• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 23:e september 2020

Covid tar fart igen, SG Ripdorf/Molzen höll avstånd, golf, fantastiskt väder och tjejerna tuffare än killarna i fotboll.

FOTBOLLSHISTORIA:
1919: Genoa blir Italienska mästare som de vann för fem år sedan.
1953: Alfredo di Stefano debuterar för Real Madrid.

FÖDDA:
Artim, Paolo.

DAGENS TRÖJA.

Dagens Tröja kommer från West Ham. Detta berorgivetvis på att laget besegrade Hull med hela 5-1 i Ligacupen igår.

FAKTA OCH TANKAR OM TISDAGEN DEN 22/9 2020.

Covid tar fart igen, SG Ripdorf/Molzen höll avstånd, golf, fantastiskt väder och tjejerna tuffare än killarna i fotboll.


Var sjunde dag fördubblas antalet covidsmittade i Storbritannien. Det verkar alltså vara dags för ”andra vågen” som så många befarat. Jag anser att pandemin har stora likheter med Spanska Sjukan som varade i två år för exakt hundra år sedan. Spanska sjukan skördade betydligt fler dödsoffer, men å andra sidan har vi en mer utvecklad sjukvård nu. Men att stoppa en pandemi av en virussjukdom tar lika lång tid nu som för hundra år sedan. Enligt mig så kan vi räkna med att detta elände kommer att pågå ett tag till. Det syns mig något märkligt att man samtidigt planerar släppa på fler åskådare på diverse arenor för idrott. Klubbarna behöver publiken, men kanske vore det bäst att låta dem spela inför tomma läktare ett tag till.
 

För när inte ens spelarna i diverse lag undgår att bli smittade trotts att de har rigorösa kontroller, så kan man ju absolut inte lita på publiken. Fast man behöver kanske inte ta efter SG Ripdorf/Molzen i tyska elfte divisionen. Motståndarna Holdenstadt hade under en tidigare match varit i kontakt med en motståndarspelare som testat positivt för coronaviruset. Det innebar att få Ripdorf-spelare var sugna på att ställa upp till match. Man fick ihop det minimum som behövs för en match på sju spelare för att inte behöva lämna walk over. Det skulle kosta en böter på 200 euro. Väl på planen valde Ripdorf-spelarna att ta det säkra före det osäkra. När matchen började passade de bollen till motståndarna, och sedan gick alla i laget till sidlinjen och tittade på. Allt för att hålla avstånd till motståndarna. Holdenstadt höll inte igen och gjorde nästan ett mål varannan minut. Slutresultatet skrevs till 0–37. Kanske inte bästa lösningen och definitivt ingen speciellt spännande tillställning. Men vad jag vet så blev varken någon spelare skadad eller smittad i matchen.
 

Själv höll jag till på golfbanan igår. Ut i friska luften och med behörigt avstånd till motståndare. Fast före omgången så var alla åtta gubbar i Kookoo-gänget samlade på övervåningen av klubbhuset. Tommy skulle nämligen bjuda på champagne till de som drack starka drycker. De gör alla utom jag. Skälet var att han förra tisdagen gjorde HIO på hål 17. HIO betyder hole-in-one. Det är något som inte många lyckas med under ett golfliv, men nu har vi en i gänget med i den klubben. Sedan slogs ett nytt rekord i Kookoo-gänget. Fritte slog Håkans gamla rekord på 29 slag på de första nio hålen. Det nya lyder på 27 slag. Ett nettoresultat som är nio slag bättre än banans handikapp. Alltså ett slag bättre på varje hål. Kidde hade 30 slag på de sista nio hålen, så trots att jag nästan gick på mitt handikapp så hamnade jag ganska långt ifrån gårdagens vinster.
 

Men det var en fantastisk dag och med tanke på att det var höstdagjämningen så var det fantastiskt att kunna spela golf i shorts och en fotbollströja. Väl hemma var det loungegruppen som jag kunde ligga och sitta i beroende på om det var läsning, sovande eller jobb på datorn som jag ägnade mig åt. Grannarna grillade oc i vanlig ordning kom de in med några kycklingvingar och korvar till mig. Härligt!
 

En sorts final i Grupp F i EM-kvalet för damer var gårdagens fotbollsmatch. Sverige och Island hade vunnit alla sina första sex matcher i gruppen. De möttes på Island och precis som man kunna gissa slutade det oavgjort. 1-1 blev det och det resultatet ska Sverige vara nöjda med. Isländskorna hade de bästa chanserna och dessutom gjorde de ett mål som något oförklarligt blev bortdömt. Men framförallt var det en tuff kamp med hårda och ärliga tag. Inget fusk, inga filmningar och inga fejkade skador. Förr kallades kvinnorna lite elakt för ”det svaga könet”, men i fotboll är det herrarna som är de mesigaste och svagaste som alltid får ont och ligger och vrider sig på planen. Tjejerna är tuffare!

För att avsluta där jag började så åter till England och Covid 19. Det spelades matcher i Ligacupen och det skulle spelats matcher i cupen. Leyton Orient skulle ta emot Tottenham men matchen ställdes in. Leyton erbjöd sig att ställa upp med pojklaget då de inte varit i kontakt med A-laget. Men istället ställdes det hela in. Leytons A-lag var alla satta i karantän då de flesta av spelarna var smittade. Men det spelade fyra matcher och då är det de senaste brukligt att Premier Leaguelagen inte ställer upp med sin A-uppställning. Även Watford hade en B-uppställning och åkte ut mot Newport. Brentford skickade ut West Bromwich på straffar. West Ham hade ett hyfsat lag och tofflade ut Hull med hela 5-1. Luton Town kämpade starkt mot Manchester United. Men efter en straff och två mål i slutet av matchen var United vidare.

FOTBOLLSHISTORIA från den 23:e september.

1919 Genoa blir italienska fotbollsmästare.

Att Genoa blir Italienska fotbollsmästare är kanske inte så unikt. Det har de blivit 9 gånger, även om senaste mästerskapet kom 1924. Det unika var att de idag 1919 blev mästare för säsongen 1914-15. Ligan var då uppdelad i norra gruppen och mellan-södra gruppen. Det spelades slutspel för att få fram två lag som kunde mötas i finalen. Norra gruppen vann Genoa, men mellan och södra gruppen hade inte startat sitt slutspel. Det kom nämligen ett världskrig emellan som gjorde att fotbollen i Italien låg nere till 1919. Då Genoa var ena finallaget beslöts att de skulle få mästerskapet från fyra år tillbaka i tiden.

FOTBOLLSHISTORIA från den 23:e september.

1953 Alfredo debuterar i Real Madrid.

Woodgate, som jag skrev om igår, gjorde ingen större succé i Real Madrid, men det gjorde argentinaren Alfredo di Stefano som debuterade i Real i en vänskapsmatch mot AS Nancy idag 1953. Det blev kanske inte jättesuccé i första matchen, för den vann de franska gästerna med 4-2. Egentligen var det Barcelona som imponerades av di Stefano och skulle köpa honom. Kontraktet var skrivet, men något fattades och under tiden det skulle bli giltigt övertalade Real Madrid att han skulle gå till dem. Det blev 510 matcher och på dessa 418 mål, så visst var ”Den blonda Pilen” en succé i Madrid.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 23:e september.

Artim ŠAKIRI blir 47 år

Artim ŠAKIRI är född 1973 i Struga, Jugoslavien,
Mittfältare
73 A-landskamper för Makedonien (1996-2006).

Klubbar som spelare:
FK Dinamo Livadа (1988-90), 
FK Karaorman (1990-94),
FK Vardar (1994-2000),
Halmstads BK (1997-98 lån),
Tennis Borussia Berlin (2000 lån),
HIT Gorica (2000-01),
NK Korotan (2001),
Malatyaspor (2001-02),
CSKA Sofia (2002-03),
West Bromwich Albion (2003-05),
AaB Aalborg (2005-06),
FC Inter Turku (2006),
FC Vaduz (2007),
Shkëndija (2007),
Besa Kavajë (2008),
Qarabağ (2008-09).  

Lag som tränare:
FK Shkëndija (2012-13), 
FK Kukësi (2014-15).
Flamurtari (2019).

Som meriter har han två mästerskap. Ett som makedonsk mästare och ett som svensk mästare.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 23:e september.

Paolo ROSSI blir 64 år

Paolo ROSSI är född 1956 i Prato, Italien
Anfallare
48 A-landskamper för Italien (1977-86).

Klubbar som spelare:
Juventus (1973-75),
Como (1975-76 lån),
Vicenza (1976-80),
Perugia (1979-80 lån),
Juventus igen (1981-85),
Milan (1985-86),
Hellas Verona (1986-87). 

Han blev världsmästare 1982 och skyttekung i det VM:et med 6 mål.

DAGENS ORD.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv