• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 3:e augusti 2017.

Rosenborg chanslöst mot Celtic.
Dansk klubbfotboll är betydligt bättre än svensk.
Viasat följer Manchester United även kommande säsong?

Atletico Madrid slår Liverpool på straffar i en menlös cupturnering.

NYA TRÖJOR
Atletico Madrids och Sheffield Wednesdays första och andratröjor och Burnleys och Napolis andratröjor 2017/18

GÅRDAGENS TRANSFER
Alexander Gerndt, Bonke Innocent, Matias Vecino.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1950: Franska storklubben Lyon bildas.
1996: Nigeria vinner OS i fotboll för herrar.
1999: Ynglingen Thierry Henry skriver på för Arsenal.

FÖDDA:
Osvaldo, Nikolaos, Mile, Gary.

DAGENS TRÖJA
NEWCASTLE UNITEDs förstatröja 2010/11

Trots några matcher som gällde en del så väljer jag en tröja från en vanlig träningsmatch. Nya Premier Leaguelaget Newcastle var i Tyskland och mörre Wolfsburg. Segern med 3-1 föranleder dagens tröjval.

Rosenborg chanslöst mot Celtic.


Det spelades en hel del matcher igår, och då fanns det några som gällde något också. Jag tänker givetvis på Champions League. Näst sista kvalomgångens returmatcher gick. Och för Rosenborg gick tåget. De nosrka mästarna får försöka sig på Europa League istället. Första matchen gick i Glasgow och den slutade 0-0. Det skulle ge Rosenborg lite chans att ta sig vidare hemma på Lärkendal. Men Celtic var för bra och vann helt rättvist med 1-0. Då det målet föll i andra halvlek var utgången klar. Rosenborg var tvungna att göra två mål för att gå vidare och det gick inte.
 

Dansk klubbfotboll är betydligt bättre än svensk.


Även isländska FH Hafnarfjordur gjorde sitt igår. De lyckades inte vända 0-1 förlusten borta i Slovenien mot Maribor. Det blev ny förlust hemma igår. Även denna gång med 0-1. Däremot har Danmark fortfarande chans att få FC Köpenhamn med i Champions League. De visade att dansk klubbfotboll är betydligt bättre än svensk. Trots att de fick en man utvisad så vann de ganska enkelt hemma över Malmö FFs banemän Vardar. Efter 0-1 borta blev det klara 4-1 hemma. Den geisten hade man önskat att de svenska mästarna kunde visat upp när det behövdes. Nu önskar jag Köpenhamn lycka till i sista Champions League kvalomgången.
 

Viasat följer Manchester United även kommande säsong?


Viasat hade förutom Rosenborgsmatchen sändningar från en meningslös träningsmatch mellan Manchester United mot Sampdoria på Irland. Trots att inte Zlatan är med verkar Viasat vara inställd på att följa United även kommande säsong. 2-1 slutade föreställningen och i vanlig ordning var det mängder med byten.
 

Atletico Madrid slår Liverpool på straffar i en menlös cupturnering.


Lite meningslöst verkade även Audi Cup från München vara. Bayern som antingen vinner eller åtminstone är i final förlorade matchen om tredje pris med 2-0 till Napoli. Det var ett lojt och ointresserat Bayern som ställde up i den matchen. Lika omotiverade tyckte jag att finallagen såg ut. Atletico Madrid tog sig an Liverpool. Det var mest elva man som försvarade sitt mål hela tiden, och det är ingen matche jag kommer att minnas speciellt länge. Trots försvaret så fick lagen in ett mål var. Det som var bra, då matchen slutade 1-1 var att man avgjorde på straffar direkt. Detta var en sorglig föreställning för målvakterna som kastade sig hej vilt och misslyckades med sina chansningar. Atletico får tacka Jordan Henderson som var vänlig nog att träffa Atleticos målvakt. På så sätt gjorde Liverpool bara fyra straffmål medan Madridlaget satte alla fem och på så sätt tog hem den femte Audi Cup.

NYA TRÖJOR

ATLETICO MADRIDs första- och ardratröja 2017/18


Under 2000-talet har Nike gjort Atletico Madrids tröjor. Oftast har hemmatröjan varit enkelt röd-vit-randig. Randig är den nu också, men de har även blivit tvärränder. Det har blivit klös i tröjan. Jag gillar de skarpt och det är en av de eventuella tröjor som jag kan tänka mig köpa. Bortatröjan är dessto enklare. Gult har ett par gånger tidigare varit Atleticos andrafärg. 

SHEFFIELD WEDNESDAYs första- och ardratröja 2017/18


Onsdagslaget från Sheffield har nästan alltid haft blå-vit-randiga tröjor. Förra säsongen var det smala vita ränder och nu är de borta och det vita sitter bara i ärmarna. 1965-72 hade de en liknande tröja. Jag vill nog att det ska vara randigt. Det är bortatröjan. Den är fräck. Hemmatröjan kunde haft samma vita ränder som de svarta i bortatröjan. Det hade varit snyggt.

BURNLEYs ardratröja 2017/18


Burnley och Puma var sist ut av alla Premier Leagueklubbar med att få klart med hemma och bortatröjor. Burnley är ett lag med klassiska engelska vinrött och ljusblått. Trots att bortadressen blivit helvit så finns det vinröda och ljusblå i krage, ärmar och tvårsgående ränder. Det gör att det blir betydligt mer liv i tröjan än om den varit enfärgad vit. Ganska snyggt, med undantag av sponsorn.

NAPOLIs ardratröja 2017/18


Svart, rött och gult. Det är de färger som Napoli brukar växla mellan i sina bortatröjor. 2015 kom Kappa in i tillverkningen. Dessförinnan var det Macron. Napolis tröjor kommer aldrig att hamna i min smling då jag vill kunna använda mina tröjor. Napolis tröjor är sjukt små i storlekarna. En XXL är lika stor som en normal M. Märkligt! Fast denna gula modell tilltalar mig inte riktigt.

GÅRDAGENS TRANSFERS

Alexander Gerndt till FC Lugano
 

Alexander Gerndt lämnar Young Boys. Anfallaren har skrivit på för FC Lugano.
FC Lugano bekräftar på sin officiella hemsida att den svenske anfallaren Alexander Gerndt, 31, är klar för klubben.
Den ex-allsvenske stjärnan ansluter från Young Boys och har signerat ett tvåårskontrakt med den schweiziska klubben.
Gerndts agentur Nordic Sky bekräftar också övergången.

Bonke Innocent klar för Malmö FF
 

Malmö FF har gjort klart med en ny spelare. Som väntat handlar det om mittfältaren Bonke Innocent.
Malmö FF meddelar på sin officiella hemsida att Bonke Innocent, 21, är klar för klubben.
Den nigerianske mittfältaren köps loss från norska Lilleström SK och har signerat ett kontrakt över 2021.
– Vi har scoutat honom sedan ett tag tillbaka så det känns fint att ha honom på plats. Han har en profil som vi letat efter, snabb, stark och bolltrygg central mittfältare. Dessutom är det en kille som är seriös, enormt driven och alltid ger sitt yttersta, säger sportchefen Daniel Andersson till hemsidan.
Innocent ser framemot att representera MFF.
– Det är en fantastisk möjlighet för mig att få spela i ett lag som alltid ligger i topp. Jag är den sortens spelare som älskar att vinna bollen och behålla den inom laget. Jag hoppas att det ska kunna bidra till vårt spelsystem, säger 21-åringen.
Enligt norska NRK Sport landar prislappen på 8,2 miljoner kronor.

Matias Vecino klar för Inter


Inter har köpt loss Fiorentinas mittfältare Matias Vecino.
Inter meddelar på sin officiella hemsida att Matias Vecino, 25, är klar för klubben.
Han köps loss från konkurrenten Fiorentina och har signerat ett kontrakt till 2021.
– Det här är en speciell dag då det betyder mycket att anlända till en klubb som Inter, säger Vecino till Inter TV.

FOTBOLLSHISTORIA från den 3:e augusti
1950 Lyon bildas.
1996 OS final.
1999 ny i Arsenal

1950 Olympique Lyonnais bildas.

 
En av Frankrikes mest framgångsrika klubbar bildades idag 1950. Redan 1899 hade klubben Lyon Olympique Universitaire kommit till. Den hade i sin tur bildats från Racing Club de Lyon som såg dagens ljus 1896. Under årens lopp hade det blivit svårt för Lyonborna att veta vilken klubb de skulle supporta. Idag hade Dr. Albert Trillat samlat en del intresserade för att försöka få en ren fotbollsklubb med professionella spelare. Alltså bildade de Olympique Lyonnais eller helt enkelt bara Lyon som vi brukar kalla klubben.

1996 Superörnarna blir OS-mästare.
 

För två år sedan hade Nigeria imponerat vid fotbolls-VM i USA. De vann sin grupp och tvingade Italien till förlängning innan de åkte ut. Idag 1996 var det final i OS-turneringen i Atlanta i USA. Nigeria hade kommit tvåa i sin grupp och besegrade Mexiko i kvarten och Brasilien, som de förlorat mot i gruppspelet, men som de nu besegrade med 4-3 på ett Golden Goal fyra minuter in i förlängningen. Laget hade fått smeknamnet ”Super Eagles” och spelade finalen på Sanford Stadium i Athens, Georgia. 86 117 hade samlats för att se matchen mot favoriterna Argentina. Det blev en jämn tillställning där Argentina haft ledningen två gånger men Nigeria kvitterat. I matchens sista minut gjorde Emmanuel Amuneke 3-2 och superörnarna hade tagit guld i OS.

1999 Arsenal värvar Henry
 

Arsene Wenger letade efter någon som kunde göra Arsenals mål. I Juventus hade han hittat en lovande 22-åring. Idag 1999 skrevs kontrakt med den unge fransmannen Thierry Henry. Han kostade 11 miljoner pund och fick tröja nummer 14. Det blev ett nummer som snabbt blev väldigt populärt att ha på ryggen för alla Arsenalfans. Henry stannade i klubben till 2007 och gjorde fyra matchers comeback 2012. Han blev Arsenals meste målskytt genom tiderna med sina 228 fullträffar.

FÖDDA IDAG

65 år Osvaldo ARDILES född 1952 i Córdoba, Argentina.
Mittfältare.
52 landskamper för Argentina.

Klubbar som spelare:
1968-73 Instituto de Córdoba,
1974 Belgrano,
1975-78 Huracán,
1978-88 Tottenham Hotspur,
1982-83 Paris Saint-Germain (lån),
1985 St George Saints (lån),
1988 Blackburn Rovers,
1988-89 Queens Park Rangers,
1989 Ft. Lauderdale Strikers,
1989-91 Swindon Town.

Lag som tränare
1989-91 Swindon Town (spelande),
1991-92 Newcastle United,
1992-93 West Bromwich Albion,
1993-94 Tottenham Hotspur,
1995 Guadalajara,
1996-98 Shimizu S-Pulse,
1999 Croatia Zagreb,
2000-01 Yokohama Marinos,
2001 Al-Ittihad
2001-02 SC Aleppo,
2002-03 Racing Club,
203-05 Tokyo Verdy,
2006 Beitar Jerusalem,
2007 Huracán,
2008 Cerro Porteño,
2012 Machida Zelvia.

Världsmästare 1978

44 år Nikolaos DABIZAS född 1973 i Dimos Amyntaio, Grekland.
Försvarare.
70 landskamper för Grekland.

Klubbar som spelare:
1988-94 Pontioi Verias,
1994-98 Olympiakos,
1998-2003 Newcastle United,
2003-05 Leicester City,
2005-11 AE Larisa.

Lag som ledare:
2013-14 Panathinaikos (tekninsk direktör),
2016-17 Omonia Nikosia (tekninsk direktör).

Europamästare 2004

33 år Mile JEDINAK född 1984 i Camperdown, Australien.
Mittfältare.
9 U- och 71 A-landskamper för Australien.

Klubbar som spelare:
1996-2006 Sydney United,
2003-04 Varteks (lån),
2005 South Coast United (lån),
2006-09 Central Coast Mariners,
2009-11 Gençlerbirliği,
2009-10 Antalyaspor (lån),
2011-16 Crystal Palace,
2016- Aston Villa.

30 år Gary MEDEL född 1987 i Pudahuel, Chile.
Mittfältare.
23 U- och 105 A-landskamper för Chile.

Klubbar som spelare:
1997-2009 Universidad Católica,
2009-11 Boca Juniors,
2011-13 Sevilla,
2013-14 Cardiff City
2014- Inter.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln