• Boris dagliga blogg

Måndagen den 29:e juni 2020

Sänkning i golf, Watford inte värd att spela Premier League, FA-cupen och Allsvenskan.

FOTBOLLSHISTORIA:
1950 USA vinner över England, vilket fortfarande ränkas som större senstion än då Island vann.
1958 Sverige spelar sin hittills enda VM-final, men Brasilien vinner.
1986 Argentina däremot vinner VM hemma. 3-2 i finalen över Västtyskland.

FÖDDA:
Emil, Putte.

DAGENS TRÖJA

BLOGGTEXT OM SÖNDAGEN DEN 28/6 2020

Sänkning i golf, Watford inte värd att spela Premier League, FA-cupen och Allsvenskan.


Med tanke på fredagen så ville vi inte ta med vår golfhund till banan på veckans golfrunda. Det kunde bli för varmt. Det blev det också efter ett tag, men spelet fungerade alldeles utmärkt. Båda gick vi runt våra handikapp och jag var faktiskt två slag bättre. Det blev en sänkning till 15,2. Perfekt. Det var precis på gränsen till de 19 extra slag jag har på min hemmabana Söderslätt. Sista rätten från City Gross matlåda lagades. Det var vegetariskt. Broccoliplättar. Hälften av familjen gillade det och vi i andra halvan fixade lite bacon till det hela. Döttrarna hade vänner på besök så jag och hustrun tittade på det nästsista avsnittet av ”Ett fall för Vera”. De är faktiskt riktigt bra.
 

Det blev givetvis lite fotboll också. Jag bänkade mig för att se mitt Watford ta sig upp på lite säkrare mark från nedflyttningsstrecket. De hade Southampton hemma och en seger var lite av ett måste. Jag må vara supporter av Watford, men jag är inte sämre än att jag kan erkänna att de inte har i Premier League att göra. Jag ser ingen som helst möjlighet att de ska klara sig kvar. De blev totalt utspelade på hemmaplan och förlorade med 1-3. Det märkliga i detta var att Watford faktiskt fick in ett mål. De hade nämligen inte ett enda skott på mål. Deras mål var ett självmål. Att spela en villig match för överlevnad och inte lyckas få ett enda skott på mål, är inte allt konstruktivt. Tyvärr Watford!
 

Premier Leagues omgång 32 är ju utspridd på en hel vecka och det berodde på att kvartsfinalerna i FA-cupen också avverkades igår, eller de tre återstående. Manchester United hade redan tagit sig vidare i förrgår och de får sällskap av favoriten Manchester City, Chelsea och Arsenal. Det blir alltså London mot Manchester i semifinalerna den 18:e och 19:e juli. Semifinalerna spelas på Wembley och Chelsea-Manchester United börjar. Den 19:e är det Arsenal-Manchester City. Jag tippar Chelsea-Manchester City i final den första augusti.
 

Werder Bremen får möta Heidenheim i direktkvalet till Bundesliga nästa säsong. Allsvenska som envisas med att gå emot Europa och spela kalenderårsvis kommer att avverka sista omgången till den andra advent. Och så påstår Svensk fotboll att man inte kan spela matcher under vinterhalvåret??? Igår så var Stockholmslagen igång i Allsvenskans fjärde omgång. Bäst klarade sig de regerande mästarna Djurgården som vann med 4-0 över Kalmar FF. Nästbäst klarade sig AIK som knep en poäng i 2-2 matchen mot Malmö FF. Då hade även MFF lyxen att än en gång missa en straff. De gjorde mål på en straff och det var Isaac Kiese Thelin som fick förtroendet att i matchens sista minut sätta 2-2 på straff trots att han missat en straff. Alltså både lite syndabock och matchräddare. Sämst gick det för Zlatans Hammarby. Jag tror inte de mår så bra av att Zlatan stjäl rubrikerna från klubben. Igår så lyckades Mjällby ta sin första seger och då var det över Hammarby med 2-1. ”Ett av Nordens bästa lag” ligger bara på elfte plats i tabellen efter fyra omgångar.

FOTBOLLSHISTORIA från den 29:e juni.

1950 USA slår England.
 

Brasilien var värd för det fjärde VM i fotboll och det första efter andra världskriget. Hur man än räknar så var fotbollens ursprungsland (åtminstone det land där de första reglerna skrevs ner och där de första landslaget bildades) England alltid lite favoriter och förlorade inte förrän långt fram i mästerskapen. Det är därför dagens match går till världshistorien som en av de största skrällarna i VM. Det fotbollsmässigt lilla USA med amatörspelare, besegrade England med 1-0. Trots att Island slog ut England från EM 2016 så är det bara den näst största motgången för England. Den största är dagens förlust 1950.

FOTBOLLSHISTORIA från den 29:e juni.

1958 Sverige i VM-final.
 

På Råsundastadion i Solna spelades idag 1958 VM-finalen i fotboll. Sverige var värd och hade slagit ut Västtyskland i semifinalen och ställdes nu mot Brasilien. Efter fyra minuter hade Nisse Liedholm gett Sverige ledningen med 1-0. I fem minuter var Sverige världsmästare innan Vava kvitterade. Sedan trollade Pelé och Garrincha bort svenskarna och Brasilien tog sitt första VM. De är ett av två lag som bröt in trend i VM. Nämligen att sydamerikanska lag vinner VM i Amerika och europeiska lag vinner VM i Europa. Tyskland lyckades också bryta detta 2014.

FOTBOLLSHISTORIA från den 29:e juni.

1986 Argentina – Västtyskland i VM-final.
 

Aztekastadion i Mexico City stod idag 1986 som värd för den trettonde VM-finalen. Det fanns 114 600 personer som fick se en spännande och målrik match. José Luis Brown gav Argentina ledningen i första halvlek. Tvåan kom i början av andra och Argentinas supportrar sjöng om sitt andra världsmästerskap, men blev tysta nio minuter före slut då tyskarna både hade reducerat och kvitterat. I 84:e minuten vrålade argentinarna ut sin glädje igen då Jorge Burruchaga gjorde det mål som visade sig skulle bli avgörande. Trots sitt fusk med ”Guds hand” mot England förklarades Diego Maradona som hjälte och kunde lyfta VM-pokalen.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 29:e juni.

Emil HALLFREÐSSON blir 36 år

Emil HALLFREÐSSON är född 1984 i Reykjavik, Island.
Mittfältare
24 U- och 71 A-landskamper för Island (2005-).

Klubbar som spelare:
FH (2002-04),
Tottenham (2005-07),
Malmö FF (2006 lån),
Lyn (2007),
Reggina (2007-11),
Barnsley (2009-10 lån),
Hellas Verona (2010-11 lån),
Hellas Verona (2011-16),
Udinese (2016-18),
Frosinone (2018-19),
Udinese (2019),
Padova (2020-).

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 29:e juni.

Putte KOCK blev 78 år

Jonas Rudolf Eriksson ”Putte” KOCK var född 1901 i Nacka, och dog den 31:a oktober 1979 i Stockholm.
Anfallare
37 A-landskamper för Sverige (1919-25).

Klubb som spelare:
1918-28 AIK och tvingades sedan sluta spela pga en meniskskada som man inte kunde operera på den tiden.
1926 US Suisse (lån)

Lag som tränare:
AIK och Djurgården.
Han var även lagledare för Sveriges landslag och som sådan hjälpe han fram Sverige till guld i OS 1948, brons i VM 1950 samt brons i OS 1952.

DAGENS ORD.

DAGENS WALLPAPER till PC 1920x1080 BASERAT PÅ DAGENS TRÖJA.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln