• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 17:e oktober 2017.

Dagens tröja som var den rätta då!
Grattis MFF! Nästa säsong blir det två stjärnor över klubbmärket (igen).
Snacka om att ta allt självförtroende från en ung spelare.
Det är skillnad på barnarbete och barnarbete!
Alltid missnöjde Mourinho är missnöjd igen.


FOTBOLLSHISTORIA:
1919: Leeds City säljer allt på auktion.
2009: Sunderland-Liverpool även kallat "Badbollsmatchen".

FÖDDA IDAG:
Graeme.

DAGENS TRÖJA
MALMÖ FFs förstatröja 2013/14

Givetsvis är detta dagens tröja. Malmö FF säkrade 2017 års mästerskap fast två omgångar återstår. Nu har de 20 mästerska och kan använda 2 stjärnor på sin kommamde tröja. De försökte med det även på denna tröja.

Dagens tröja som var den rätta då!


Det var ganska givet att jag ska bära en MFF-tröja idag, och inte vilken tröja som helst. Dagens tröja köpte jag då den var ny för ett väldigt bra reapris. Orsaken var att det var säsong 2013/14 tröjan i första upplagan. Den som kom senare skilde sig på ett sätt. Min tröja har en stjärna över klubbmärket: Andra upplagan hade två. Det var så att någon Nisse i MFF kom på att en stjärna stod för tio mästerskap och Malmö FF hade ju vinnit Allsvenskan 20 gånger. Ja, det var rätt, men de hade bara blivit svenska mästare 18 gånger. Det fanns ett antal säsonger på 1980-talet då fotbollen prövade det som är så populärt inom ishockeyn. Nämligen att det spelas en serie och sedan gör de bäst placerade laget upp om mästerskapet i ett slutspel. Malmö hade vunnit serien men misslyckats bli svenska mästare vid två tillfällen. Det hade blivit svårt inom ishockeyn om man skulle kora både seriemästare och slutspelsmästare varje år. Summasumarum så betyder det att min tröja är den riktiga MFF-tröjan med en stjärna.
 

Grattis MFF! Nästa säsong blir det två stjärnor över klubbmärket (igen).


Men nästa säsong ska jag med glädje skaffa en MFF-tröja med två stärnor. Alla de som (i mina öron ganska fjantigt) pratar om VI, då de menar fotbollslaget MFF, kunde jubla redan tre omgångar innan Allsvenskan är färdigspelad. I och med gårdagens seger över det lag som stack emellan 2015 och tog mästerskapet, IFK Norrköping, så är det klart att de tio poäng MFF leder med kan ingen hämta in på de tre omgångar som återstår. Så Grattis Malmö FF till mästerskap nummer 20 och Sveriges fotbollsklubb nummer 1.
 

Snacka om att ta allt självförtroende från en ung spelare.


Premier League avslutade åttonde omgången igår och här var en Premier Leaguemästare igång, Leicester City. Det var visserligen vå år sedan de sensationellt vann. Det blev 1-1 hemma mot West Bromwich Albion och det var ingen munter tillställning. Leicester ligger på nedflyttningsplats och kan mycket väl ramla ur Premier League två säsonger efter att de blev mästare. Det mest underliga i matchen var att West Bromwich målvakt Boaz Myhill skadade sig i en sammanstötning med Vardy i början av andra halvlek. Trots sin hälta och uppenbara problem så sattes inte den unge, purfärska målvaktsreserven Alex Palmer in. Snacka om att ta allt självförtroende av en ung spelare. Varför i hela fridens namn var han över huvud taget uttagen i truppen?
 

Det är skillnad på barnarbete och barnarbete!

 
Husie IF:s talang Rines Arifi, 14, ska i nästa vecka resa till England för att visa upp sig för Manchester United. Det är Lokaltidningen som rapporterar att svenske talangen Rines Arifi mellan 23 och 29 oktober ska provträna med Manchester United.
– Det känns jättebra. Och spännande. Manchester United har varit mitt favoritlag ända sedan jag var liten, säger han till tidningen. 14-åringen, som kan spela på mittfältet och i anfallet, tillhör Husie IF. Klubbchefen Olle Törnell beskriver Arifi.
– Han är stark, målfarlig, energisk, ja, duktig, helt enkelt. Det är väldigt ovanligt att någon får provträna för en sådan här stor, välkänd klubb. Oavsett om det blir något eller inte är det jättebra. Det är en stor framgång att vår klubb blir nämnd i de här sammanhangen, säger han till Lokaltidningen.
Jag läser detta och förfäras över vår dubbelmoral. Vad jag frågar mig om detta är; Hur i hela fridens namn kan vi läsa det här och samtdigt lära ut i skolora om FN:s barnkonvention och vad som gäller med barn och barnarbete. Hade Lokaltidningen och alla andra vuxna i Rines Arifis närhet varit lika stolta och skrivit lika mycket om han vid 14 års ålder hade fått en provanställning på MacDonalds???
 

Alltid missnöjde Mourinho är missnöjd igen.

 
Manchester United riskerar att tappa sin manager José Mourinho - som inte är nöjd med tillvaron, enligt uppgifter. Det har tidigare ryktats om att Manchester United erbjudit José Mourinho ett nytt kontrakt. Men enligt Daily Record stämmer inte det.
– Helt osant, noll kontakt för det, säger en insatt källa till tidningen. Enligt uppgifterna kan Mourinho istället lämna storklubben då han inte är nöjd med hur vd:n EdWoodward sköter klubben. Mourinho har bland annat klagat över en onödigt byråkratisk och ineffektiv organisation kring Old Trafford och träningsanläggningen Carrington. Så sent som i förrgår betonade Mourinho att United inte kommer bli hans sista klubb.
– Vad ska jag säga, jag är fortfarande en tränare med frågor, med ambitioner, med en strävan att göra nya saker och jag tror inte... Jag är säker på att jag inte kommer avsluta min karriär, sa han. Han antydde också att Paris Saint-Germain kan bli nästa klubb.
– Häromdagen bestämde sig min son som bor i London för att åka till Paris för att titta på fotboll och inte i Manchester. Varför Paris? För stunden har Paris någonting speciellt. Det finns en magi, en ungdomlighet och kvalité. Det är fantastiskt, sa han.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 17:e oktober

1919 Leeds säljer allt på en auktion.

 
Leeds City FC var en fotbollsklubb som bildades 1904. Året därpå blev de medlemmar i Engelska ligan och spelade i division 2. Den sedermera Arsenal hjälten Herbert Chapman tog vid i klubben 1912. Sedan inträffade första världskriget och det skulle visa sig vara eländigt även för Leeds City. Då ligorna återupptogs hade det gått utför med klubbens ekonomi och dessutom hade en anmälan kommit in att de betalt olagliga löner under krigsåren till spelarna.
 

Alla i klubben uteslöts från ligan och det blev inte bättre än att man idag 1919 hade en stor auktion på Metropole Hotel i Leeds. Där såldes allt från klubbdresser till målstolpar och sist auktionerades spelarna ut. Dyrast blev Billy McLeod som Notts County köpte. Han kostade 1 250 pund. Billigaste spelaren gick för 100 pund. Det var Lincoln City som fick Francis Chipperfield för detta pris. Klubben lades alltså ned idag.
 

Chapman lyckades bevisa sin oskuld och kunde fortsätta verka inom fotbollen. Leeds City återuppstod 2005 som en ny klubb. De spelar numera i West Yorkshire Premier Division. Dessutom passade Leeds på att idag 1919 bilda ett nytt fotbollslag som kallar sig Leeds United. Det bestod i början av Citys reservlag och flyttade även in på deras arena Elland Road.

2009 Badbollen i Sunderland

 
På Stadium of Light i Sunderland hade det idag 2009 samlats 47 327 åskådare för att se hemmalaget ta emot Liverpool. Stämningen var hög och publiken hejade fram sina lag. Det var inte bara ballonger som åskådarna tagit med sig utan även badbollar. Då matchen sattes igång fanns fortfarande lite rekvisita kvar på planen. Liverpoolsupportrarna var samlade vid sitt eget mål och en av deras badbollar låg kvar i straffområdet då Sunderland sände in ett inlägg som Darren Bent fick en halvtaskig träff på. Matchbollen gick mot mål, träffade badbollen och ändrade riktning. Pepe Reina i Liverpoolmålet verkade fokusera på badbollen som gick åt höger medan matchbollen gick in till vänster. Liverpool ville givetvis att domare Mike Jones skulle blåsa av och göra nedsläpp där badbollen legat, men Mike dömde mål och hur mycket Liverpool än försökte så fick de inte in någon boll. Matchen slutade 1-0 på det berömda badbollsmålet.

FOTBOLLSSPELARE SOM ÄR FÖDDA IDAG

49 år Graeme LE SAUX född 1968 i St. Helier på Jersey.
Försvarare/Mittfältare
4 U-, 2 B- ovh 36 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare:
1987-93 Chelsea,
1993-97 Blackburn Rovers,
1997-2003 Chelsea igen,
2003-2005 Southampton,
Wembley F.C. (2012).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv