• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 29:e december 2015

Premier League med Watford, Chelsea, Manchester Uniter, Everton och Stoke, Arsenal i topp, Rangers mot Hibs i tvåan. HISTORIA: Xabi Alonso i ovanligt landslag, död på fotbollsplanen, El Niño 50 mål, födda och en West Hamtröja.

Skälet att jag har denna tröja är att West Ham lyckades besegra Southampton hemma med 2-1 igår i Premier League. Efter första halvlek såg det ut som om jag kunde fortsätta med rött då Southampton ledd Skälet att jag har denna tröja är att West Ham lyckades besegra Southampton hemma med 2-1 igår i Premier League. Efter första halvlek såg det ut som om jag kunde fortsätta med rött då Southampton ledd
 

Watford värda oavgjort.
 

Det är inte några jobbdagar i England. Därför startade Premier League som om det vore en lördag. Bland eftermiddagsmatcherna intresserade jag mig mest för Watford-Tottenham. Jag håller ju på Watford och nu kände jag igen mitt lag från tidigare årgångar. Just före slutsignalen släpper de in ett mål och förlorar matchen. Jag tror nog att även en icke-Watfordanhängare tyckte att ett oavgjort resultat varit mer rättvist. Speciellt som domare Anthony Taylor blev matchens huvudfigur då han i ett läge av matchen gav varningar och utvisningar hit och dit och oftast drabbade detta Watford. I slutet var det hans assisterande domare som missade två offside som föregick Tottenhams segermål.


Everton-Stoke omgångens stora match
 

Eftermiddagens stora match var annars Everton mot Stoke. Där svängde det hela tiden. Än ledde det ena laget och än det andra. Till sist var det bortalaget Stoke som drog det längsta strået. En avslutande straff (som lades stensäkert mitt i mål) av Stokes österrikare Marko Arnautovic gav segern 4-3. En match helt i publikens smak. Ja, kanske inte om man är Evertonare, förstås.
 

Inte många svar från vare sig United eller Chelsea. Arsenal i topp.


Kvällens stora föreställning stod mellan två nederländska tränare. Spelarna gjorde vad de kunde, men försvaret var starkare än anfallet. Manchester United-Chelsea slutade i antiklimax och 0-0. Ingen missnöjd, men ingen riktigt nöjd heller. Arsenal lyckades utan några större problem vinna över Bournemouth och Wengers pojkar övertog serieledningen. Några som misslyckades igen var Aston Villa som förlorade borta mot ett annat lag på nedre halvan, Norwich City. Aston Villa har elva poäng upp till säker plats i Premier League och de får svårt att rädda ett nytt kontrakt.
 

Toppmöte i tvåan i Skottland.


Andra divisionen i Skottland hade ett toppmöte som skulle kunna vara hämtat från högsta ligan för något år sedan. Glasgow Rangers mötte Hibernians. 4-2 slutade tillställningen och Rangers behåller ledningen och ser ut att vara på väg upp i Premier League, så nästa säsong kan det vara dags för Old Firm igen, derbyt mellan Rangers och Celtic.
 

FOTBOLLSHISTORIA från idag 2001 Alonso landslagsdebuterar. 2007 R. I. P. Phil O'Donnell. 2009 snabbast till 50 mål I Liverpool.

 

2001 landslagsdebut för Xabi Alonso

Xabi Alonso i Baskiens landslag Xabi Alonso i Baskiens landslag

Xabi Alonso hade hunnit bli 20 år då han kallades in för sitt första landslagsuppdrag. Han spelade då i Real Sociedad och hade redan varit med i Spaniens U 18 landslag, men idag spelades en vänskapsmatch mot Ghana och manager José Ángel Iribar hade tagit ut Alonso. Han fick dock inte hoppa in förrän i andra halvlek och trots att han inte gjorde något mål så bidrog han att vända 0-1 underläget till seger med 3-2. Det var inte i Spaniens landlag Xabi Alonso debuterade idag 2001 utan i Baskiens landslag. Hans första match i Spanien dröjde tills 30:e april 2003 mot Ecuador. 4-0 till Spanien.
 

2007 död på fotbollsplan

Phil O`Donnell blev 35 år Phil O`Donnell blev 35 år

Motherwell spelade hemma idag 2007 mot Dundee United i skottska Premier League. Efteråt var det ingen som brydde sig om hur matchen slutade. Då talades det bara om en situation i andra halvlek där det planerades ett byte av Motherwells lagkapten Phil O´Donnell. Men man lät det vänta och under tiden segnade kaptenen ner på planen. Det blev byte och O´Donnell fårdades i ilfart till sjukhuset. Där konstaterades att han redan var död. En bristning i vänster hjärtkammare gjorde att det slutade slå och även Skottland hade fått ett tragiskt dödsfall under en fotbollsmatch. Phil O´Connell blev 35 år.
 

2009 El Niño når 50

Fernando Torres gratuleras efter att ha gjort sitt 50:e mål för Liverpool Fernando Torres gratuleras efter att ha gjort sitt 50:e mål för Liverpool

Liverpool var idag 2009 på besök i Birmingham för att möta Aston Villa. Det var en match som såg ut att sluta mållöst, men i Liverpool fanns en spelare vid namn Fernando Torres. På 2:11 minuters övertid slog han till och gjorde Liverpools segermål. Detta mål var Torres 50:e mål i Liverpool sedan han debuterade två år tidigare. Aldrig någonsin har en Liverpoolspelare gjort 50 mål i klubben så snabbt som El Niño som blev Torres smeknamn.
 

FÖDDA IDAG

Niclas ALEXANDERSSON
44 år
Mittfältare
109 landskamper för Sverige.
Klubbar son spelare: Halmstads BK, IFK Göteborg, Sheffield Wednesday, Everton, West Ham United (lån) och avslutningsvis tillbaka till IFK Göteborg.

Kieron DYER
37 år
Mittfältare
15 U- och 33 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare: Ipswich Town, Newcastle United, West Ham United, Ipswich Town (lån), Queens Park Rangers och avslutningsvis Middlesbrough

LIVERPOOLARE

Fred BARON
blev 92 år född 1901
Anfallare.
Klubbar som spelare: Prudhoe Castle (1919–22), Leicester City (1922-23), Mid-Rhondda United (1923–25),
1925 till 1927 representerade han Liverpool. Här fick han starta 20 gånger i A-laget och på de matcherna gjorde han 7 mål,
Southend United (1927–32)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv