• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 9:e oktober 2019

Golfsäsongen på väg mot slutet?
Det blir inget riktigt EM för herrarna.
Damerna vet hur man gör mål!


FOTBOLLSHISTORIA:
1875: Fotbollshistoriens första matchprogram.
1996: VM-kval: Bortalaget var på plats, men inte hemmalaget.

FÖDDA:
Mark, Gheorghe.

DAGENS TRÖJA

Det är inte bara herrlandslagen som kvalspelar inför kommande EM. Även damerna är i farten för att komma till sitt Europamästerskap. kanske skulle herrarna kunna lära lite måskytte av damerna. 7-0 igår över Slovakien gör att det blir denna tröjan idag.

DAGENS BLOGG OM TISDAGEN DEN 8:e OKTOBER 2019

Golfsäsongen på väg mot slutet?


Tisdagar betyder golf med gubbgänget, men kanske det är dags att börja tänka på refrängen då det gäller golfsäsongen. En del av gubbarna har stuckit till Spanien och vi som var kvar kände inte för att vara ute i regnet som föll i stort sett hela dagen. Det blev korsord och redigering på min hemsida av omgång åtta i Premier League. Då landskamper stundar så har jag lite extra tid att få in omgång åtta så därför har jag gjort designen på matchrapporterna lite annorlunda.
 

Det blir inget riktigt EM för herrarna.


Trots att jag först inte hade någon fotboll förrän EM-kvalet kommer igång på torsdag så blev det fotboll på TV igår. Damerna har också kval till sitt Europamästerskap som ska gå i England 2021. Skönt med ett arrangerande land och inte som herrarnas kommande EM som spelas runt om i hela Europa. Det kommer inte att kännas som ett riktigt EM utan bar ett fortsatt kvalspelande fram till finalerna på Wembey.
 

Damerna vet hur man gör mål!


Fast tillbaka till kvalet igår. Sverige spelade hemma mot grupptrean Slovakien. Det var aldrig något snack när väl Kosovare Asllani spräckt nollan. Sedan rullade det på ända fram till 7-0. Det gör att Sverige toppar tabellen efter tre omgångar. Den grupp som Sverige spelar i har ett lag till på full poäng och det är Island. Fast det ska inte vara något problem för svenskorna att bli etta i gruppen. Skulle det toka till sig mot Island så går även de tre bästa grupptvåorna till EM. Bästa tvåa just nu är Island så även en svensk andraplats i gruppen bör ge EM-biljett.

FOTBOLLSHISTORIA från den 9:e oktober.

1875 Första matchprogrammet

På Hampden Park i Glasgow möttes idag skottska Queen's Park FC och engelska Wanderers FC. Skottarna hade inga problem att vinna. 5-0 slutade matchen. Det speciella med dagens match 1875 var att det var första gången i historien som det såldes ett matchprogram. Programmet bestod i ett enda blad där man kunde läsa datum, plats och laguppställningar för de båda lagen. Det fanns också en uppmaning till publiken ”Var vänliga och häng inte på repen”.

FOTBOLLSHISTORIA från den 9:e oktober.

1996 Skottland hade tre poäng

Kvalet till VM 1998 hade spel idag 1996 i Tallinn. Det var Skottland som hade bortamatch mot Estland. Det var en kvällsmatch och då arenan inte hade elljus hade Estländska förbundet skaffat in tillfälligt ljus. Skottarna tyckte de var för låga och att det inte skulle bli tillräckligt ljus, men FIFA beslöt dagen innan att matchen skulle gå avtalad tid. De ändrade sig dock på kvällen och fastställde att matchen skulle spelas klockan tre på eftermiddagen.
 

Skottarna var uppställda idag 1996, men det fanns inga motståndare då Estländarna vägrade godkänna FIFAs beslut att flytta fram matchen. Domare blåste igång och blåste av matchen och förklarade Skottland vinnare. Estland protesterade och fick igenom sin protest. Matchen kom att spelas den 7:e februari 1997 i Monaco. Den slutade 0-0 och Skottland förlorade två poäng, men det gjorde inte så mycket för de hade inte tagit sig till VM i alla fall. Det gjorde inte Estland heller.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 9:e oktober.

Mark VIDUKA blir 44 år

Mark Anthony VIDUKA är född 1975 i Melbourne, Australien
Anfallare
38 U- och 43 A-landskamper för Australien.

Klubbar som spelare:
AIS (1992-93),
Melbourne Knights (1993-95),
Dinamo Zagreb (1995-98),
Celtic (1998-2000),
Leeds United (2000-04),
Middlesbrough (2004-07),
Newcastle United (2007-09).

Att hans första proffsklubb i Europa råkande bli kroatiska Dinamo Zagreb var inte så kostigt då Mark har kroatiskt påbrå.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 9:e oktober.

Gheorghe POPESCU blir 52 år

Gheorghe POPESCU är född 1967 i Calafat, Rumänien
Försvarare/mittfältare
115 A-landskamper för Rumänien.

Klubbar som spelare:
Dunarea Calafat (1980-84),
Universitatea Craiova (1984-90),
Steaua Bukarest (1988 lån),
PSV Eindhoven (1990-94),
Tottenham Hotspur (1994-95),
Barcelona (1995-97),
Galatasaray (1997-2001),
Lecce (2001-02),
Steaua Bukarest igen (2002),
Hannover 96 (2002-03).

Han är svåger med den gamle rumänske storstjärnan Gheorghe Hagi.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv