• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 28:e januari 2016.

Kvartsfinalmatcherna i Afrikanska mästerskapen,
Manchester City-Liverpool i ligacupfinal, PSG i fransk cupfinal, Juve van cupmatch mot Inter, Spansk cup: Barca vidare, Atletico Madrid ute. Bluffskador kan ställa till det för de verkligt skadade.
HISTORIA: Tyska fotbollsförbundet bildas. FÖDDA: Diop, Buffon. Liverpoolare: Jamie, den nästmeste och en Manchester Citytröja.


DAGENS TRÖJA

Lagen som möts i de Afrikanska mästerskapets kvartsfinaler är klara


Sista gruppen spelade färdigt i de Afrikanska mästerskapen och det betyder att kvartsfinalerna som startar på lördag går mellan Rwanda-Demokratiska Republiken Kongo, Kamerun-Elfenbenskusten, Zambia-Guinea och Tunisien-Mali.
 

Tänk om fotbollen haft videkoll efter ett mål!


Annars var det de stora inhemska cupernas kväll. I England drabbade Manchester City och Everton samman i Ligacupen. Everton hade fördel med 2-1 seger från första matchen och då de tog ledningen med 0-1 så såg det ut att bli ett Merseysidederby på Wembley den 28:e februari. Sedan var det där med rugbyregler igen. Hade det funnits en sådan kontroll på varje mål som det finns i rugby så skulle matchen slutat 1-1.
 

Två felaktiga mål, men rättvist resultat ändå


Fotbollen är ju superkonservativ och anser att det ska finnas fel i matcher för ingen annan är domarna ska få bestämma. 2-1 målet var bollen över kortlinjen innan målpassningen slogs in. 3-1 målet var offside med minsta möjliga mariginal, men Agüeros huvud var längst fram då passningen gick. Att han sedan inte stod offside då han nickade in bollen är en annan femma. Efter två matcher gick Manchester City till final med 4-3 sammanlagt och det kan inte påstås vara orättvist, men det hade känts bättre om de satt sina stolpskott istället.
 

Dessa bluffmakare som låtsas allvarligt skadade efter varje närkontakt kan ställa till det för de verkligt skadade.


I vanlig ordning slogs jag av hur fruktansvärt mycket filmande det är vid varje närkontakt. En liten touch och benen far rakt upp i luften och den som anser sig förfördelad far som en kamikazepilot rakt ner i gräsmattan. Detta höll på att ställa till det för Kevin de Bruyne som råkade ut för en riktig knäskada i slutet, men domare trodde inte på det och Evertons målvakt Robles var ute och drog och slet i de Bruyne för att han skulle sluta maska och resa sig upp. Då bår och syrgas kom in var Robles flera gånger framme hos den skadade och bad om ursäkt. Nästa gång kan det vara en spelare med hjärtproblem som dör för att det är så vanligt att fuska!
 

Paris SG i final i Frankrike och Juventus på god väg i Italien


Franska cupen spelade också semifinal. Den ena var redan avklarad så Lille är i final. Gårdagens match var mellan Paris SG och Toulouse. Trots att Zlatan gick mållös så var det andra som kunde se till att PSG vann med 2-0 och är i final. Semin i Copa Italia går över två matcher och här möttes Juventus och Inter i första matchen. Juve fick ett ganska bra försprång till returen om en knapp vecka. 3-0 lär aldrig Inter hämta in.
 

Sensation i Spanien! Guidetti hjälpe sitt Celta att sänka Atletico Madrid


Copa del Rey är Spaniens cupturnering. Här spelas det också två matcher redan från 16-delsfinalerna. Igår hade man kommit till kvartsfinalernas andra match. Gårdagen startade med en liten sensation. Atletico Madrid hade varit vid Atlantkusten i Vigo och spelat 0-0 i match ett. Den säkra hemmasegern blev en förnedrande 2-3 förlust och Celta Vigo är i semifinal. John Guidetti blev gårdagens svenske målgörare. Han hann både med att göra ett av målen och få en varning.
 

Barcelona är säkra även om de ibland ser ut som om det skulle bli ett överraskande resultat.


Den andra matchen som spelades var klar redan på förhand. Här hade Barcelona en 2-1 seger borta mot Athletic Bilbao. Men baskerna stretade emot bra och hade en 1-0ledning på Nou Camp i paus. Sedan visade Barca var skåpet ska stå och gjorde tre mål i andra halvlek! Suarez, Piquet och Neymar fixade dessa och så var även Barcelona i semifinal i spanska cupen.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1900 Tyska fotbollsförbundet bildas

 

1900 Det ska bli fotboll i Tyskland

Det Tyska Fotbollsförbundets första emblem från 1900 Det Tyska Fotbollsförbundets första emblem från 1900

Representanter för 86 olika tyska klubbar hade idag 1900 samlats i Leipzig för att bilda det Tyska Fotbollsförbundet. Det har visat sig bli ett av världens bästa fotbollsförbund med fyra världsmästartitlar och en av världens mest framstående fotbollsligor.

Allt startade egentligen i Dresden 1874. Då bildades första tyska fotbollsklubben. Det hörs på namnet av denna klubb vilka det var som tog initiativet att starta med fotboll i Tyskland och att bilda en fotbollsförening. Klubben hette Dresden English Football Club, på tyska.

FÖDDA IDAG

Papa Bouba DIOP
38 år
Försvarare/mittfältare
63 landskamper för Senegal. Klubbar som spelare: 1994-95 Ndeffann Saltigue,
1995-99 ASC Diaraf,
1999-2000 Vevey,
2000-01 Neuchâtel Xamax,
2001-02 Grasshoppers,
2002-04 Lens,
2004-07 Fulham,
2007-10 Portsmouth,
2010-11 AEK Aten,
2011-12 West Ham United och
slutligen 2012-13 Birmingham City.

Gianluigi BUFFON
38 år
Målvakt
9 U- och 148 A-landskamper för Italien.
Klubbar som spelare: 1995-2001 Parma och
sedan 2001 i Juventus.

LIVERPOOLARE

Jamie CARRAGHER
38 år
Försvarare
27 U-, 3 B- och 38 A-landskamper för England.
Klubb som spelare:
Född i Booth i Liverpool startade han i Liverpool FC som 9-åring.
1996 blev han proffs i klubben och sedan blev det 737 matcher och 5 mål totalt innan han lade skorna på hyllan 2013.
Efter Ian Callaghan är han den som spelat näst flest matcher för Liverpool, och 27 matcher fler än Gerrard.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv