• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 18:e september 2019

Födelsedag och märkligt väder.
Rögle spelade bra, men bara då jag tittade.

Tidiga matcher slutade 1-1.
Liverpool förlorade i år med.
Även Chelsea gick på pumpen


FOTBOLLSHISTORIA:
1990: Lite av ett publikrekord
1991: Liverpool är tillbaka i Europa.

FÖDDA:
Ronaldo, Peter.

DAGENS TRÖJA

Champions League startade igår och givetvis tänkte jag ha en vinnartröja därifrån, men både Chelsea och Liverpool förlorade. Istället väljer jag serieledarna i League One. Här mötte Coventry Wimbledon och vann med 2-1. Alltså gick Coventry upp i topp och jag gick och tog på mig denna tröja  idag.

DAGENS BLOGG OM TISDAGEN DEN 17:e SEPTEMBER 2019

Födelsedag och märkligt väder.


Golfen igår gick smärtfritt. Med det menar jag att jag tidigt blev uppringd av en av gubbarna i gänget som meddelade att vi ställde in pga. vädret. Och vädret var helt otroligt. Det hann att vara strålande solsken och regna om vart annat hela dagen. Jag hann klippa gräset mellan regnskurarna. Fast innan jag hann komma ut så hade jag förberett mig med trädgårdstunna, gräsklippare och annan utrustning tre gånger. Det blev även lite rosor, middag och en liten tårta då frugan passade på att fylla år igår. Jag hann även hämta Ebba med Växsjötåget och det var stor rörelse vid Hyllie tågstation, som ju ligger vid Malmö Arena. MIF- och Rögle-supportrar var på väg för att de Skånederbyt i SHL.
 

Rögle spelade bra, men bara då jag tittade.


Hemma passade jag på att titta på denna match på TV. Av alla lag i diverse sporter så är faktiskt Rögle BK det som jag följt mest och som ligger mig allra varmast om hjärtat. Då frun hade många telefonsamtal med gratulationer att ta hand om så var det inga problem att följa mitt favoritlag. De spelade fullständigt ut Malmö och ledde efter två perioder med 3-1. Då var det dags att samlas på nedervåningen för hundpromenad med påföljande tårta. Efter detta såg jag de sista minuterna av skånederbyt i hockeyn. Till min fasa så såg jag att det hade blivit 3-3. Men då jag var på plats igen så kunde tydligen Rögle gasa på och sätta fyran. Matchen slutade alltså 4-3 till Ängelholmarna som efter två omgångar leder SHL. Fast det återstår ju 50 omgångar.
 

Tidiga matcher slutade 1-1.


Något annat som startade igår var säsongens Champions League. Den överdrivna turneringen. Med överdriven menar jag att det är 32 lag med och det är minst sexton lag för många. Det betyder att  när seedningen skedde så lottades lag ihop så att det nästan är klart på förhand vilka två lag i respektive grupp som ska ta sig vidare. För att få in lite mer reklampengar så har man valt att lägga två matcher klockan sju. Lyon mot Zenit St Petersburg och Inter mot Slavia Prag. Båda slutade 1-1.
 

Liverpool förlorade i år med.


På kvällen var det två matcher att välja på. Borussia Dortmund mot Barcelona borde vara den mest intressanta. Fast jag valde att kolla in de regerande mästarna Liverpool som hade tagit sig till Neapel. De möttes i gruppspelet redan förra säsongen och då vann Napoli med 1-0. Igår var Napoli än bättre. Trots att det länge såg ut att bli 0-0 så bjöd Liverpool Napoli på inte bara ett utan två mål. Napoli mot Liverpool 2-0. Fast alla tror att det blir dessa två lag som trots allt kommer att gå vidare. De andra två lagen i gruppen är Red Bull Salzburg mot Genk och belgarna är ett av de lag som inte har i Champions League att göra. Förlust igår med 6-2. Frågan är om Salzburg kan hota Liverpool eller Napoli?
 

Även Chelsea gick på pumpen


Jag fick ju se två mål. Hade jag tagit alternativet Dortmund mot Barcelona så hade jag inte fått sett ett enda mål. Där slutade det med 0-0. Då den tidiga matchen i denna grupp också blev oavgjord så har alla lag där ett poäng. Det var ett stort engelskt år i våras. Det var det inte igår. Liverpool förlorade och det gjorde även Chelsea, trots att de startade hemma. Valencia vann med 1-0. Denna grupp leds av Ajax som gjorde 3-0 på Lille.

FOTBOLLSHISTORIA från den 18:e september.

1990: Inte så festligt på island i UEFA-cupen

Europeiska cuper brukar vara folkligt, festligt och samla storpublik. Idag 1990 spelade Hafnarfjördur första matchen hemma mot Dundee United i UEFA cupen. Det var en match som slutade 3-1 till skottarna. Men så var det publiken. Hur festligt det var kan diskuteras. Det hade kommit 263 personer att titta. Ett publikt bottenrekord i de Europeska cuperna.

FOTBOLLSHISTORIA från den 18:e september.

1991: Liverpool tillbaka

Den Europeiska mästarcupens final 1985 selades på Heyselstadion i Brüssel mellan Juventus och Liverpool. Det borde den inte ha. före matchen fick 39 människor sätta livet till. Juventus vann med 1-0, men det är av mindre betydelse. Liverpools anhängare fick skulden för det inträffade och UEFA och FA tog ett gemensamt beslut att inga engelska lag skulle få spela i de Europeiska cuperna. För alla engelska lag gällde fötbudet i fem och men för Liverpool i sex år. Därför var det intressant att se hur det skulle gå då Liverpol idag 1991 var tillbaka i Europa och UEFA cupen. För motståndet stod finska Kuusysi Lahti. Fast det kan diskuteras hur mycket motstånd det var. 6-1 slutade matchen, helt utan upplopp eller kravaller.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 18:e september.

RONALDO blir 43 år

RONALDO Luís Nazário de Lima är född 1976 i Rio de Janeiro, Brasilien
Anfallare
15 U- och 98 A-landskamper för Brasilien.

Klubbar som spelare:
Tennis Club Valqueire (1986–89),
Social Ramos Club (1989–90),
São Cristóvão (1990–93),
Cruzeiro (1993–94),
PSV (1994–96),
Barcelona (1996–97),
Inter Milan (1997–2002),
Real Madrid (2002–07),
A.C. Milan (2007–08),
Corinthians (2009–11).

Strax efter och även under hans storhetstid kom en annan brasse som hette Ronaldo, men då han var tvåa fick han heta ”Lille Ronaldo” vilket på portugisiska blir Ronaldinho. Ronaldo är känt för två saker inom VM-fotbollen. Målskyttet och den mystiska finalen 1998.
 
Han hade rekordet på 15 gjorda VM-mål innan Klose gjorde sina två mål i Brasilien-VM 2014 och kom upp i 16 mål. Ronaldo spelade tre VM och blev världsmästare 2002 då han gjorde två mål i finalen mot Tyskland. Tanken var att han även skulle bidra till ett VM-guld 1998. Men i finalen mot Frankrike var han skadad. Han bad själv att få vara med och manager Mario Zagallo tog ut honom. Han placerades in så sent i laget att finalen blev uppskjuten en kvart. Då matchen kom igång var Ronaldo bara en skugga av sitt vanliga jag och Brasilien förlorade med 3-0. Men laget och Ronaldo fick sin revansch fyra år senare.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 18:e september.

Peter SHILTON blir 70 år

Peter Leslie SHILTON är född 1976 i Leicester, England
Målvakt
13 U- och 125 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
Leicester City  (1963–74),
Stoke City (1974–77),
Nottingham Forest (1977–82),
Southampton (1982–87),
Derby County (1987–92),
Plymouth Argyle (1992–95),
Wimbledon (1995),
Bolton Wanderers (1995),
Coventry City (1995–96),
West Ham United (1996),
Leyton Orient (1996–97).

Lag som tränare:
Plymouth Argyle (1992–95 spelande).

Som merit har han seger över Malmö FF i Champions Leaguefinalen 1979. Då stod han i Nottingham Forest och lyckades hålla nollan.

En annan av hans stora matcher var den 22:a juni 1986. Då spelade kan kvartsfinal i VM i Mexiko. Matchen gick mot Argentina och han tvingades släppa in ett mål av Maradona. Det första målet hade också Maradona som målskytt enligt protokollet, men Maradona själv påstod att det var ”Guds hand” som gjorde målet. På detta lär Peter efteråt ha sagt: ”Ska gud vara med i spelet, då ska fan stå i mål!”

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln