• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 7:e juni 2017.

Det blev bio istället för fotboll.
25-årsjubileum i Danmark då Tyskland kom och spelade 1-1.
Ointressanta träningslandskamper.


FOTBOLLSHISTORIA: 
1970: Gordon Banks gör sitt livs räddning.
1970: Ett märkligt Mexiko-mål.

FÖDD IDAG:
Cafu.

DAGENS TRÖJA

Det blev bio istället för fotboll.


Åter en låg fotbollsdag för min del. Jag tillbringade större delen av dagen i Köpenhamn. Det blev inköp av några tröjor på rea hos Unisport på Ströget. Real Madrids lila bortatröja som de vann Champions League i och Barcelonas fräcka tredjetröja. De kommer upp på denna sida så småningom då jag fotograferat dem. Mitt mål var att se den nya Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge på Imax biografen. Fast jag såg många supporters i tyska tröjor på stadens gator.
 

25-årsjubileum i Danmark då Tyskland kom och spelade 1-1.


Det skulle bli en jubileumslandskamp mellan Danmark och Tyskland. Det var 25 år sedan danskarna blev Europamästare då de besegrade Tyskland med 2-0 i finalen. Hummel hade t o m gjort en jubileumströja som Danmark använde i landskampen. Jag blev nog lite överraskad då jag kom hem och såg att Danmark klarade 1-1. När jag tittade efter så visade det sig att danskarna var närmre segern än tyskarna. Tyskland kvitterade nämligen i slutminuterna. Delad pott och alla kunde vara nöjda. Det var ju egentligen ingen landskamp som gav några poäng.
 

Ointressanta träningslandskamper.


För övrig var det en massa träningslandskamper som inte heller gällde något. Hade de gjort det som kunde man höja ett par ögonbryn för att Malta besegrade Ukraina på bortaplan med 1-0. Annars var det inte mycket att rapportera om. Att Indien slår Nepal med 2-0 är resultat som är till föga intresse om man inte kommer från något av dessa länder. I kväll går två matcher som inte gäller något, men Italien mot Uruguay och Spanien mot Colombia kan vara lite intressanta för de som har Viasat eller TV3 Sport. Det är Italienmatchen som går där.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Varje löning avsatte jag pengar till en ny tröja från England. En av höstens första var Wolverhamptons nya. Det var den första Wolveströja jag köpt som varit aktuell. Den kommer från Wolverhamptons egen shop.
 

Som så många lag så sponsras även Wolverhampton av ett bettingbolag. Sportingbet har sponsrat Wolves i tre säsonger och tillverkaren Burrda har gjort sin andra tröja till laget.
 

Säsongen blev inte så lyckad. Då det såg dåligt ut under hösten gjorde klubben misstaget att sparka tränaren Mick McCarthy. Detta gjorde att spelarna tappade totalt och Wolves slutade klart sist och fick ta klivet ner i Championship League efter tre säsonger i högsta ligan. 

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1970 VM Pelé vs Banks och Mexiko vs El Salvador

1970 Banks räddning.

 
I VM i Mexiko spelar idag 1970 Brasilien mot England i den fjärde matchen i Grupp 3. Det är lite av en gruppfinal och Brasilien går segrande ur kampen med 1-0. Båda lagen går vidare från gruppen. Men det är inte målet som blir ihågkommet för eftervärlden utan en händelse i tionde minuten då alla trodde att första målet skulle falla. Jairzinho lyckades på högerkanten dribbla förbi Terry Cooper. Målvakten Gordon Banks var på väg ut att täcka då inlägget kom. Pelé gick upp perfekt och fick på en fantastiskt fin nick. Hårt och ner i marken vid Banks högra stolprot. På något magiskt sätt lyckades Gordon Banks fläka sig ner och göra en av fotbollsvärldens mest svettiga räddningar. De sydamerikanska reportrarna hade redan startat sitt GOOOOOOOO…, men det kom aldrig något L.

1970 Mexiko mot El Salvador.

 
Grupp 1 spelade hemmanationen Mexiko idag 1970 mot det i fotbollssammanhang lilla landet El Salvador. Det var inte många som var förundrade över slutresultatet 4-0. Det var däremot väldigt underligt hur 1-0 målet kom till. I slutet av halvleken dömde den egyptiske domaren Ali Kandil en frispark till El Salvador. Det märkliga var att en av Mexikos spelare stegade fram och lade frisparken. Istället för att få varning för detta tilltag lät domaren Mexiko fortsätta anfallet och Javier Valdivia satte bollen i mål. El Salvador spelarna protesterade givetvis men det hjälpte föga. Domaren hade dömt mål. Givetvis protesterade El Salvador och vägrade göra avspark både efter målet och då andra halvlek skulle börja. Men inga protester hjälpte och Mexiko kunde göra tre mål till och säkra avancemang medan El Salvador bara fick en match till innan VM var slut för dem.

FÖDD IDAG

47 år CAFU Marcos Evangelista de Moraes född 1970 i Itaquaquecetuba, São Paulo, Brasilien.
142 landskamper för Brasilien.

Klubbar som spelare:
1988-94 São Paulo,
1994-95 Real Zaragoza,
1995 Juventude,
1996-97 Palmeiras,
1997-2003 Roma,
2003-08 Milan

Världsmästare: 1994 och 2002. Copa Americamästare: 1997 och 1999

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv