• Boris dagliga blogg

Lördagen den 4:e maj 2019

Vingabröden.
Sista fredagsmatchen i Premier League denna säsongen.
Inga problem för Everton.
Leipzig till Champions League.

Två nya engelska hemmatröjor.


FOTBOLLSHISTORIA:
1949: Torinokatastrofen då hela laget försvinner.
1966: Peter Shilton debuterar.

FÖDDA:
Radja, Cesc, Fernandinho.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG OM DEN 3:e MAJ 2019

Vingabröden.


”Vingabröden”. Det är ett skånskt ord för att man saknar energi och har ont lite överallt. Så enkelt kan jag förklara dagen igår efter flyttdag i Växjö följt av golfdag i storm på Abbekås GK. Jag hann visserligen ut och veckohandla innan jag letade fram ackord till ”Bring it on home to me” som jag skulle försöka introducera med bandet under träningen idag. Det blev även en del sidor i Ahnhems ”Motiv X” innan jag tillagade ”Stekt korv med surkål”. Det blev en familje måltid med båda döttrarna samlade. Som avslutning på familjekvällen kollade jag och frun på ”Mord i paradiset”. Nu börjar man kunna räkna ut lite om mördaren i denna pusseldeckare.
 

Sista fredagsmatchen i Premier League denna säsongen.


Sedan tog fotbollen vid. Serierna går mot sitt slut och på TV (Viasport) kunde man följa Everton-Burnley, Strasbourg-Olympique de Marseille eller Mainz-Red Bull Leipzig. Jag sade i seriernas begynnelse denna säsongen att jag skulle välja med tysk Bundesliga, men det blev givetvis Premier League och Everton mot Burnley. Egentligen var det en match helt utan betydelse och endast äran att spela om. Inget av laget kan ramla ur och inget av lagen kan komma ut i Europa.
 

Inga problem för Everton.


Everton var om inte överlägset så i alla fall enkelt segrande. 2-0 slutade det och inte ens om Burnley hade varit 100%-iga hade de haft någon chans då de bara hade ett skott på mål under hela matchen. Fast Richarlison hade i och för sig sitt första skott utanför Burnleymålet då Mee styrde in det i eget mål. Så där fick Everton ett mål utan att ha skottet på mål. Annars var det mycket missarnas match och åter igen avslutades det med ett byte på övertid för Everton. Helt onödigt och kan endast anses vara ett sabotage mot fotbollen av Everton.
 

Leipzig till Champions League.


Egentligen var Leipzigs match i Mainz viktigare. Här gällde det att ta ett poäng för Leipzig och de skulle vara klara för Champions League till hösten. De hade 3-1 i andra halvölek, men släppte upp hemmalaget till 3-3. Ett poäng räckte och Leipzig är trea i Bundesliga. Den tredje TV-matchen slutade 1-1 liksom Serie A matchen mellan mästarna Juventus och Torino som idag minns det tragiska som inträffade för 70 år sedan då hela laget utplånades.
 

Två nya engelska hemmatröjor.


Två nya tröjor presenterades. Ett var ett Premier Leaguelag och det hoppas även det andra bli. West Bromwich ska nämligen spela kval och har chansen att ta sig upp igen. De har sin sedvanliga marinblå-vit-randiga tröja. Trots att de har samma sponsor så har de gått från breda ränder till smalrandigt. Ärmarna har ett kamouflageliknande mönster och det hela är en ganska tilltalande tröja. Det är även Bournemouths nya tröja för säsongen 2019-20. Fast då de har samma sponsor och samma bredd på sina röd-svarta ränder så är det inte så stor skillnad på den gamla och den nya tröjan. det finns lite snedränder i det röda som ser intressant ut.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 4:e MAJ

1949 Torino-kraschen. 

 

Idag 1949 var den italienska fotbollsklubben A C Torino på väg hem från Portugal där de spelat en vänskapsmatch mot Benfica. Dåligt väder med regn och dimma gjorde att flygplanet laget åkte i kom något fel vid inflygningen till Turins flygplats. Planet kraschade mot ett berg i närheten som kallades Superga. Alla 31 ombordvarande dog. Den ende från laget som fortfarande var vid liv var Sauro Toma som på grund av skada inte var med i Portugal. Torino ledde Serie A med fyra omgångar kvar och tvingades spela de sista matcherna med ungdomslaget. Av sympati ställde även motståndarna upp med sina ungdomslag och Torino vann alla fyra matcherna och blev italienska mästare.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 4:e MAJ

1966 Peter Shilton debuterar.

Idag 1966 fick den 16-årige Peter Shilton hoppa in i målet för Leicester istället för Gordon Banks. Det gick bra för unge Peter som höll nollan och bidrog till att Leicester vann matchen med 3-0 över Everton. Peter Shilton spelade sedan för Stoke City, Nottingham Forest, Southampton, Derby County, Plymouth Argyle, Wimbledon, Bolton, Coventry, West Ham, och Leyton Orient innan han som 47-åring drog sig tillbaka. Han hade då spelat 1005 matcher i Engelska ligan vilket fortfarande är rekord. Han gjorde dessutom ett mål under tiden han spelade i Leicester.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 4:e MAJ

Radja NAINGGOLAN blir 31 år

Radja NAINGGOLAN är född 1988 i Antwerpen, Belgien
Mittfältare
18 U- och 30 A-landskamper för Belgien.

Klubbar som spelare:
Germinal Beerschot (2000–05),
Piacenza (2005–10),
Cagliari (2010 lån),
Cagliari (2010–14),
Roma (2014 lån),
Roma (2014-18),
Inter (2018-).

Den 21 maj 2018 meddelade Nainggolan att han slutade i landslaget efter att ha blivit petad från Belgiens trupp till VM i Ryssland 2018.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 4:e MAJ

CESC FÀBREGAS blir 32 år

CESC FÀBREGAS Francesc "Cesc" Fàbregas Soler är född 1987 i Arenys de Mar, Spanien.
Mittfältare
39 U- och 110 A-landskamper för Spanien och 3 landskamper för Katalonien.

Klubbar som spelare:
Mataró (1995-97),
Barcelona (1997-2003),
Arsenal (2003-11),
FC Barcelona igen (2011-14),
Chelsea (2014-19),
Monaco (2019-).

Han har två EM-guld 2008 och 2012 och ett VM-guld 2010.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 4:e MAJ

FERNANDINHO blir 34 år

FERNANDINHO Fernando Luiz Rosa är född 1985 i Londrina, Paraná, Brasilien.
Mittfältare
49 landskamper för Brasilien.

Klubbar som spelare:
Atlético Paranaense (2002-05),
Sjachtar Donetsk (2005-13),
Manchester City (2013-).

.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv