• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 27:e januari 2016.

Nigeria utslager i Afrikanska mästerskapen. Japan och Sydkorea till OS fotbollsturnering, Liverpool klantar till det igen men räddar sig vidare i elfte timmen. Christiansen till MFF
HISTORIA: Blackpool får böta för att de inte hade bästa laget. FÖDDA: Per, Ahn, Karim. Liverpoolare: John och en Oldhamtröja.
 

DAGENS TRÖJA

Nigeria borta, Japan och Sydkorea till OS


Afrikanska mästerskapen bjöd på en liten sensation då varken Niger eller Nigeria tog sig vidare från Grupp C. Istället har Tunisien och Guinea chansen till mästerskapet och i varje fall klara för kvartsfinal. Klara för OS är från Asien Japan (för sjätte gången i rad) och Sydkorea. De vann nämligen sina semifinaler och kommer att mötas i finalen på lördag. På fredag går matchen om tredje pris och den är nog så viktig för vinnaren får följa med Japan och Sydkorea till Rio de Janeiro i augusti. Det är Qatar och Irak som gör upp om den platsen.
 

Ligacupens första semifinalretur


Trots cuper i andra länder och spel i lägre divisioner och cuper i England så var det semifinalreturen i Capital One Cup (Ligacupen) som de flesta som tittade på fotboll kunde följa på TV. Liverpool var ju i stort sett redan klara för final då de hade vunnit borta mot Stoke med 1-0 i första matchen. Med sina fem mål från lördagens ligamatch var det ju bara att fortsätta på den anfallsglada vägen. Men nu är det ju Liverpool det handlar om så givetvis fick de inte ett enda skott på mål i första halvlek.
 

Hade det varit rugbyregler hade Liverpool varit vidare efter full tid.


Stoke City var inte mycket bättre, men de hade åtminstone ett skott på mål och det gick in. Åter ser vi hur fotboll är en bedömningssport. Arnautovics mål godkändes även om han var offside. I rugby hade det varit koll hos TV-domaren och underkänt mål. Då hade Liverpool gått vidare efter 90 minuters spel med resultatet 0-0. För det skapades inte många vassa målchanser. Liverpool fick i alla fall iväg två slupskott på mål under hela matchen.
 

Liverpool räddade sig ur knipan igen och är i final


0-1 stod sig matchen ut även under förlängningen och det var Stoke som var närmare 0-2 än Liverpool en kvittering. I straffläggningen följdes lagen åt tills 13:e och 14:e straffen skulle slås. Muniesa i Stoke envisades med att försöka placera sin straff. Han gjorde detta i samma hörn som Mignolet chansade åt och så hade Joe Allen chansen att ta Liverpool till Wembley. Inte heller han lade en säker straff. Alla vet att 100% säkra straffar läggs mitt i mål. Nu hade Allen turen att Butland kastade sig i andra hörnet och för andra gången på tre dagar har Liverpool räddat sitt eget skinn på övertid.
 

Därför blir det Oldham idag.


Då inget av lagen vann igår, (Stoke vann matchen och Liverpool straffarna) så sneglade jag ner i League One i England. Sex matcher spelades och en ställdes in. En av segrarna togs borta av Oldham mot Shrewsbury. 0-1 blev det och det gav Oldham lite hopp om att kunna klara sig kvar. Med de tre poängen ligger de nu ”bara” fem poäng efter Shrewsbury som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket.

TRANSFER

 

Malmö FF värvar Anders Christiansen från Chievo

Malmö FF skriver på sin officiella hemsida att Anders Christiansen, 25, värvas från italienska Chievo. Han har signerat ett treårskontrakt.
– Vi har följt Anders Christiansen sedan han spelade i FC Nordsjælland. Det är en skicklig passningsspelare som jobbar hårt, är aggressiv och en bra bollvinnare. Han är skicklig på att bygga upp spelet bakifrån och kommer vara viktig när vi ska återerövra bollen, säger sportchefen Daniel Andersson till hemsidan.
Det må så vara, men jag är övertygad om att den nye tränaren Allan Kuhn har alla tio fingrar med i spelet och att det är han som vill ha Anders. Mins Hareides förtjusning i att skaffa ett antal norrmän till MFF. Det kommer fler danskar, var så säker!

FOTBOLLSHISTORIA från idag 2011 böter för Blackpool

 

2011 domen 25 000 pund i böter.

Ian Holloway förklarar sin laguttagning Ian Holloway förklarar sin laguttagning

Blackpool fick idag böta £25,000. Detta för en match de spelade den 10:e november året innan. Matchen spelades mot Aston Villa och manager Ian Holloway hade inte plockat ut det bästa laget. Han hade på spelschemat matcher mot West Ham och Wolverhampton som väntade och ansåg att Blackpool kunde slå dessa lag. Därför lät han sina bästa spelare vila mot Villa. Ian förklarade det med att: ” Vi har fyra matcher i tolv dagar och killarna jag har spelat med varje vecka kämpar för att hålla sig på högsta nivå.”

Det blev förlust med 2-3, men i de två följande matcherna tog de fyra poäng. Ett genidrag tyckte man i Blackpool, men inte i Premier League som bötfällde Blackpool för att: ”ha ställt upp med ett försvagat lag i en ligamatch!” Tyvärr för Blackpool så blev de till sist 19:e lag och det blev nedflyttning i alla fall, plus 25000 pund fattigare i kassan.

FÖDDA IDAG

Per RØNTVED
67 år
Försvarare
78 landskamper för Danmark.
Klubbar som spelare: 1967-72 Brønshøj BK,
1972-79 Werder Bremen,
1979-83 Randers Freja och avslutningsvis
1983 Hvidovre IF

AHN Jung-Hwan
40 år
Anfallare
71 landskamper för Sydkorea.
Klubbar som spelare: 1998-2002 Busan I'Park,

2000-02 var han utlånad till Perugia och var på gång med kontrakt, men så gjorde han ett Golden Goal i VM 2002 då Sydkorea slog ut Italien och då fick han sparken från sin italienska klubb,
2002-03 Shimizu S-Pulse,
2004-05 Yokohama F. Marinos,
2005-06 Metz,
2006 Duisburg,
2007-08 Suwon Bluewings,
2008 Busan I'Park igen och avslutningsvis
2009-12 Dalian Shide

Karim EL AHMADI
31 år
Mittfältare
25 landskamper för Marocko.
Klubbar som spelare: 2004-08 Twente,
2008-12 Feyenoord och då var han
2011 utlånad till Al-Ahli Dubai,
2012-14 Aston Villa och sedan
2014 tillbaka till Feyenoord

LIVERPOOLARE

John BROWNING
blev 56 år född 1915
Mittfältare
Klubbar som spelare: Bridgton Waverley (1931-32),
Dunoon Athletic (1932-34),

1934 till 1939 tillhörde han Liverpool FC. Det blev 19 matcher och inga mål.
Gillingham (1939);
Dumbarton,
Albion Rovers (gästspelare under kriget),
Cowdenbeath (1945-47)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv