• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 10:e maj 2017.

Juventus var redan vidare på förhand.
Sverige gick också till final igår.

NYA TRÖJOR
Stoke City, Nottingham Firest, Ipswish Town, Doncaster Rovers

GÅRDAGENS SKVALLER:
Philippe, Dick, Gareth, Luis.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1930: Första landskampen mellan England och Tyskland.
1947: Landskampen som gjorde att Storbritannien får ha fyra landslag.
1978: Liverpool försvarar Champions Leaguetteln.
1986: Liverpool tar The Double.

FÖDDA IDAG:
Dennis, Rüştü, Sylvain, Adam.

DAGENS TRÖJA

Juventus var redan vidare på förhand.


En match spelades idag. Visserligen spelades det fler, men det var bara en som gällde något, och handen på hjärtat som gällde den inte så mycket heller. För hur många hade satsat på att Monaco, efter en förlust hemma med 0-2, skulle vända detta i Turin. Juventus tog ledningen med 2-0 i paus. Sedan kunde de slappna av. De slappnade av så pass att Monaco kunde reducera, men det blev inte mer än ett mål. De hade behövt göra fyra till för att ta sig till final. 4-1 sammanlagt till Juventus och de kommer att spela final den 3:e juni 2017 på Millennium Stadium i Cardiff, Wales.
 

Sverige gick också till final igår.


Jag får väl tillstå att jag hade ett öga på fotbollen. Det andra och båda öronen koncentrerade sig på ESC där jag börjar bli som så många andra och tycka att inga låtar är bra. Inte ens Robin Bengtsson lät bra även om kommentatorerna lovordade det hela. Kanske måste man lyssna många gånger för att någon låt ska fastna. Så man kan definitivt inte säga att det var någon schlager med bland de 18 låtarna igår. En schlager ska fastna direkt och det gjorde ingen låt. Möjligen kunde jag höra något i Belgiens låt efter att ha lyssnat på två snabbrepriser. Sverige gick till final, men både Finland och Island har gjort sitt.

NYA TRÖJOR

Stoke City första och andraröja 2017/18
 

Det är andra åter som Stoke City låter italienska Macron göra deras tröjor och sjätte som spelbolaget bet 365 sponsrar. Det är inte mycket skillnad på hemmatröjan som har något bredare ränder är förra säsongen. Däremot har bortströjan fått en liten extra touch med det röd-vit-randiga bandet tvärt över den blå tröjan. Fräckt!

Nottingham Forest och Ipswish Town förstatröjor 2017/18
 

Jag samlade Adidas nya tröjor för League Championshiplagen Nottinham och Ipswishpå ett bräde. Det har inte hänt mycket med dessa lags hemmatröjor. Nottingham hade tröjmönster som gick på tvären. Nu går de på längden och Adidasränderna har suttit på ärmarna till skillnad från andra Adidaslag som Ipswish som fått sina ränder på sidan. Deras tröja förra året var lite annorlunda, men åren dessförinnan såg tröjorna ut som årets. I och med att båda lagen har samma sponsor i år igen så märks ingen större skillnad.

Doncaster Rovers första och andratröja 2017/18
 

Doncaster kör andra året i rad med tröjor tillverkade av FBT (Football Thai Factory Sporting Goods Company Ltd). Det hörs ju var detta företag har sin bas. Både hemma och bortatröjan är ganska fräcka. Visserligen är hemmatröjan i de sedvanliga rör och vi tvärrandiga, men i det röda kan man läsa som i en historiebok om de bravader och framgångar som klubben haft i historien. Använd tröjan på dagen och sedan har man kvällslektyr då man ska sova. Det är inte många som har gröna tröjor så därför är jag ganska svar för de lag som vågar använda färgen. Därför får även andratröjan högt betyg av mig

GÅRDAGENS SKVALLER

PHILIPPE COUTINHO


Liverpools brasilianske stjärna Philippe Coutinho närmar sig en övergång till Barcelona, enligt spansk media.
Philippe Coutinho, 24, har under en längre tid placerats i Barcelona.
Nyligen kom uppgifter om att även Real Madrid vill värva den brasilianske playmakern från Liverpool.
Men nu skriver spanska tidningen Sport att Coutinho gått med på en flytt till Barcelona i sommar.
Barça har redan inlett samtal med 24-åringens representanter om en övergång, enligt uppgifterna.
Liverpool sägs dock kräva motsvarande 868 miljoner kronor för att släppa Coutinho.
Jürgen Klopp är desperat att behålla sin stjärna, som för inte så längesedan förlängde sitt kontrakt med Liverpool.

DICK ADVOKAAT


Dick Advocaat är den som i fortsättningen ska leda det holländska landslaget.
Danny Blind fick nyligen sparken som holländsk förbundskapten.
Nu meddelar det holländska fotbollsförbundet att Dick Advocaat ersätter. Ruud Gullit blir hans assisterande.
– Jag är väldigt glad över att vi anlitat Advocaat och Gullit, säger förbundets sportchef Hans van Breukelen på presskonferensen.
Kontraktet sträcker sig till sommaren 2018 och förlängs över VM om man lyckas kvalificera sig.

GARETH BALE


Real Madrid sägs vara öppna för att sälja Gareth Bale - som vid en återkomst i Premier League vill till Manchester United.
Den walesiske världsstjärnan Gareth Bale har under en längre tid kopplats ihop med en flytt tillbaka till Premier League.
Nu skriver spanska Diario Gol att Real Madrid är öppna för att sälja 27-åringen om ett tillräckligt bra bud trillar in.
Samtidigt uppges Bale ha en muntlig överenskommelse med José Mourinho om att flytta till Manchester United om han återvänder till England.
Bales senaste skadebekymmer sägs oroa Reals president Florentino Perez.

LUIS ENRIQUE


Luis Enrique lämnar Barcelona efter säsongen. Nu bekräftar klubben att en ersättare redan identifierats.
Ernesto Valverde, Juan Carlos Unzue, Ronald Koeman och Mauricio Pochettino är några av tränarna det ryktats om.
Nu berättar Barcelona att man bestämt sig för vem som ska ersätta Luis Enrique till nästa säsong.
– Vi har redan valt hans ersättare men vi kommer inte gå ut med vårt beslut just nu av respekt för Luis Enrique, säger Barças vice president Jordi Mestre till spansk media enligt Daily Mirror.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1930 Tyskland-England.
1947 Storbritanniens landslag.
1978 Liverpool försvarar titel,
1986 Liverpool igen

1930 Tyskland möter England

 
Tyskland och Västtyskland har mött England många gånger, men idag 1930 spelades den första officiella landskampen. Den gick i Berlin. Länderna hade mötts på 1800 talet i två inofficiella landskamper och då hade England mött ett lag från Tyskland och Österrike. Dessa matcher hade alla slutat med storsegrar till engelsmännen. Sammanlagt 36-4. Dagens landskamp började likt dessa tidigare matcher då England tog ledningen i åttonde minuten. Men matchen slutade 3-3 och sedan dess har matcher mellan dess två landslag varit något extra. Speciellt matchen 1966 i VM-finalen då England vann efter förlängning och 3-2 målet diskuteras än idag huruvida bollen var inne eller inte.

1947 Storbritannien mot resten av Europa

 
Idag 1947 spelades den match som gör att Storbritannien får ställa upp med fyra olika landslag. Storbritannien eller rättare sagt manager Walter Winterbottom hade satt ihop ett landslag som skulle möta resten av Europa. Detta lag leddes av schweizaren Karl Rappan. Matchen gick av stapeln på Hampden park i Glasgow. Inför 130 000 åskådare utklassade Storbritannien Europa med 6-1. Lite stolta kan vi vara i Sverige då Europas mål gjordes av Gunnar Nordahl. Storbritannien hade lovat FIFA att de skulle få allt överstott från landskampen för att täcka de stora förluster FIFA gjort under det att andra världskriget pågick. FIFA tackade och gick med på Storbritanniens krav. Kravet var att Storbritannien för all framtid skulle ha rätt till att England, Skottland, Wales och Nordirland (som var världens fyra första landslag) skulle få lov att fortsätta vara landslag.

1978 Liverpool mästare igen.

 
I dessa tider tittar gärna Liverpoolsupporters bakåt i tiden, som idag 1978. Då spelade Liverpool final i mästarcupen på Wembley. Som regerande mästare fick de gå direkt in i andra omgången. Där mötte de laget som slagit ut Sveriges representant Halmstad BK. Dynamo Dresden från Östtyskland. Liverpool vidare med 6-3. I kvartsfinalen var det Benfica som åkte ut, 6-2. Semifinalen blev lite svårare, bara 4-2 över Borussia Mönchengladbach. Dagens final var mot Club Brygge. Matchens enda mål gjordes av Liverpools nyförvärv Kenny Dalgliesh. Han skulle vinna många titlar med Liverpool på de 501 matcher han kom att spela.

1986 Liverpool tar the Double

 
Idag 1986 spelade Liverpool FA-cup final på Wembley. De mötte en av deras värsta rivaler Everton. Veckan innan hade Liverpool säkrat ligatiteln och hade nu chansen att ta sin första the Double. Efter en jämn första halvlek visade Liverpool styrka i andra och vann finalen med 3-1. Förutom att det var första dubbeln, och hittills enda, som Liverpool tagit så skrev de in sig i historien som det första engelska lag i en FA-cup final som inte hade en enda engelsman i startuppställningen.

FÖDDA IDAG

48 år Dennis BERGKAMP född 1969 i Amsterdam, Nederländerna.
Anfallare
2 U- och 79 A-landskamper för Nederländerna.

Klubbar som spelare:
1981-93 Ajax,
1993-95 Inter,
1995-2006 Arsenal. 

Lag som tränare:
2011- Ajax (assisterande)

44 år Rüştü REÇBER född 1973 i Korkuteli, Turkiet.
Målvakt
11 U- och 120 A-landskamper för Turkiet.

Klubbar som spelare:
1985-88 Korkutelispor,
1988-91 Burdurgücü,
1991-93 Antalyaspor,
1993-2003 Fenerbahçe,
1993-94 Antalyaspor (lån)
2003-06 Barcelona,
2004-06 Fenerbahçe (lån)
2006-07 Fenerbahçe igen,
2007-12 Beşiktaş

43 år Sylvain WILTORD född 1974 i Neuilly-sur-Marne, Frankrike.
Anfallare
92 landskamper för Frankrike.

Klubbar som spelare:
1991-97 Rennes,
1997-2000 Bordeaux,
2000-04 Arsenal,
2004-07 Lyon,
2007-09 Rennes igen,
2009 Marseille,
2010 Metz,
2011-12 Nantes

29 år Adam LALLANA född 1988 i St Albans, England.
Mittfältare
5 U- och 31 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
2006-14 Southampton,
2007 Bournemouth (lån),
2014- Liverpool.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln