• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 3:e januari 2019

Tågkrasch i Danmark
Småkronekrasch i Kanada.
Bournemoth - Watford hade betydligt mer än Newcastle - Man Utd.
Italien mitt nya favoritland efter förbud mot spelreklam.


FOTBOLLSHISTORIA:
2004: Plymouth Argyle tar son största seger.

FÖDDA IDAG:
Jonny.

DAGENS TRÖJA

Tågkrasch i Danmark


Den första stora nyheten igår fick vi reda på genom att ett antal vänner tog kontakt med oss och undrade var min dotter Frida var. Hon jobbar ju normalt sett på en tandklinik i Svendbogr på södra Fyn. Anledningen till undringarna om Frida var givetvis Danmarks värsta tågolycka genom tiderna. Sex döda och sexton skadade och alla befann sig på ett tåg på Stora Bältsbron vid den tidpunkt då Frida skulle varit på väg med tåget till sitt jobb. Nu så är tandkliniken kopplad till skolorna i Svendborg och har därmed samma arbetstider som skolorna. Alltså får jag köra Frida till Hyllie Station klockan fyra på morgonen på måndag. Men hade hon jobbat på en annan klinik så hade hon startat årets första jobbvecka igår. Hur som helst så var det en tragisk händelse för Danmark och enligt mina statistiska beräkningar så lär det dröja oerhört länge innan något sådant här inträffar igen. Alltså kommer Frida att åka säkert till Fyn i hela sitt liv om hon skulle stanna där så länge.
 

Småkronekrasch i Kanada.


En annan tragisk händelse, men på ett helt annat plan och en annan kontinent, var Sveriges småkronors uteblivna framfart i ishockey-VM. Killarna startade turneringen storstilat och vann sin grupp med idel segrar. Även om det var lite knackigt att släppa en tvåmålsledning med en halv minut kvar av matchen mot USA. Nu vann Sverige den matchen i förlängning och var alltså obesegrade. Som gruppetta fick de möta fyran i den andra gruppen, Schweiz. Det blev inte att jag tittade på hela matchen. Jag kom in i andra perioden och fick se etttänt Schweiz och ett Sverige där all på isen verkade ha fått en släng av magsjukan som drabbade de svenska lägret runt nyår. Och frågan är om det inte var lite magsjuka inblandat, för ska man vara vitsig så verkade det som om de svenska killarna sket i matchen. Det var lamt och tamt och skott antingen rakt på sschweiz målvakt, utanför eller så fick de inte iväg något skott alls. Fullt rättvist vann Schweiz med 2-0 och är i semifinal.
 

Bournemoth - Watford hade betydligt mer än Newcastle - Man Utd.


Det blev alltså omgång 21 av Premier League igår ända till slutet av matchen, men inte den som Manchester United bergsäkert skulle vinna över Newcastle. 2-0 slutade det och tydligen väljs lika ointressanta matcher ut i år. Jag lyckades få in Bournemouth mot Watford. Här hade Bournemouth utklassat Watford med 4-0 då de möttes i Watford i höstas. Igår startade matchen på samma sätt, fast det verkade vara Watford som skulle ge igen. Efter ledning med 2-0, båda målen av lagkapten Troy Deeney så släppte Watford till två onödiga frisarkar som båda resulterade i reducering och kvittering. Det hade inte stått 2-2 länge innan Ken Sema svarade för sitt första mål i Premier League. Då Watford firade passade Bournemouth på att göra 3-3. Efter en första halvlek som tog andan av tittaren, så tog Bournemouth fullständigt över i andra, me de lyckades aldrig göra något segermål. 3-3 och detta var givetvis matchen som Viasat skulle ha fått visa för de nickedockor i England som väljer matcher.
 

Italien mitt nya favoritland efter förbud mot spelreklam.


Kvällen avslutades med en väldigt trevlig händelse som visad att världen är på rätt väg. Jag är besviken över att inte Serige kommit på detta och var först. Istället var det Italien som infört ett förbud som jag bara längtar efter. Nämligen att det är förbjudet att sända reklam för spelbolag i Italien. Det kan ju bero på att det inträffat ett antal spelskandaler inom fotbollen i landet. Detta har Ni kunnat läsa på min Facebook-sida då det var min gamle arbetskollega Göran Bylund som gjorde mig uppmärksam på denna nyhet. Hans kommentar var snällt att man tydligen läst min blogg i Italien. Han är som de flesta vet obotlig Liverpool-supporter. Därför hoppas jag att han ska vara glad även imorgon efter kvällens match mellan Manchester City och Liverpool.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 3:e januari.

2004: Plymouth Argyle öppnar året med 7-0.


Hemma på Home Park spelade Plymouth Argyle sin första match för åren idag 2004. De mötte Chesterfield i en seriematch i Division Two. Då matchen var över hade Plymouth tagit sin största seger i klubbens 118-åriga historia. 7-0 slutade det, men ettt rekort i sig var att redan efter 18 minuter av matchen hade Plymouth ledningen med 5-0. Det var speciellt detta rekord som stack ut, för det var faktisk tredje segern laget tog med 7-0. en gång 1932 och en gång 1994 vann de också med samma slutresultat.

FOTBOLLSPROFIL som föddes idag den 3:e januari.

Jonny EVANS bliv 31 år

Jonathan "Jonny" EVANS född 1988 i Belfast, Nordirland
Försvarare
17 U- och 76 A-landskamper för Nordirland.

Klubbar som spelare:
Manchester United (2004-15),
Royal Antwerp (lån 2006),
Sunderland (lån 2007 och 2008),
West Bromwich (2015-18),
Leicester City (2018-).

Som meriter kan räknas tre Premier Leaguemästerskap med Manchester United och ett League Championship-mästerskap med Sunderland.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv