• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 21:a april 2022

DAGENS RUBRIKER.

Ärenden, fiskrätt och altanen.   Annika och Rögle.   Allsvenskan och City tillbaka i topp.


NAMNSDAG
Anneli och Annika

TEMADAG:
Terrakottakrukans dag
Världsdagen för kreativitet och innovation

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 21/4:
1986: Alvin Martin gör ett unikt hat trick.
2013: Suarez bite 2

FOTBOLLSPROFIL FÖDD 21/4:
Tobias LINDEROTH, Thomas HELMER.

FAKTA OCH TANKAR OM TISDAGEN DEN 19/4 2022.

Ärenden, fiskrätt och altanen.
 

Fint väder, men lite trött av att gå arton hål dagen innan, så det fick räcka med lilla hundrundan igår. Hustrun och jag hade en del ärenden på staden att göra och det innebar att jag var chaufför och hustrun skötte ärendena. Men jag hade sällskap av den Lille och Rhiann då vi väntade i bilen.

Hemma igen så var det dags för min andra promenad. Den gick till ICA Maxi. Då City Gross familjekasse med tre middagar saknade fiskrätt så fick jag gå och handla det som behövdes till Torsk under krispigt örttäcke. För det är så att i recepthäftet finns det fem middagar och dagens var ett.

Resten av eftermiddagen blev tillsammans med kaffe, glassbiskvi och Anders de la Mottes Våroffer. Vid sextiden började det bli lite kyligt så då höll jag kväll.

Annika och Rögle.
 

Det var en kväll då hustrun och jag först såg ett avsnitt från den brittiska deckarserien Annika. En serie som är helt okay. Trots att den endast heter Annika på originalspråk måste den förtydligas på svenska och heter då Annika - mord till havs. Visserligen är Annika chef för Glasgows marina mordenhet, men det är inte så att morden sker till havs. Så varför man kallar den så på svenska är lite obegripligt.

Innan jag gick över till Premier Leaguefotboll så lyckades jag hitta enstream så att jag såg de sista tio minuterna av tredje semifinalen i SHL mellan Rögle och Färjestad. Det var en måstematch för Rögle. De spelade inte som den seriesegrare de blev, men igår lyckades de göra ett mål mer än Karlstadslaget. 3-2 slutade det och det innebär att Rögle tog in en match på Färjestad som nu leder med 2-1 i matcher i först till fyra segrar.

Allsvenskan och City tillbaka i topp.
 

Det var en mängd matcher i de stora serierna i Europa och dessutom fem matcher i en av de lägre rankade serierna, nämligen Allsvenskan. Fram till igår var IFK Göteborg fullpoängare men fick bara 1-1 mot Djurgården. Allsvenskans andra IFK lag Norrköping fick samma resultat mot BK Häcken. Det betydde att tidigare nollpoängaren Norrköping tog sig över nedflyttningsstrecken med sin första poäng efter fyra matcher.

Premier Leagues mest intressanta match igår var Arsenal F.C.–Chelsea F.C. rivalry. Så kallas det derby i London mellan Chelsea och Arsenal. Här hade trean Chelsea hemmaplan och borde slå ett Arsenal som förlorat sina re senaste matcher. Fast det blev en ganska rättvis Arsenalseger med hela 4-2. Många mål. Den säkraste segern tog givetvis Manchester City. De var totalt överlägsna Brighton. 3-0 var i underkant, men City är tillbaka i ligatopp.

IDAG: TORSDAGEN DEN 21:A APRIL.

NAMNSDAG:

Anneli och Annika
 

Namnsdagar den 21:a april i kronologisk ordning.
 
1700–1900 – Anshelm
1901–1985 – Anselm
1986–1992 – Anselm (till minne av biskopen Anselm av Canterbury, som avled denna dag 1109. Sedan formen 1901 hade ändrats till Anselm fanns namnet kvar på dagens datum fram till 1993, då det flyttades till 4 februari.), Annevi (utgått) och Annvor (utgått)
1993–2000 – Anneli och Annika
Från 2001 – Anneli och Annika

TEMADAG.

Terrakottakrukans dag 
 

Terrakottakrukans dag är alltid den 21 april. Terrakotta som material kom till under antiken då den till mestadels används för vackra ornament som bland annat statyer och dekoration. Idag använder vi terrakottakrukor för att exempelvis plantera härliga örter och grönskande blommor utomhus på balkongen eller inomhus i valfritt rum som köket.

TEMADAG.

Världsdagen för kreativitet och innovation 
 

Världsdagen för kreativitet och innovation är alltid den 21 april, och det är en FN-dag. Vid ett möte 2017 togs beslut om att införa denna dag. Dagen ska uppmuntra till användande av kreativitet för problemlösning. En del menar att kreativitet kan tolkas som förmågan att utveckla och uttrycka nya idéer. I förlängningen av det resonemanget kan innovation ses som förverkligandet av dessa idéer.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 21:A APRIL.

1986 Alvin Martins unika hat trick.
 

Idag 1986 spelade West Ham hemma mot Newcastle i ligan. Då matchen var över hade West Ham vunnit med 8-1. Alvin Martin gjorde hat trick. Allt detta är kanske inte helt ovanligt, men ett speciellt rekord slogs:

Det var inte slutresultatet 8-1 utan Matrins hat trick. Han gjorde det mot tre olika målvakter. Vid första målet stod ordinarie målvakt Martin Thomas, men han var inte helt kurant före matchen utan byttes ut i halvtid och mittfältaren Chris Hedworth fick ställa sig i mål. På honom gjorde Martin sitt andra mål. Nyckelbenet gick sönder då en kvart återstod och Hedworth tvingades lämna över målvaktströjan till forwarden Peter Beardsley. Ett brutet nyckelben gjorde att Hedworth fick spela mittfältare igen. Martins tredje mål gjorde han i 84:e minuten på Beardsley.

2013 Suarez tar andra tuggan.
 

Liverpool spelade hemmamatch i Premier League idag 2013 på Anfield. matchen slutade 2-2 och den verklige huvudpersonen i matchen var urugayanen Luis Suarez. i 97:e minuten kvitterade han till 2-2 och blev lite av en hjälte, men han blev också stor syndabock och avstängde efter att han tagit en tugga på Chelseas Branislav Ivanovićs arm. Det var andra gången han bet en motståndare och han skulle göra det en gång till i VM 2014.
 

Bild: Klicka för rörliga bilder av händelsen

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES DEN 21:A APRIL.

Tobias LINDEROTH blir 43 år.
 

Tobias Jan Håkan LINDEROTH är född 1979 i Marseille, Frankrike.
Mittfältare
22 U- och 76 A-landskamper för Sverige (1994-2008).

Klubbar som spelare:
Mjällby AIF (1985-92),
IFK Hässleholm (1992-95),
Feyenoord (1995-96),
IF Elfsborg (1996-98),
Stabæk IF (1998-2001),
Everton (2001-04),
FC Köpenhamn (2004-07),
Galatasaray (2007-10).  

Lag som tränare:
IF Elfsborg U19 (2011-17),
IF Elfsborg (2017 assisterande),
Skövde AIK (2020-).

Han är son till Anders Linderoth och föddes då hans far spelade i Olympique Marseille.

Thomas HELMER blir 57 år.
 

Thomas HELMER är född 1965 i Herford, Västtyskland.
Försvarare
68 A-landskamper för Tyskland (1990-98).

Klubbar som spelare:
SC Bad Salzuflen (1975-84),
Arminia Bielefeld (1984-86),
Borussia Dortmund (1986-92),
Bayern München (1992-99),
Sunderland (1999-2000),
Hertha Berlin (1999 lån).

Europamästare med Tyskland 1996.

MATCHTRÖJAN JAG BÄR IDAG.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

Har du frågor, kommentarer eller synpunkter om dagens blogg så hör gärna av dig på:
soccershirts@hotmail.com

HA EN BRA TORSDAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv