• Boris dagliga blogg

Fredagen den 14:e juli 2017.

Östersund slog Galatasaray med 2-0.
Även de andra två svenska lagen klarade sig bra i Europa League.
Ordningen återställd i Grupp B i Nordamerikanska mästerskapen.

Bra comeback för Rooney i Everton.

NYA TRÖJOR
Blackburns första- och andratröjor, Leicesters, Dortmunds, Barnsleys andratröjor och Newcastles tredjetröja 2017/18.
GÅRDAGENS TRANSFERS
Sven Bender, Enner Valencia.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1969: Det beryktade fotbollskriget mellan El Salvador och Hunduras utbryter
1971: Polisen och fotbollsdomaren Howard Webb föds.

FÖDDA:
Nilmar, Dwayne.

DAGENS TRÖJA

Östersund slog Galatasaray med 2-0.


Nog låter Galatasaray som en svårare motståndare än Vardar? MFF klarade ju inte av de Makedonska mästarna. Visserligen är inte Galatasaray turkiska mästare. De blev fyra i våras, men de är ett etablerat lag i Europa. Hur bar sig lilla Östersund åt för att vinna? Det kan man undra, men svenskarna har 2-0 att gå på inför returen. Det är inte alls säkert att det räcker, men det är båttre än en hemmamatch med 1-1.
 

Även de andra två svenska lagen klarade sig bra i Europa League.


Detta var en match i kvalet till den suspekta turneringen Europa League, och det fanns två svenska lag till som var i elden igår. IFK Norrköping skaffade sig också ett försprång på litauiska Trakai. Fast bara med 2-1, men det blev i alla fall vinst. Solnalaget AIK befann sig i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina för att tampas med FK Željezničar. Hur mycket kamp det blev vet jag inte, men 0-0 borta får också anses som ett positivt resultat med chans att ta sig till nästa kvalomgång. 
 

Ordningen återställd i Grupp B i Nordamerikanska mästerskapen.


Grupp B i Nordamerikanska mästerskapen spelade sin andra omgång. Det var här Martinique överraskade med en seger i första gruppspelsmatchen. Igår blev det stryk med 2-3 mot USA. Panama vann sin match över Nicaragua med 2-1 och nu är ordningen återställd i gruppen. Panama och USA leder på fyra poäng och Martinique tillhör en av de bästa tvåorna och har stor chans att ta sig vidare som en av de bästa treorna.
 

Bra comeback för Rooney i Everton.


Sedan var det full rulle på träningsmatcherna. Everton satte igång att matcha afrikanska lag i Tanzania. Första motståndare var Gor Mahia från Kenya. 2-1 till Liverpoollaget blev slutresultatet. Efter 34 minuter tog Everton ledningen på ett långskott. Givetvis var det återvändande Wayne Rooney som stod för fullträffen.

NYA TRÖJOR

BLACKBURN ROVERS första- och andratröja 2017/18

Umbro har inte gjort mycket för att snofsa till förstatröjan. Den ser ut som den brukar, och är ganska fräck med sitt tvådelade vita och blå. Andratröjan brukar vara svart eller röd. Till kommande säsong har man slagit två flugor i en smäll och gjort tröjan röd-svart-randig. Det går alltid hem. Två enkla och hyfsat snygga tröjor.

LEICESTER CITYs andratröja 2017/18

Denna tröja tycker jag mig känna igen bland Leicesters andra och tredjetröjor. Det är klart att det guldiga ger en kontrast mot det svarta, men tröjan följer Pumas modeller och kollektion. Det enda som skiljer den från en ordinär fotbollströja från Puma är klubbmärket och sponsorn. Då blir tröjan inte speciellt spännande. En svart bland mängder av svarta tröjor kommande säsong.

BORUSSIA DORTMUNDs andratröja 2017/18

Här har vi en ny Pumatröja som följer kommande säsongs Pumamodeller. Den är som Leicesters, men annan sponsor och annat klubbmärke. Guld har blivit gult. Nej, detta är en besvikelse med tanke på alla fräcka tröjor som Puma har tagit fram till Dortmund de senaste åren. Ointressant!

BARNSLEYs andratröja 2017/18

Puma har gjort Barnsleys utrustning i tre år. Märkligt att de inte valt en svart bortatröja. Lite svarta finns de på ärmar och sidorna. Det är Pumas "prickränder" som här passar rätt så bra mot den vita tröjan. Då Barnsleys huvudfärg är rött så har man fått in det i halskrage och på ärmen. Det gör tröjan lite gladare.

NEWCASTLE UNITEDs tredjetröja 2017/18

Puma visar även upp sin tredjetröja de gjort till Newcastle United. jag har lite svårt att förstå hur man täcker då man använder samma färg som även finns i förstatröjan. Svart och vitranigt i hemmatröjan har här blivit svart och svartrandigt. Det var ganska fräckt då vissa lag hade sådana bortatröjor för fem år sedan. Nu blit det lite för mycket av det goda, eller av det svarta.

GÅRDAGENS TRANSFERS

Sven Bender klar för Bayer Leverkusen
 

Sven Bender lämnar Borussia Dortmund. Han återförenas med sin tvillingbror i Bayer Leverkusen.
Bayer Leverkusen bekräftar på sin officiella hemsida att Sven Bender, 28, värvas från Borussia Dortmund.
Den tyske landslagsmannen har signerat ett kontrakt till 2021. Enligt tysk media landar prislappen på 15 miljoner euro.
Dortmund bekräftar också övergången. Mittfältaren, som nu återförenas med tvillingbrodern Lars Bender, förklarar sitt beslut.
– För några dagar sedan kontaktade jag Aki Watzke och Michael Zorc (vd respektive sportchef) för att be om en personlig tjänst. Efter åtta år i Dortmund ville jag att de skulle bevilja mig en ny utmaning, säger Sven Bender.

Enner Valencia klar för Tigres


West Ham säljer anfallaren Enner Valencia, 27, till mexikanska klubben Tigres.
I fjol var han utlånad till Everton. Nu lämnar anfallaren West Ham permanent.
Londonklubben bekräftar på sin officiella hemsida att Enner Valencia flyttar till Tigres.
27-åringen gjorde tre mål på 30 matcher den gångna säsongen.
Valencia kom till West Ham efter VM 2014

FOTBOLLSHISTORIA från 14:e juli
1969 Fotbollskrig.
1971 Webb föds

1969 Forbollskriget utbryter

 

"De säger att fotboll handlar om liv och död - men det är viktigare än så." Så sa Liverpools manager Bill Shankley en gång och idag 1969 fick han rätt. Då startade ”Fotbollskriget” mellan El Salvador och Honduras. I korthet handlade de om kval till VM 1970. El Salvador och Honduras hade vunnit varsin kvalgrupp. De skulle sedan mötas för att se vem som skulle få kvala mot segraren av matchen Haiti – USA. Det blev Haiti.
 

Mellan El Salvador och Honduras var det så jämt att det krävdes en tredje och avgörande match som spelades i Mexiko den 26:e juni. Det slutade 1-1 och i förlängningens 25:e minut tog Honduras ledningen, men det var ett tillägg på över åtta minuter och under denna tid lyckades El Salvador både kvittera och göra ett segermål. Detta resulterade i att El Salvadorer bosatta i Honduras förföljdes och tvingades fly. Idag gick El Salvadoriska militärstyrkor över gränsen till Honduras. Det var där som det fyra dagar långa kriget utkämpades. Ett krig som även ibland kallas 100-timmarskriget.

1971 Webbs födelsedag
 

Idag 1971 föddes Howard Webb i Rotherham i Yorkshire. Han utbildade sig till polis och bosatte sig i Sheffield. Hans pappa var fotbollsdomare under 35 år och detta intresserade även Howard. 1989 startade han sin domarkarriär i mindre ligor. Så småningom avancerade han till Premier League, UEFA och FIFA-domare. Han är den ende domare som samma år 2010 dömde både Champions League-finalen och VM-finalen. 2014 meddelade han att han dömt sin sista match.

FÖDDA IDAG

32 år NILMAR, Nilmar Honorato da Silva, född 1984 i Bandeirantes, Paraná, Brasilien
Anfallare
7 U- och 24 A-landskamper för Brasilien.

Klubbar som spelare:
1999-2004 Internacional,
2004-05 Lyon,
2005-07 Corinthians,
2007-09 Internacional igen,
2009-12 Villarreal,
2012-14 Al Rayyan,
2014 El Jaish,
2014-15 ännu en gång Internacional
2015-17 Al-Nasr,
2017- Santos.

30 år Dwayne MILLER född 1987 i Parish of Saint Thomas, Jamaica
Målvakt
12 U- och 34 A-landskamper för Jamaika.

Klubbar som spelare:
2000-03 York United,
2004-05 Tivoli Gardens,
2005-10 Harbour View,
2010-13 och 2015- Syrianska FC.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv