• Boris dagliga blogg

Måndagen den 19:e juni 2017.

HIFs två senaste 0-9!
Tack för videogranskning!
Hur i helvete kan man ifrågasätta om man vill ha fotbollen rättvis eller inte???
Blir det Portugal och Mexiko som går vidare från Grupp A?
​​​​​​​Favoriterna Chile vann... till sist.
​​​​​​​Tyvärr Danmark!


NYA TRÖJOR
Porto.

GÅRDAGENS SKVALLER
Robin van Persie, Bertrand Traoré, Chris Smalling.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1938: VM-final mellan Italien och Ungern.
1994: Mimosas världsrekord på 108 matcher i rad utan förlust tar slut.

FÖDD IDAG:
Brian.

DAGENS TRÖJA

HIFs två senaste 0-9!


Helsingborgs IF var enda lag i de två högsta serierna i Sverige som hade en nolla i förlustkolumnen efter elva spelade matcher. Nu är hela laget en stor fet nolla. Då HIF fått möta topplagen Brommapojkarna och igår Dalkurd så har helsingborgarna får 0-9 i målskillnad och med det spel, oförmåga att göra mål och ett obefintligt försvar så har laget inte i Allsvenskan att göra. Trots detta så ligger de fortfarande på kvalplats då Örgryte som hade chansen att överta kvalplatsen inte lyckades med detta. Norrby som ligger på nedre halvan utklassade ÖIS med 5-1.
 

Tack för videogranskning!


Annars var det de två stora landslagsturneringarna som tilldrog sig gårdagens intresse. Mest kvalitet får det väl ändå anses att Confederations Cup innehåller även om en del mästarlag inte tagit ut det lag som de gjort om det varit ett riktigt VM. Än mer intressant tycker jag att man äntligen försöker få fotbollen att bli rättvis och har videogranskning. Detta tog till bruk två gånger i Matchen mellan Portugal och Mexiko. Ena gången kunde en offside bevisas och Portugals mål blev underkänt. En gång fick Portugal mål då det inte gick att se något fel.
 

Hur i helvete kan man ifrågasätta om man vill ha fotbollen rättvis eller inte???


Perfekt säger jag. Därför blir jag både skrämd, ledsen och upprörd då jag hör IDIOTERNA i TV-studion med Daniel Nannskog i spetsen, protesterar för att det kan förstöra matcherna då det tar för lång tid (20 till 30 sekunder) att kolla. Att byten får ta upp mot en minut, spelare som låtsar att de är skadade och lägger sig på planen oförmögna att röra sig, det snackas det aldrig om. Dessa punkter är tidstjuvarna som förstör matcher. För guds skull, acceptera tekniken. Fjanten Nannskog hade en kommentar i andra matchen då Chile fick ett offsidemål underkänt, att han inte trodde det var offside. Nej, ska man förstå de personer som ifrågasätter videogranskning så vill de inte att fotboll ska vara en rättvis sport.
 

Blir det Portugal och Mexiko som går vidare från Grupp A?


Portugals match mot Mexiko var som Portugal i EM. De imponerade inte med att spela ut sina motståndare, men det blev två ledningsmål. Trots detta kom Mexiko igen och 2-2 målet kom på övertid. Det betyder att Ryssland leder gruppen genom segern över Nya Zeeland och att dagens två lag delar andraplatsen. Men jag tror det blir tufft för Ryssland att ta sig vidare. Att vinna över Nya Zeeland kommer både Portugal och Mexiko också att klara av.
 

Favoriterna Chile vann... till sist.


B-Gruppen startade med Kamerun mot Chile och det skulle vara en enkel seger för de Sydamerikanska mästarna. Trots 0-0 i halvtid så var det bara en tidsfråga innan Chiles mål skulle komma. I andra halvlek överraskade Kamerun med att ha en handfull chanser, och ett fyndigt spel. Då man började tro att afrikanerna skulle ta ledningen nickade Vidal in 1-0 och sedan var det inga problem för Chile att även kunna göra 2-0 innan slutet. Innan jag ens sett Tyskland så tippar jag Europamästarna mot Sydamerikamästarna i final så småningom.
 

Tyvärr Danmark!


U-21 EM avslutade första omgången med att även Grupp C spelade sina matcher. Tyskland klarade ganska enkelt av Tjeckien med 2-0. Våra danska grannar avslutade sedan med att ta sig an Italien. I genrepet klarade de av Sverige, men italienarna var svårare. Danmark-Italien 0-2. En inte alltför kvalificerad gissning är att ett av Tyskland och Italien vinner gruppen och det andra laget går till semifinal som bästa grupptvåa.

CONFEDERATIONS CUP
Portugal - Mexiko 2-2

NYA TRÖJOR

FC PORTOs första- och andratröja 2017/18


Portugisiska serietvåan Porto visade upp sina nya tröjor den kommande säsongen. New Balance har inte utvecklat hemmatröjan som ser ut som från vilket år som helst. Bortatröjan är väldigt enkel i orange med allt annat i vitt. Som jag skrev igår så är det något med oranga tröjor som gör att det på något sätt alltid går hem.

GÅRDAGENS SKVALLER

Van Persie redo att återvända till Feyenoord


Han har spelat i Arsenal, Manchester United och Feyenoord. Nu sägs Robin van Persie vara redo för återkomst till den sistnämnda.
Fenerbahces Robin van Persie, 33, lämnade Feyenoord för Arsenal för tretton år sedan.
Nu uppger sajten FR-Fans.nl att anfallaren kan återvända till den holländska klubben.
Van Persie ska ha bestämt sig för en flytt dit och nu är det upp till Fenerbahce att ge grönt ljus, enligt uppgifterna.
I december öppnade han för att flytta hem till Holland och menade att alternativen stavas Feyenoord och Excelsior.
2012 gick van Persie från Arsenal till Manchester United. 2015 flyttade han till Fenerbahce.

Lyon närmar sig värvning av Bertrand Traoré


Chelseas anfallare Bertrand Traoré är på väg att lämna för spel i franska storklubben Lyon.
Bertrand Traoré, 21, var utlånad till holländska storklubben Ajax den gångna säsongen.
Nu är anfallaren på väg bort från Chelsea. Han är nära en övergång till Lyon för 19 miljoner euro.
– Vi vill absolut slutföra den här värvningen, säger Lyons president Jean-Michael Aulas enligt Goal.com och fortsätter:
– Traoré är angelägen att komma till Lyon. Förhandlingarna är långt gångna och vi ämnar inte att låta något komma emellan den här övergången.

Chris Smalling placeras i Tottenham


Tottenham uppges vilja värva mittbacken Chris Smalling från Manchester United.
Victor Nilsson Lindelöf är värvad för stora pengar. Nu kan Chris Smalling lämna Manchester United.
Daily Mail skriver att Mauricio Pochettino meddelat Tottenham att försöka värva mittbacken.
Enligt tidningen har United gjort Smalling tillgänglig på marknaden.
United kan till och med använda Smalling i ett bud på Eric Dier, som länge varit på radarn.
Tottenham har tidigare försökt värva Harry Maguire från Leicester City. Men nu är fokus på Smalling, enligt uppgifterna.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Denna tröja köptes den 27:e mars 2012. Inköpsstället var, som så många andra tröjor, min andra arbetsplats; Fotbollsaffären i Malmö.
 

Jag har alltid varit svag för allt som är grönt. Fotbollströjor är oftast inte gröna, men denna bortatröja från tyska landslaget har grön färg. 
I halsen står lite om varför Tyskland valt en grön bortatröja till EM 2012. Det står 1972 till 2012. Alltså en slags jubileumströja sedan Västtyskland hade fotbolls-VM 1972. I detta VM blev värdlandet världsmästare och spelade i grön tröja då motståndarna hade ljusa tröjor. En känd match Västtyskland hade sin gröna tröja var då de besegrade Sverige, men där Ralf Edström öppnade målskyttet med sin fantastiska volley.
 

Tröjan är i vanlig ordning tillverkad av Adidas. Den är av mjukt lutfigt materian, men en emkel rundad hals i vitt.
 

I alla fem matcher som Tyskland spelade hade de sin vita förstatröja, så denna gröna användes inte under EM. Tyskarna besegrade Portugal, Danmark och Nederländerna i gruppspelet. I kvarten slog de ut Grekland, men sedan blev Italien för svåra i semifinalen. Då man inte har match om tredje pris i EM så blev Tyskland delad trea.
 

Tröjan är nummer 487 i min samling.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1938 VM final.
1994 Mimosas världsrekord

1938 Italien – Ungern i final.

 
Många ansåg att de italienska spelarna hade fått dödshot mot sig från Benito Mussolini och de inte försvarade sitt världsmästerskap. Hur det var med detta lär ingen få reda på då Italien vann finalen över Ungern med 4-2 och blev det första landslaget som försvarade sitt världsmästerskap. Det har hänt en gång till då Brasilien blev världsmästare både 1958 och 1962. VM gick 1938 i Frankrike och finalen spelades givetvis i Paris. Men inte på Parc des Princes utan på Stade Olympique Yves-du-Manoir inför 60 000 åskådare.

1994 sattes punkt för ett världsrekord.

 
Klubben ASEC Mimosas från Elfenbenskusten förlorade idag 1994 till SO Armée med 2-1. Det var Mimosas första förlust på fem år. Denna rad med matcher i ligan som obesegrade stannade på 108. Det är fortfarande världsrekord för matcher i rad utan förlust.

FÖDD IDAG

46 år Brian McBRIDE född 1972 i Arlington Heights, Illinois, USA.
Anfallare
5 OS- och 96 A-landskamper för USA.

Klubbar som spelare:
1990-93 St. Louis Billikens,
1994 Milwaukee Rampage,
1994-95 VfL Wolfsburg,
1996-2004 Columbus Crew,
2000 Preston North End (lån),
2002 Everton (lån),
2004-08 Fulham,
2008-10 Chicago Fire,
2012 Wembley.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln