1976: Elton John ny ordförande i Watford.
1983: Sir Alex vinner Cupvinnarcupen med Aberdeen.
1985: 56 personer dör i Valley Parade-katastrofen.
2002: Upptågsmakaren Rémi Gaillard firar med FC Lorient.

FÖDDA IDAG:
Andres, Giovani, Thibaut.

DAGENS TRÖJA

Champions League var ju ointressant då Real Madrid hade 3-0 från första matchen. Då jag slog på för att se om det hänt något efter 20 minuter så visade det sig att det var jätteintressant. Atletico Madrid hade på något lustigt sätt redan kommit upp i 2-0 och jag följde semifinalsreturen med spänning. I 42:a minuten dog matchen helt och hållet. Då gjorde Real 2-1. Detta innebar att Atletico tvingades göra ytterligare tre mål för att gå vidare. Där gick inte jag vidare.

Eller jo, förresten, det gjorde jag. Jag gick vidare till St Marys Stadium. Southampton spelade hemma mot Arsenal i en hängmatch i Premier League. Då andra halvlek startade så såg det ut som då Southampton brukar spela fotboll. De hade trots ett antal rejäla chanser åter en gång misslyckats med att få bollen i mål. Visst räddade Cech men det var ofta Southamptonanfallarna som tillät Petr att rädda. Då det blivit 0-0 de två senaste matcherna så verkade det som om så var fallet igen. Fast Wenger-boys ville annat. Alexis Sanchez och inhoppande Giroud såg till att Arsenal fortfarande har lite, lite häng på en Champions Leagueplats. Fast då gller det att lagen framför tappar poäng och Liverpool gör ju alltid det, då det är väl närmast det laget Arsenal kan koppas på att komma förbi.

NYA TRÖJOR

OLYMPIQUE de MARSEILLE första-, andra- och tredjetröja 2017/18

Adidas tillverkar Olympique de Marseilles tröjor även till nästa säsong, men det blir den sista. Därför har Adidas tänkt historiskt och väljer klassiska, enkla och i mitt tycke tråkiga tröjor. Hemma är tröjan vit med Adidasränderna på axeln och borta, ljusblå och tredjetröjan finns ränderna på sidan. Desan har man försökt snitza till det med tre olika kragar. Nej, Marseille brukar ha riktigt fräcka och inovativa andra och tredjetröjor, men detta var bara träkigt.

GÅRDAGENS SKVALLER

ALLAN KUHN

Malmös tidigare guldtränare Allan Kuhn kopplas ihop med isländska Breidablik.
Allan Kuhn förde Malmö FF till SM-guld förra säsongen och fick sedan sparken.
Han har tidigare varit aktuell för danska SönderjyskE och ansökt om jobbet i Glasgow Rangers.
Men Kuhn är fortsatt klubblös. Nu skriver isländska Visir att dansken kan ersätta sparkade Arnar Grétarsson i Breidablik.
– Han (Kuhn), som alla andra tränare, är kandidater, säger sportchefen Eysteinn Lárusson enligt Expressen.

PEPE

Real Madrids mittback Pepe kommer flytta till Paris Saint-Germain i sommar, enligt spanska uppgifter.
Pepe, 34, har tidigare betonat att han gärna stannar i Real Madrid och kommer vänta på en förlängning till sista stund.
Men tidigare uppgifter har gjort gällande att klubben enbart vill förlänga med ett år, medan mittbacken vill ha ett tvåårskontrakt.
Nu uppger den spanska tv-showen El Larguero att Pepe kommer flytta till Paris Saint-Germain som bosman i sommar.

ZLATAN IBRAHIMOVIC´

Zlatan Ibrahimovic är bäst betald i Premier Leagues historia. Nu avslöjas det att han även har en extrem målbonus.
Football Leaks avslöjade nyligen att Zlatan Ibrahimovic en veckolön på 367 640 pund, motsvarande nästan 4,2 miljoner kronor.
Det innebär att svensken är bäst betald i Premier Leagues historia.
Nu har detaljer om Zlatans målbonus i Manchester United kommit ut.
35-åringen fick för de fem första målen 47 000 pund per mål. De kommande fem målen låg bonusen på 79 000 pund per mål.
Sedan steg bonusen till 111 000 pund per mål för mål 11 till 15. Sedan fick Zlatan 143 000 pund per mål för nästa fem.
De sista åtta målen fick svensken 119 000 pund per mål.
Totalt lyckades Zlatan dra in 2,86 miljoner pund för sina mål denna säsong. Det motsvarar 33 miljoner kronor.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1976 Watford får ny ordförande.
1983 final på Ullevi.
1985 Valley Parade karastrofen.
2002 FC Lorient

1976 ny ordförande i Watford FC

Idag 1976 var det kris i den lilla fotbollsklubben Watford FC. Laget låg i fjärde divisionen och hade hamnat på åttonde plats. De hade en stor supporter i sångaren och artisten Elton John. Han tillfrågades och accepterade att bli ordförande i klubben. Detta var ett klokt beslut. Sju år senare slutade Watford tvåa efter Liverpool i högsta divisionen.

1983 Cupvinnarcup i Göteborg

Idag 1983 spelades cupvinnarcup-finalen på Ullevi i Göteborg. Typiskt svenskt sommarväder med regn och en dyblöt plan gjorde att skottska Aberdeen drog mer fördel än spanska Real Madrid. 1-1 efter full tid krävde en förlängning. I denna gjorde John Hewitt segermålet efter 112 minuter. Mästare blev ett helskotskt lag. Även tränaren var skotte. Han hette Alex Ferguson.

1985 Branden på Valley Parade

Idag 1985 spelades matchen mellan Bradford City och Lincoln City. 11 076 åskådare hade kommit till Valley Parade för att hylla sitt lag då de redan var klara Division tre vinnare. Pokalen hade redan visats upp innan matchen startade. Matchen stod 0-0 efter 40 minuter och där tog den också slut. Arenan som var en gammal träläktare började brinna, troligen av en cigarettfimp eller tappad tändsticka. På nolltid var hela läktaren övertänd. 56 personer miste livet och 265 skadades. Glädjens dag vändes snabbt i en stor tragedi.

2002 FC Lorient cupmästare.

Idag 2002 spelades finalen i franska cupen mellan SC Bastia och FC Lorient på Stade de France i Paris. Två saker var speciella med just denna final. Den ena var att Lorient hade slutat klart sist i ligan som färdigspelades veckan innan. Trots detta lyckades de vinna finalen med 1-0 och ta sin enda titel i Fransk fotboll. Andra detaljen var att i segeryran hade den franske komikern och upptågsmakaren Rémi Gaillard klätt sig i Lorients klubbdress, och han var med och firade segern. Han fanns på segerfotot och blev gratulerad av president Jacques Chirac, utan att någon tänkte på att han inte tillhörde laget.