• Boris dagliga blogg

Måndagen den 23:e september 2019

I vilken annan sport än golf kan proffs möta nybörjare och kampen är jämn?
Det finns inte top sex i Premier League längre.
Nya rekord av Liverpool.
Arsenal spelade lika bra med bara tio man.
Skånes HIF vann.
​​​​​​​Stockholms HIF vann.


FOTBOLLSHISTORIA:
1919: Genoa blir Italienska mästare som de vann för fem år sedan.
1953: Alfredo di Stefano debuterar för Real Madrid.

FÖDDA:
Artim, Paolo.

DAGENS TRÖJA

Liverpool toppar Premier League och sätter numera oftast rekord. Då tänker jag på raka segrar. Med vinsten igår över Chelsea med 2-1 så tog Liverpool sin sjätte raka seger i högsta ligan i England. Rekord och jag använder denna tröja idag.

DAGENS BLOGG OM SÖNDAGEN DEN 22:a SEPTEMBER 2019

I vilken annan sport än golf kan proffs möta nybörjare och kampen är jämn?


Söndagen startade i dimma, men sedan blev det en hejdundrande dag. Förmiddagen tillbringade jag med Frida och hennes kompis Rez. Vi var på Söderslätts GK. Rez skulle få sin första lektion i golf av oss. Efter ett antal bollar på Driving rangen så passade vi på att gå de nio hålen på korthålsbanan. Frida och jag spelade från längsta tee som var mellan 140 och 60 meter från green. Rez använde sig av det närmare utslaget som var på ungefär halva avståndet. Jag hittade på handikapp och tog i lite för mycken på mig själv som inte fick några extra slag. Frida fick ett extra per hål och Rez tre extra. Detta slutade i en jämn kamp mellan ettan och tvåan. Rez hade 27 slag, Frida 28 och jag 38. Förstagångsspelaren vann. Det är detta som  är så fantastiskt med golf att alla kan med hjälp av handikapp mötas på samma villkor.
 

Det finns inte top sex i Premier League längre.


Hemma var det en väntan på en blomsterkurs som skulle hållas i vårt hem. Jag hade i uppgift att hålla koll på Premier League. Första matchen var West Ham United mot Manchester United. Här brukar Londonlaget ha ganska lätt för Manchester United. Så var det även igår. West Ham vann med 2-0 och det var absolut inte orättvist. Samtidigt hade jag Crystal Palace mot Wolverhampton på datorn. Wolves har inte gått speciellt bra. Inte en seger hittills och med en man mindre och underläge med 1-0 såg det mörkt ut även igår. Fast på över fem minuters övertid i matchens sista spark lyckades Wolverhampton kvittera och fixa sin fjärde oavgjorda match i år.
 

Nya rekord av Liverpool.


Jag tänkte fixa samma arrangemang till de andra två matcherna klockan halvsex. Fast nu var ”blomsterbindarna” hungriga och jag kallades ner i köket för att fixa middag. Rostad blomkål med chili och spaghetti stod på programmet och det fixade jag under första halvlek. Sedan blev det lite koll på tre matcher samtidigt. TV:n visade Chelsea mot Liverpool och där såg det klart ut med Liverpoolledning 2-0 i paus. Andra halvlek som jag såg var inte speciellt övertygande av serieledarna. Chelsea dominerade och lyckades också reducera, men längre än så kom de inte. 2-1 till Liverpool innebar den sjätte raka segern och nytt rekord i Premier League över raka vinster. För varje ny seger kommer detta rekord att utökas.
 

Arsenal spelade lika bra med bara tio man.


De två matcher jag hade koll på på datorn var Aresnal mot Aston Villa. Detta var ett möte som jag sett på plats på gamla Highbury en gång och då vann Aston Villa med 1-0. Det stod det i paus och dessutom hade Arsenal en man utvisad. Trots det kunde de kvittera bara för att Aston Villa skulle ta ledningen igen. Men Arsenal ville mer och de visade att det går hur bra som helst att spela med en man kort. Det blev kvittering än en gång och dessutom ett segermål på frispark. 3-2 till Arsenal. Starkt!
 

Skånes HIF vann.


Den andra matchen jag tittade lite på var Helsingborgs IF mot Eskilstuna. Här hade jag ju fått två månader C More gratis för deras samarbete med Circle K. Nu visar det sig vara lite av en bluff för redan efter två veckor så har de plockat bort både fotbollsmatcher och SHL i ishockey och kräver att man ska betala för detta. Men det finns ju ”fulstream” och här såg jag ett HIF som radade upp chans efter chans, men det blev inte mer än de 2-1 som det stod redan då jag kom in i matchen. Lite besviken är jag nog över att HIF inte kunde pressa in ytterligare några mål. Ska man stanna kvar i Allsvenskan så ska Eskilstuna vara ett lätt byte.
 

Stockholms HIF vann.


Det spelades några matcher i Allsvenskan som hade med toppen att göra. En inleddes med jättebråk och slagsmål i Kista, där huliganer samlats inför matchen för att misshandla varandra. Varför blir man inte förvånad över dessa våldsmän som ju inte kan ha något som helst intresse av fotboll? Det handlade om derbyt mellan Hammarby IF och AIK. För Malmö FFs del så var resultatet av matchen idealiskt. Stockholms HIF vann med 2-1. Samtidigt var MFF i Borås för mötet med Elfsborg. Efter en trög start avslutade MFF starkt och kunde vinna med 3-0. Det innebär att MFF är på en säker andra plats.

FOTBOLLSHISTORIA från den 23:e september.

1919 Genoa blir italienska fotbollsmästare.

Att Genoa blir Italienska fotbollsmästare är kanske inte så unikt. Det har de blivit 9 gånger, även om senaste mästerskapet kom 1924. Det unika var att de idag 1919 blev mästare för säsongen 1914-15. Ligan var då uppdelad i norra gruppen och mellan-södra gruppen. Det spelades slutspel för att få fram två lag som kunde mötas i finalen. Norra gruppen vann Genoa, men mellan och södra gruppen hade inte startat sitt slutspel. Det kom nämligen ett världskrig emellan som gjorde att fotbollen i Italien låg nere till 1919. Då Genoa var ena finallaget beslöts att de skulle få mästerskapet från fyra år tillbaka i tiden.

FOTBOLLSHISTORIA från den 23:e september.

1953 Alfredo debuterar i Real Madrid.

Woodgate gjorde ingen större succé i Real Madrid, men det gjorde argentinaren Alfredo di Stefano som debuterade i Real i en vänskapsmatch mot AS Nancy idag 1953. Det blev kanske inte jättesuccé i första matchen för den vann de franska gästerna med 4-2. Egentligen var det Barcelona som imponerades av di Stefano och skulle köpa honom. Kontraktet var skrivet, men något fattades och under tiden det skulle bli giltigt övertalade Real Madrid att han skulle gå till dem. Det blev 510 matcher och på dessa 418 mål, så visst var ”Den blonda Pilen” en succé i Madrid.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 23:e september.

Artim ŠAKIRI blir 46 år

Artim ŠAKIRI är född 1973 i Struga, Jugoslavien,
Mittfältare
72 A-landskamper för Makedonien.

Klubbar som spelare:
FK Dinamo Livadа (1988-90), 
FK Karaorman (1990-94),
FK Vardar (1994-2000),
Halmstads BK (1997-98 lån),
Tennis Borussia Berlin (2000 lån),
HIT Gorica (2000-01),
NK Korotan (2001),
Malatyaspor (2001-02),
CSKA Sofia (2002-03),
West Bromwich Albion (2003-05),
AaB Aalborg (2005-06),
FC Inter Turku (2006),
FC Vaduz (2007),
Shkëndija (2007),
Besa Kavajë (2008),
Qarabağ (2008-09).  

Lag som tränare:
FK Shkëndija (2012-13), 
FK Kukësi (2014-15).
Flamurtari (2019-).

Som meriter har han två mästerskap. Ett som makedonsk mästare coh ett som svensk mästare.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 23:e september.

Paolo ROSSI blir 63 år

Paolo ROSSI är född 1956 i Prato, Italien
Anfallare
48 A-landskamper för Italien.

Klubbar som spelare:
Juventus (1973-75),
Como (1975-76 lån),
Vicenza (1976-80),
Perugia (1979-80 lån),
Juventus igen (1981-85),
Milan (1985-86),
Hellas Verona (1986-87). 

Han blev världsmästare 1982 och skyttekung i det VM:et med 6 mål.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv