde hundarna äntligen få sin middag, någon timme försenad, men det kunde de stå ut med. Däremot stod de inte ut med någon kvällsrunda. Alla var ganska tagna av en hektisk men trevlig dag. Jag hade tänkt avsluta det hela med lite fotboll, men att se Helsingborg spela sin fjärde match i Allsvenskan utan att kunna ha gjort ett enda mål var ganska ointressant. 0-1 mot Häcken. Och Premier League hade en matcxh mellan Crystal Palace och Burnley. En totalt ointressant mittabellmatch var inte heller tilltalande. Burnley vann med 1-0.
 

Nej, därför blev det en film istället. Ganska typiskt att det görs en film om Eurovision Song Contest 2020 och så gick det ingen riktig final i år. Det är svenskvännen Will Ferrell som kommit på iden om att göra en film om melodifestivalen. Sverige har ju gått väldigt bra i tävlingen så Will har förlagt handlingen till det enda nordiska land som aldrig vunnit. Island. Will är Lars Erickssong som varit besatt av att vinna Eurovision Song Contest ända sedan han såg ABBA vinna med Waterloo. Givetvis är det en komedi när Will är inblandad, men har har fått massor med artister och tidigare vinnare från ESC att ställa upp och spela sig själv i en häftig förfest hos en av favoriterna till slutsegern. Det var faktiskt intressant och underhållande att se Eurovision Song Contest 2020 i Will Ferrells tappning med duon Fire Saga.

FOTBOLLSHISTORIA från den 30:e juni.

1996 Tyskland vinner EM
 

Wembley Stadion var idag 1996 värd för EM-finalen i fotboll. 73 611 åskådare hade samlats för att se Tysklands första EM-final. De vann visserligen både 1972 och 1980 men då som Västtyskland. Denna gång vann de på ett sätt som troligen aldrig kommer att återupprepas. Tjeckiens Patrik Berger hade gett sitt land ledningen på straff efter 59 minuter och i 73:e minuten kvitterade inhopparen Oliver Bierhoff. Han hade då varit på planen i fyra minuter. Förlängningen varade i fem minuter. Då gjorde Oliver Bierhoff sitt andra mål och det var unikt då man hade en regel kallad ”Golden Goal” som fungerade som sudden death i ishockey. Matchen var alltså över och Tyskland var Europamästare.

FOTBOLLSHISTORIA från den 30:e juni.

2002 Brasilien världsmästare igen.
 

För första gången arrangerade två länder VM i fotboll. Japan åkte ut i åttondelsfinalen mot Turkiet. Samma Turkiet slog andra värdlandet Sydkorea i matchen om tredje pris. Finalen gick på International Stadium i Yokohama idag 2002. Det blev en jämn final mellan Tyskland och Brasilien fram till 67 minuten då Ronaldo slog till för första gången. Det blev även ett andra mål av skyttekungen och med 2-0 till Brasilien blev landet det första och hittills enda landet som vunnit fem världsmästerskap.

FOTBOLLSHISTORIA från den 30:e juni.

2006 Cufre till VM-historien för utvisning.

Tyskland mötte i sitt hemma-VM Argentina i kvartsfinal idag 2006. Det blev en tuff och gruffig match. Redan efter tre minuter fick Lukas Podolski matchens första varning. Trots att det blev 1-1, förlängning och straffar klarade sig alla spelare utan någon utvisning. Men då Jens Lehmann räddade Esteban Cambiassos straff och Tyskland var vidare till semifinal bröt ett stort slagsmål ut och efter detta blev argentinaren Leandro Cufré fick en unik utvisning. Han är nämligen den förste spelare i VM som blivit utvisad trots att han satt på avbytarbänken under hela matchen.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 30:e juni.

Rami SHAABAN blir 45 år

Rami SHAABAN är född 1975 i Fisksärta i Nacka.
Målvakt
16 A-landskamper för Sverige (2006-08)

Klubbar som spelare:
Fisksätra IF (1985-87),
Järla IF (1988-89),
Nacka FF (1990-93),
Saltsjöbadens IF (1994-95),
Zamalek (1995),
Thadosman (1995-96),
Nacka FF igen (1997-99),
Djurgården (2000-02),
Värtans IK (2001 lån),
Arsenal (2002-04),
West Ham United (2004),
Brighton (2004-05),
Fredrikstad (2006-08),
Hammarby IF (2008-11). 

Han är av egyptisk och finsk härkomst. Shaaban har både svenskt och egyptiskt medborgarskap.
Efter avslutad karriär var han ett tag med i alla ”lek-program” i de olika svenska TV-kanalerna.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 30:e juni.

Gary PALLISTER blir 55 år

Gary Andrew PALLISTER är född 1965 i Ramsgate, Kent, England.
Försvarare
9 B- och 22 A-landskamper för England (1988-96).

Klubbar som spelare:
Billingham Town (1980-84),
Middlesbrough (1984-89),
Darlington (1985 lån),
Manchester United (1989-98),
Middlesbrough (1998-2001).

DAGENS ORD.

DAGENS WALLPAPER till PC 1920x1080 BASERAT PÅ DAGENS TRÖJA.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv