Det blir ingen mer match mellan två lag från samma land i Champions League denna säsong.

2001: Ellis Park Stadiumolyckan tar 43 liv.
2001: Australien sätter målrekord med 31-0.

Dele, Lee, Keiji, Matt, Marcelo.

DAGENS TRÖJA
LIVERPOOLs Champions Leaguetröja 2007/08

Egentligen så skulle jag haft en Romatröja på mig idag, men den senaste använde jag nyligen så den ligger fortfarande i tvätten. Deras prestation var större än Liverpools, men visst. Att ha vunnit tre gånger under säsongen över nästan oslagbara Manchester City är också stort. Det blir denna Europatröja idag.

Vad skönt att man inte kan tippa. Jo, den engelska matchen i Champions League hade jag ju rätt på. Visserligen gjorde Manchester City mål efter bara någon minut, men jag var aldrig orolig att mitt tips skulle spricka. Matchen var snarlik derbyt mot United. Manchester City ägde första halvlek, men fick bara 1-0 med sig till paus. I andra halvlek kom Liverpool igång. De fördubblade sina skott på mål. Från ett i första hade de två i andra och dessa två skott gick in. Så var den matchen över. Det räckte med att det blev 1-1 för då förstod alla att det skulle vara en omöjlighet för City att görra ytterligare fyra mål. Fast ska man vara rättvis så stal domaren ett mål från Manchester City. Offside blåste domaren, men bollen som Sane gjorde mål på kom från Liverpools Miller och skulle alltså ha godkänt. Då Pep Guardiola påpekade detta blev han uppvisad på läktaren. Så tyvärr hade domaren för luddiga regler och för suddiga ögon. Frågan är om 2-0 i paus hade ändrat slutresultatet. Mitt svar är nej. Liverpool hade gjort sitt mål och det hade blivit samma utgång.

Mitt knorrande om att Spanien skulle ta över Champions League och att det skulle kunna bli en ointressant final mellan Barcelona och Real Madrid behöver jag inte oros mig för längre. Barcelona hade 4-1 från hemmamatchen även om det var Romaspelare som gjorde tre av de fem målen. Så att Roma kunde göra mål visste alla. Men att Barcelona skulle vara så tama och en Messi utan form det hade jag inte kunnat ana. Då matchen var över hade Roma än en gång gjort tre mål, fast denna gång hade de gjort alla tre i rätt bur och dessutom höll de nollan. 3-0 gav 4-4 sammanlagt. Här måste jag erkänna att jag inte är enig med reglerna som säger att mål på bortaplan ska avgöra. Det känns lite märkligt, men det var ju alldeles utmärkt för en internationell Europeisk turnering.

Jag ska redan här åter förutsäga kvällens matcher. Här missar jag inte. Real Madrid har 3-0 att gå på inför mötet med Juventus, och dessutom har Real hemmaplan. Ingen chans att Juvenus vinner med 3-o eller 4-0. I andra matchen har segraren från första också hemmaplan och på den har de gjort minst tre måt per match i Champions league. Det betyder att Sevilla måste göra fyra för att gå vidare. Nej, semifinallagen i Champions League är klara och glädjande nog är de från fyra oloka länder. Liverpool från England, Roma från Iralien, Bayern München från Tyskland och Real Madrid, de regerande mästarna från Spanien.

Namnen i England gällande liganamn, League Championship spelade också igår. Här har jag ju ett favoritlag som jag har presenterat som det lag som ska följa Wolverhampton upp i Premier League till hösten. Cardiff City som legat på een säker andraplats. Efter de tre senaste matcherna och bara ett poäng så ligger de inte tvåa längre. Den platsen tog Fulham över igår då de vann över Reading med 1-0 medan Cardiff förlorade till Aston Villa med samma siffror.

Jag skrev då Allsvenskan startade om söndagarna som var helig speldag och att alla matcher startade samtidigt. Det var enklare då att lyssna till sportradion och ha koll på alla matcher. Idag går de på TV och då vill man ha så få matcher som möjligt samtidigt. Andra omgången färdigspelades igår. Man skulle kunna kalla matchen mellan IFK Göteborg och Hammarby för en seriefinal. Det var två lag som båda vunnit i första omgången och inget lag i serien har vunnit de två matcher de spelat. Nu har Hammarby gjort det. Men det krävdes extratid då de i 91:a minuten slog in 2-1 och leder därmed Allsvenskan.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 11:e april.

2001 Katastrofen på Ellis Park Stadium.

Idag 2001 var det ett stort lokalderby mellan Kaizer Chiefs och Orlando Pirates. Ellis Park Stadium i Johannesburg tog 60 000 åskådare och då de kommit in uppskattar man det till att ytterligare 30 000 personer släpptes in. Vissa rapporter säger att det kan ha varit upp emot 120 000 personer på stadion. Det blev trångt och panik. I 30:e minuten började ihjälklämda människor radas upp på innerplan, och matchen bröts. Det var 43 personer som fick sätta livet till och flera hundra som skadades.

2001 Rekord för Australien

I Oceania Football Confederation var det kvalmatcher idag 2001. En gick mellan Australien och Amerikanska Samoa. Forwarden Archie Thompson kan vara ganska nöjd med sin dag. Han gjorde 13 mål. David Zdrilic lyckades bara göra 8 mål. Sedan var det några andra australier som också lyckades få bollen bakom den olycklige samoanske målvaken. Matchen slutade med nytt målrekord för Australien 31-0.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 11:e april.

22 år Dele ALLI född 1996 i Milton Keynes, England.