• Boris dagliga blogg

Söndagen den 26:e april 2020

Zlatan är inte ens svensk, gör som Nederländerna och lyckat Wilmer X.

FOTBOLLSHISTORIA:
1902: Newton Heath blir Manchester United,
1903: Athletic Club de Madrid grundas,
2000: Andorra tar sin första och största landskampsseger.
2003: Ägaren hoppar in.

FÖDDA:
Sara, Avi.

DAGENS TRÖJA

BLOGGTEXT OM LÖRDAGEN DEN 25/4 2020

Zlatan är inte ens svensk, gör som Nederländerna och lyckat Wilmer X.


Jag inledde ju igår med Zlatan och MFF. Ur det som kom fram då Dplay gjorde intervjun med Zlatan i samband med att Hammarby IF fullständigt sket i restriktionerna som svenska regeringen gett ut i form av rekommendationer om seniormatcher i fotboll. De spelade trots att pandemin. Zlatan gjorde klart att han inte alls är en MFFare utan snarare anser att MFF ska stå i tacksamhetsskuld mot honom. Så må vara fallet och jag struntar egentligen i vilket. Men vad värre är så deklarerade Zlatan att han inte heller är svensk fotbollsspelare. I samband med ett VM så brukat alla gamla storstjärnor
– ”Den dagen jag slutade så slutade jag. Surret vid VM var bara en kul sak för mig. Att jag bollade lite med media. Janne Andersson blev lite stressad och det är bra, han ska få känna hur jag lever varje dag. Det var aldrig aktuellt om jag ska vara ärlig. Jag hade roligt och saknade Europa och ville leka med situationen. Jag tror svenska folket känner mig vid det här laget.”


Nej, du Zlatan, så uppför man sig inte om man är svensk och vill att landslaget ska gå långt i ett VM. Så nu du Zlatan har du verkligen skitit och trampat i det! Efter detta finns det bara en lösning med Zlatanstayn. Smält ner den och låt Peter Linde göra ett annat trevligare mästerverk.
 

En positiv nyhet är att man i Nederländerna kommit överens om att Eredivisie är färdigspelad. Det betyder att man inte kommer att kora någon ligamästare i fotboll 2020 och att man inte heller har några ned och uppflyttningar i ligorna. I mina ögon är detta ett av de sundaste besluten som man kan komma på. Det kommer att vara nedstängt i ligorna världen över i några månader än. Varför kan inte alla andra länder ta efter Nederländerna och besluta att säsongen 2019-20 är över. Jag känner inte för egen del att jag skulle kunna njuta av det hastverk som det skulle innebära att spela färdigt säsongerna. Sedan ska det stressas igång en ny säsong. Om inte spelarna kan klara en säsong utan lite uppehåll på vintern så borde alla fatta att det är bättre att starta på nytt i höst. Lägg ner säsongen 2019-20! Heja Nederländerna!
 

Gårdagen avslutades på ett trevligt sätt genom att hela familjen gick på konsert. Det var visserligen bara i vårt TV-rum, men det var en live-konsert. Från KulturBolaget sändes en dryg timmes spelning med Wilmer X. Trots att lokalen var tom, så när som på några kameramän, Nisse Hellberg, Jalle Lorensson, Thomas Holst, Sticky Bomb och Janne Lindén (Wilmer X) så var det kanske den största publik som bandet haft på en live-konsert. Genom YouTube kopplat på TV:n så såg och hörde vi häftig skånsk rock-blues. Så antalet lyssnare avgjordes av hur många som satt hemma och njöt. Man behövde dessutom inte ha hörselskydd då man själv kunde avgöra ljudstyrkan. Allt var gratis, men vi gjorde en liten donation som man kunde Swisha: 123 028 94 88. Så tack för att det i alla fall blev en konsertupplevelse detta år!

FOTBOLLSHISTORIA från den 26:e april.

1902 Manchester United föds

Idag 1902 blev det officiellt att Newton Heath blivit Manchester United. 1878 bilades Newton Heath Lancashire and Yorkshire Railway FC, senare endast Newton Heath eller rätt och slätt “the Heathens”. 1902 var klubben nära konkurs med en stor skuld på drygt 2500 pund. Dåvarande lagkaptenen Harry Stafford hittade då fyra lokala affärsmän, däribland John Henry Davies (som blev ordförande), som var villiga att investera £500 i utbyte mot ett direkt intresse av att driva klubben. Det gick ut på att byta ut klubbfärgerna gult och grön till rött och vitt. Klubben skulle även få nytt namn. Olika förslag kom som "Manchester Central" och "Manchester Celtic". Man enades till slut om Manchester United FC. Detta beslutades den 24:e april och idag var namnbytet officiellt. Så Grattis United på 118-årsdagen!

FOTBOLLSHISTORIA från den 26:e april.

1903 Nytt Madridlag

Idag 1903 grundade tre baskiska studenter i Madrid en ny fotbollsklubb. Klubben sågs som en gren av baskiska Athletic Bilbao. Därför kallade de sin nya klubb Athletic Club de Madrid. Då Athletic Bilbao grundades av engelska arbetare från Southampton fick de rödvitrandiga tröjor. Då den nya Madridklubben grundades av Bilbao-fans så fick de också ha rödvitrandigt. Efter det spanska inbördeskriget (1936-1939) slogs Athletic samman med laget Aviacion Nacional från Zaragoza och fick namnet Athletic Aviacion de Madrid. 1947 fick klubben sitt nuvarande namn, Club Atlético de Madrid.

FOTBOLLSHISTORIA från den 26:e april.

2000 Andorras största seger.

1996 spelade Andorra sin första landskamp. Fram till idag hade det bara blivit förluster och en 0-0 match. I dagens vänskapsmatch 2000 mot Vitryssland gjorde både Jesús Julián Lucendo och Juli Sánchez mål. Det betydde att Andorra tagit sin första landskampsseger. Det är också deras största seger genom tiderna. På sina, till idag 140 landskamper har de lyckats med ytterligare två 2-0 vinster, över Albanien och  San Marino och tre 1-0 segrar över Makedonien, Ungern och Liechtenstein men that´s it.

FOTBOLLSHISTORIA från den 26:e april.

2003 John Ryan hoppar in.

John Ryan föddes i Doncaster den 1:a maj 1950. Han växte upp som en stor supporter av fotbollslaget Doncaster Rovers. Han kom att bli rik inom industrin för skönhetsoperationer. Så rik att han beslöt att köpa sitt favoritlag, men han nöjde sig inte med det. Äger man ett fotbollslag så kan man även bestämma sig för att spela med i laget. Idag 2003 hade han fått tröja nummer 28 och i ligan som kallas Conference National mötte Doncaster Hereford United på hemmaplan. Nummer 28, John Ryan hoppade in i sista minuten. Han rörde aldrig bollen, men fick trots det plats i Guinness rekordbok som den äldsta spelaren i en engelsk ligamatch 53 år 11 månades och 26 dagar gammal. Doncaster vann med 4-2.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 26:e april.

Sara THUNEBRO blir 41 år

Sara Kristina THUNEBRO är född 1979 i Strängnäs, Södermanland.
Försvarare
50 U- och 132 A-landskamper för Sverige (2004-15).

Klubbar som spelare:
IK Viljan (1990-96),
Gideonsbergs IF (1997-98),
Djurgårdens IF (1999-2009),
FFC Frankfurt (2009-13),
Tyresö FF (2013),
Eskilstuna United DFF (2013-15).

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 26:e april.

Avi NIMNI blir 48 år

Aviyahu "Avi" NIMNI är född 1972 i Holon, Israel.
Mittfältare
4 U- och 80 A-landskamper för Israel (1992-2006).

Klubbar som spelare:
Maccabi Tel Aviv (1980–97),
Atlético Madrid (1998),
Maccabi Tel Aviv igen (1998–2003),
Derby County (1999–2000 lån),
Beitar Jerusalem (2003–05),
Maccabi Tel Aviv än en gång (2005–08).

Lag som ledare:
Maccabi Tel Aviv (2008-11 general manager).

Nimni är den spelare som gjort flest mål någonsin för Maccabi Tel-Aviv (174) och var länge lagkapten i det israeliska landslaget.

DAGENS CITAT.

DAGENS WALLPAPER för PC (1920x1080)

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv