• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 11:e juni 2020

Namnsdagsgolf, men varför fylla banan med banarbetare? Wroclaw-seger och Newcastles enda internationella seger.

FOTBOLLSHISTORIA:
2000: Sista matcherna i US Cup (någonsin)
2002: Danmark eliminerar de regerande världsmästarna.

FÖDDA:
Walid.

DAGENS TRÖJA

BLOGGTEXT OM ONSDAGEN DEN 10/6 2020

Namnsdagsgolf, men varför fylla banan med banarbetare? Wroclaw-seger och Newcastles enda internationella seger.


Det blev en märklig golfrunda idag. De tre första och de tre sista hålen spelade jag som en nybörjade. Däremellan var jag nästan felfri. Med närapå sex strukna hål var jag väldigt nåjd med mina 31 poäng. Onsdag brukar inte vara golf, men min dotter Frida och vår golfhund Rhiann ville fira att det var min namnsdag (Boris) igår så då fanns det ju inget bättre än att ge sig ut på golfbanan en solig onsdag. Enda problemet var att det var ganska många ute på banan redan vid åttatiden och då vi normalt spelar väldigt fort så blev det en hel del väntan även om vi blev förbisläppta tre gånger. Så det löste sig ganska bra. Men sedan måste jag klaga på Söderslätts GK även om det är min hemmabana. Varför i hela fridens namn måste det vara trettio man som är ute och arbetar på banan samtidigt? Dessa banarbetare stoppade upp och irriterade oerhört mycket. Jag tycker det är helt OK om man för vänta ett par gånger på en runda för att det finns banarbetare, men att vänta ett par gånger per hål under de fem sista hålen är inte okay! Då hade det varit bättre om de stängt ner banan under en dag och haft en ”städdag” där medlemmar kunde varit med och hjälpt till. Det fanns på Kvarnby på den tiden det var en riktig golfbana. Den tiden då jag var medlem där alltså.
 

Det var ganska tröttande att dels vara uppe tidigt och dels vandra drygt 6 kilometer i tryckande solsken så det blev en väldigt lugn och avslappnande eftermiddag. Någon fotboll blev det inte även om jag kunde försökt att få in matchen mellan Wisla Plock och mitt polska favoritlag Slask Wroclaw. Wroclaw vann med 2-1 och befäste sin tredjeplats i Polska förstaligan Ekstraklasa.  
 

Sedan finns det ytterligare lite fotboll att följa. Jag kunde ju valt att ta en Slask Wroclawtröja på mig idag då detta var en match som spelades igår, och jag väljer ju alltid min tröja efter någon händelse i fotbollsvärlden som inträffade igår. Fast nu i coronatider då all fotboll varit inställd så har jag tittat tillbaka till händelser i fotbollshistorien. Så är det med dagens tröja. Newcastle United har inte haft så stora internationella framgångar. Det stannar vid två stycken. 2006 vann de sommarens UEFA Intertoto Cup. Det innebar att de fick en plats i UEFA cupen till hösten. Den segern räknas kanske inte så mycket då det även var tio andra lag som tog sig till turneringen via Intertoto cupen.
 

Största segern internationellt för Newcastle kom idag 1969. Det var i en turnering som kallades Inter-Cities Fairs Cup. Första gången denna turnering spelades var 1955 och 1958 spelades finalen mellan Barcelona och London, med Barcelona som första mästare. Andra gången spelades mellan 1958 och 1960. Därefter följde turneringen säsongerna med in segrare varje vår. Detta skedde fram till 1971. 1971-72 hade UEFA-cupen tagit över och 2009-10 ändrade UEFA konceptet för cupen och namnet blev Europa League. Men tillbaka till Newcastle som hade tagit sig till final i Inter-Cities Fairs Cup 1969. I finalen mötte de ungerska Újpesti Dózsa. Finalen spelades i två matcher och Newcastle hade vunnit med 3-0 hemma den 29:e maj. Returen gick idag den 11:e juni och även den matchen vann Newcastle. Det blev 3-2. Så det enda stora internationella nästerskapet för Newcastle kom idag 1969 med finalseger i vad vi idag skulle kalla Europa League med 6-2 sammanlagt. Alltså valde jag min senaste Newcastletröja idag.

FOTBOLLSHISTORIA från den 11:e juni.

2000 US Cup sista dagen
 

Idag 2000 spelades sista dagens matcher i US Cup. Då möttes USA – Mexiko 3-0 och Irland – Sydafrika 2-1. Turneringen startade 1992 och hade spelats varje år utom 1994 och 1998. Det är USA och tre inbjudna länder som deltar. 2000 vann USA då de vann sista matchen över Mexiko. Mexiko hade skrivit på ett kontrakt att vara med 1999 till 2001. Problemet var att 2000 pågick fortfarande mexikanska ligan så de ville flytta turneringen till hösten. Det ville inte USA som hotade stämma Mexiko om de inte ställde upp. Alltså sände de klubblaget UNAM Pumas som fick kallas Mexikos landslag. Turneringen höll inte längre den standard som USA hade önskat och dagens matcher blev de sista då turneringen efter detta lades ner.

FOTBOLLSHISTORIA från den 11:e juni.

2002 bort med Frankrike
 

Idag 2002 spelades sista omgången i gruppspelet i Grupp A. Det handlar om VM i fotboll i Japan/Sydkorea. De regerande världsmästarna förlorade överraskande premiären mot Senegal med 1-0. Mot Uruguay fick de 1-1. Alltså gällde det att i dagens match vinna över Danmark för att inte bli utslagna direkt i gruppspelet. I 22:a minuten gjorde Dennis Rommedahl 1-0. Efter det var Frankrike som förlamade. När Danmark i andra halvlekens 67:e minut gjorde 2-0 genom Jon Dahl Tomasson kunde de regerande världsmästarna konstatera att de inte längre ens tillhörde de 16 bästa landslagen i världen.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 11:e juni.

Walid ABBAS blir 35 år

Walid ABBAS Al Balushi är född 1985 i Dubai, Förenade Arabemiraten.
Försvarare
86 A-landskamper för Förenade Arabemiraten (2008-).

Klubbar som spelare:
Al Shabab (2002–13)
Al Ahli (2013–17),
Shabab Al-Ahli (2017–).

DAGENS ORD.

DAGENS WALLPAPER till PC 1920x1080 BASERAT PÅ DAGENS TRÖJA

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv