• Boris idrottsblogg

Tisdagen den 20:e september 2016.

Det är boxning som kallas ”The noble art of self-defence.” Inte fotboll!
Premier League 2 med 4,3 mål i snitt per match igår. Så ska det se ut!


FOTBOLLSHISTORIA: 
1971: Henrik Larsson föds.
2004: Brian Clough dör.
2008: Ett av de mest märkliga målen i Engelsk fotboll.

DAGENS TRÖJA
WEST BROMWICH ALBIONs förstatröja 2011/12.

Idag fanns det många tröjor att välja på. Det var nästan full omgång i Premier League 2. Alltså ligan för U-23 lag. Everton leder division 1 efter en storseger över Arsenal igår, men West Bromwich tröjor klär jag mig inte så ofta i. De ligger visserligen i division 2, men med en seger på 5-2 borta över Aston Villa så blir det Albions förstatröja från 2011/12 idag.

Det är boxning som kallas ”The noble art of self-defence.” Inte fotboll!


Tyvärr så har min bloggsida tappat lite av intresse, och då det var en dag igår utan någon intressant fotboll så kan jag inte erbjuda annat än historiska återblickar. Alaves spelade hemma mot Deportivo la Coruna i Spanska Ligan, men den matchen är verkligen inget att skriva om, ifall man inte älskar att se försvar spela för att hålla tätt och då givetvis även älskar 0-0 matcher. Jag vet att vissa påstår att en 0-0 match också kan vara bra. Jag säger: NEJ! Då har man tappat meningen med fotboll. Det är boxning som kallas ”The noble art of self-defence.” Inte fotboll!
 

Premier League 2 med 4,3 mål i snitt per match igår. Så ska det se ut.


Annars så skulle jag gärna tittat på Premier League 2 om det funnits någon kanal som sänt detta. PL2 är den nya ligan som innehåller de bästa U-23 lagen i England. Här spelades det tio matcher igår. På dessa gjordes 43 mål. Det innebär 4,3 mål per match. Det är publikvänlig fotboll.

FOTBOLLSHISTORIA från den 19:e september 1971 Henke kommer till. 2004 Brian Clough lämnar in. 2008 ett märkligt mål.
 

1971 Henrik LARSSON föds
 

Henrik Edward föddes i Helsingborg. Hans mamma är svensk men pappan kommer från Cap Verde. Fotbollskarriären startade Högaborg. 1988 hade han plats i Högaborgs A-lag. Han gjorde mål i var tredje match och det gjorde att Helsingborgs IF köpte Henke 1992. Det blev bara en säsong i Allsvenskan innan han blev proffs i Feyenoord i Holland. Mellan 1997 och 2004 spelade han i skotska Celtic.  För hans insatser där fick han MBE (Riddarorden).
 

I Barcelona blev han Champions League mästare. Sedan 2006 var han tillbaka i HIF, fast han var utlånad på våren innan Allsvenskan startade 2007 till Manchester United. I landslaget blev det 106 matcher och 36 mål. Som tränare är han efter en vända i Landskrona BoIS och Högaborg tillbaka i HIF.
 

2004 Clough har slutat

 
Brian Clough hade en fotbollskarriär i Middlesbrough och Sunderland som tog slut då han var 29 år efter en knäskada. Istället sadlade han om till manager och startade redan året efter att ta hand om division 4 laget Hartlepool. 1967 tog han över Derby County och gjorde underverk. Det skulle han göra i Leeds 1974 trodde alla utom Leeds spelare som inte stod ut med den nye unge tränaren. Det blev bara 44 dagar och 2009 kom filmen The Damned United som handlar om detta. 1975 till 1993 var han i Nottingham Forest och tog dem till två Champions League segrar. I Nottingham blev han närmast helgonförklarad.
 

Under denna period var han och Forest ofta i Sverige och träningsspelade och då jag, min fru och dotter Frida tog färjan över till Danmark sommaren 1989 kom Frida, fyra och ett halvt år, med ett Nottinghammärke i handen. Hon visade att hon fått det av mannen som satt bordet bakom oss. Det var Brian Clough och Nottinghams dåvarande ordförande, som med sina spelare var på väg till Kastrup för att ta sig hem efter några träningsmatcher i Sverige. Jag pratade med honom och erbjöd mina fotbollstjänster och han sa att han inte hade någon ledig plats i laget just nu, men skulle höra av sig då han behövde någon stor lång center. Han hörde aldrig av sig och nio år sedare, idag 2004 så hörde han inte av sig till någon mer. Hans alkoholproblem hade gjort att han fått ny lever, men han hade även fått magcancer och detta gick inte att göra något åt. Brian blev 69 år.
 

2008 Reading gör mål på Watford, eller…

 
På Vicarage Road hade det idag 2008 samlats 14 761 åskådare. De fick se något mycket märkligt i 13:e minuten. Reading fick en hörna som slogs in i Watfords straffområde. Efter lite kalabalik blåste domaren av och Watfords målvakt tog bollen för att lägga den frispark alla trodde Watford skulle få. Det visade sig att domaren hade blåst för mål och 0-1 till Reading trots att bollen inte varit i närheten av mållinjen. Det var linjeman Nigel Bannister som meddelade domaren att bollen varit inne. Matchen slutade 2-2 och Readings manager Steve Coppell erbjöd att matchen skulle spelas om. Detta gick inte då Football League sa att det var domarens beslut som gällde oavsett vad.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv