• Boris dagliga blogg

Lördagen den 8:e oktober 2022

RUBRIKER.

Passet äntligen klart, vad jag nu ska med det till.  Ugnspannkaka och älgfärsmiddag.  MFF klarar inte av att arrangera fotbollsmatcher.

NAMNSDAG:
Nils

TEMADAGAR:
Vägledningens dag och Musikens dag

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 8/10:
2011: Stort räknefel i Sydafrika.

FOTBOLLSPROFIL FÖDD 8/10:
Nils LIEDHOLM.

FAKTA OCH TANKAR OM FRDAGEN DEN 7:E OKTOBER 2022.

Passet äntligen klart, vad jag nu ska med det till.
 
Sex månader tog det från att jag beställt tid tills det att det fanns en ledig tid. Två månader därefter så var passet äntligen tryckt och klart att avhämtas. Igår gjorde jag det, men 14:32 tryckte jag ut kölappen för att gå till en av alla lyckor för att endast få ut passet. Men inte heller det fungerade smärtfritt. Det tog 40 minuter innan det var min tur. Jag påpekade att det ju stämde med allt vad passinförskaffning i Sverige handlat om senaste året. Alltså påstod jag mig inte förvånad att det tog tid att hämta det redan betalda passet. Jag fick ett leende och förklaringen att: ”Nej, idag är vi lite underbemannade.” Underbemannade har passmyndigheten varit i över ett år, så det var ju ingen nyhet. Fast nu har jag mitt nya pass. Så då ställer jag mig själv frågan: ”Vad ska jag egentligen ha det till???”
 
Ugnspannkaka och älgfärsmiddag.
 
Innan passäventyret startade hade jag hunnit kolla tidningen, varit på ICA Maxi på Toftanäs och veckohandlat och lagat tredje och sista middagen från familjekassen. Veckohandlingen bestod i att fixa ingredienser till dagens middag. Yngsta dottern som hennes belgare, som i veckan fick ett svenskt personnummer, kom till kvällen från Jönköping och Dottern hade önskat älgfärsbiffat med alla tillbehör. Det ska jag laga idag. Igår blev det Fläskpannkaka. Fast i receptet hade fläsket blivit bacon som man skulle lägga i botten. Jag gjorde ugnspannkaka med bacon vid sidan om. För lite matigare ugnspannkaka så hade jag bandat hackad spenat i pannkakssmeten.
 
MFF klarar inte av att arrangera fotbollsmatcher.
 
Sedan var det tidningsläsningen. Den bestod till största del av referat från Malmö FFs bravader i Europa League. Det är ju inte mycket att hurra för. Då man mött gruppens alla tre lag varav två har varit hemmamatcher så har MFF noll poäng. Då var man en man mer i en halvlek. Visserligen mötte man Tysklands bästa klubblag just nu. Jodå, hur underligt det än låter så leder Union Berlin Bundesliga efter åtta omgångar. MFF är inget bra lag just nu. Det lilla jag såg av slutet av matchen så var det ett lamslaget Malmö som inte förmådde skapa någon farlighet. Dessutom så besannades det som tidningarna skrev om före matchen. Berlinsupportrarna skämde ut sig och matchen tvingades brytas en kvart då man började kasta in fyrverkeripjäser på planen. Visst blir man förbannad på dessa idioter som kallar sig supportrar. Men om man misstänker något sådant så undrar jag hur man tänker då man som Malmö FF är arrangör och inte kan förhindra att åskådare tar sådana här saker med in till matchen. Vad säger att det inte någon gång kommer en galning in med maskingevär och börjar meja ner publik och spelare. Så likaväl som man vill att Union Berlin ska straffas för att det var deras anhang som saboterade så anser jag att även MFF bör straffas med att spela sina matcher inför tomma läktare. För man har ju visat ett antal gånger att klubben inte klarar av att svara för säkerheten vid fotbollsmatcher. Fotbollen har ju urartat och jag är glad att jag inte har barnbarn som är intresserade av fotboll, ör jag hade aldrig vågat ta dem in på någon fotbollsarena.

IDAG; LÖRDAGEN DEN 8:E OKTOBER 2022.

NAMNSDAG:
Nils
 
Namnsdagar för den 8:e oktober i kronologisk ordning:
 
Före 1680 – Pelagius (till minne av en brittisk munk och teolog (360–435))
1680–1900 – Demetrius (till minne av ett helgon, som dog martyrdöden i nuvarande Kroatien 306)
1901–1985 – Nils
1986–1992 – Nils, Nilla (utgått) och Nelly
1993–2000 – Nils och Nelly (utgått)
Från 2001 – Nils
TEMADAGAR:
Vägledningens dag och Musikens dag
 
Vägledningens dag
 
Den 8 oktober firas Vägledningens dag, som är instiftad av Sveriges Vägledarförening. Det är framför allt yrkesvägledare som man ska uppskatta denna dag.
 
Musikens dag
 
Musikens dag infaller andra lördagen i oktober. Det är lite olika hur länge man firat denna dag. Trollhättan är nog den ort i Sverige som haft tradition att fira musikens dag. Den har man gjort sedan 1892.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 8:E OKTOBER.

2011 Sydafrikansk glädje till ingen nytta.

Sista omgången i kvalet till de Afrikanska fotbollsmästerskapen 2012 spelades idag 2011. Sydafrika mötte Sierra Leone och behövde vinna. Samtidigt spelade Egypten mot Niger i samma grupp. Här tog Egypten ledningen i början av andra halvlek. När resultatet nådde Sydafrika anade de att det räckte med oavgjort för att ta sig vidare. När sedan Egypten gjorde både tvåan och trean räknade de Sydafrikanska ledarna snabbt ut att De ledde tabellen. Både Sydafrika, Niger och Sierra Leone hade nio poäng, men Sydafrika var de enda som hade plus i målskillnaden. De bytte in försvarande spelare för att kunna hålla 0-0 och det lyckades.
 
Överlyckliga sydafrikanska spelare och ledare dansade runt på Mbombela Stadium i Nelspruit och firade att de tagit sig till de Afrikanska mästerskapen. Tyvärr hade ingen läst igenom reglerna ordentligt. Då tre lag hamnar på samma poäng räknar man bara de matcher dessa lag spelat mot varandra. Då hade Niger sex poäng och Sydafrika och Sierra Leone bara fem poäng. Alltså var det Niger som tog sig till slutspelet 2012 i Gabon och Ekvatorialguinea. De slutade där sist i sin grupp med noll poäng.

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES DEN 8:E OKTOBER.

Nils LIEDHOLM blev 85 år.

Nils Erik LIEDHOLM var född 1922 i Valdemarsvik, Östergötland och död den 5: november 2007 i Cuccaro Monferrato, Piemonte i Italien
Mittfältare/anfallare
24 A-landskamper för Sverige (1947-58).

Klubbar som spelare:
Valdemarsviks IF (1938-43),
IK Sleipner (1943-46),
IFK Norrköping (1946-49),
AC Milan (1949-61). 

Lag som tränare:
AC Milan (1961-66),
Hellas Verona FC (1966-68),
AC Monza (1968-69),
AS Varese 1910 (1969-71),
ACF Fiorentina (1971-73),
AS Roma (1973-77),
AC Milan igen (1977-79),
AS Roma igen (1979-84),
AC Milan igen (1984-87),
AS Roma igen (1987-89),
Hellas Verona FC igen (1992),
AS Roma för fjärde gången (1997).  

OS-guld 1948 och VM-silver 1958.
Som italienproffs kallades han "Baronen" och han ingick i den världsberömda svenska anfallstrion "Grenoli" tillsammans med Gunnar Gren och Gunnar Nordahl.

MATCHTRÖJAN JAG BÄR DEN 8:E OKTOBER 2022.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

HA EN SKÖN LÖRDAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv