• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 7:e maj 2019

Måndagar startar tidigt.
Lite hjälp av HIF och MFF leder Allsvenskan.
Knapp men klar seger till Manchester City.

Effektiv speltid är det enda som kan rädda fotbollen!

FOTBOLLSHISTORIA:
1986: Bukarest mästare över Barcelona.
2003: Aresnal ineder sin 49 matcher långa förlustfria svit.

FÖDDA:
Sydney, Norman.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG OM DEN 6:e MAJ 2019

Måndagar startar tidigt.


Från kvart över fyra fram till halvsex körde jag skytteltrafik mellan Ärtgränd och Hyllie tågstation. Efter denna tidiga morgon kunde jag ta igen mig lite innan jag satte igång med nästa bok. Det är Ann Cleeves Silent Voices eller ”Döda talar inte" som den heter på svenska. Min fru och jag plöjer just nu igenom denna serie på SVT Play då där finns alla deckare med ”Vera”. Just den bok jag startade på är avsnitt 2 i säsong 2. Då vi tittade klart på säsong ett så får jag läsa på innan vi ska se avsnittet.
 

Lite hjälp av HIF och MFF leder Allsvenskan.


Det blev lite fotboll också. Inte Allsvenskan, där jag skrev om att MFF-supporters möjligen skulle hålla på HIF för en gångs skull. Helsingborg mötte Djurgården hemma på Olympia och vid bortaförlust hade Djurgården gått upp i topp. Hade… Alltså vann inte Djurgården så Malmö FF är serieledare efter sju omgångar. Matchen på Olympia slutade 1-1 och det var faktiskt HIF som gjorde båda målen. Det första var ett självmål, men skulle varit underkänt om VAR funnits, då det var offside på en Djurgården-anfallare som störde så mycket att Anders Randrup styrde bollen i eget mål.
 

Knapp men klar seger till Manchester City.


Det stora var väl egentligen matchen Manchester City mot Leicester City. Då Vera var slut och kvällspromenaden med hundarna var avklarad som kom jag 20 minuter in i den match som skulle kunna vara det sista avgörandet om vem som ska bli Premier Leaguemästare. Leicester vann över Manchester i deras första möte i år med 2-1. Fast igår vet jag inte riktigt om det blev riktigt spännande. Jo, så länge det stod 0-0. Då levde Liverpool-supportrarna på hoppet. Men i matchminut 70 släcktes detta hopp när lagkapten Vincent Kompany gjorde sitt första mål för säsongen. Ett otagbart långskott uppe i krysset, och därefter var ligatiteln i hamn. Det ska visserligen spelas två matcher till. En där Manchester City ska till Brighton och en där Wolverhampton ska till Liverpool. Tyvärr så ser jag nog att det är mer troligt att Wolves ska ta poäng mot Liverpool än att Manchester City ska tappa en i Brighton.
 

Effektiv speltid är det enda som kan rädda fotbollen!


Jag måste bara kommentera ett par saker jag tagit upp tidigare. Det första är detta makalösa sabotage mot fotbollen som tillåter att byta ut spelare i slutet av matcher. Detta är ett ofog som bara förstör för fotbollen. Sak nummer två är hur bytena går till. Att det ska visas skyltar och att spelaren längst bort ska masa sig ut. Igår så demonstrerade Agüero å det grövsta sitt sabotage mot fotbollen. Ett gäng pensionärer med rullatorer hade tagit sig av planen på halva tiden som Agüeri tog på sig. Då han fått en tillsägelse av domaren att skynda på stannade han demonstrativt och kavlade ner strumporna när han hade tio meter kvar för att lämna planen. Hur kan detta vara tillåtet. Att sedan domaren står och tittar på sin klocka och efter detta lägger till ENDAST tre minuter innebär att det åter igen blir surt att titta på fotboll. För helvete! Inför effektiv speltid omedelbart. I så fall kan jag acceptera byten på övertid och att spelarna kryper av planen vid byten.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 7:e MAJ

1986 Steaua Bukureşt – Barcelona

Idag 1986 spelades finalen i dåtidens Champions League. Det var Steaua Bukureşt mot Barcelona. Matchen gick på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla i Spanien. Steaua hade bestämt sig för försvar och hoppades på straffar. Det blev en relativt tråkig final som slutade 0-0 efter 120 minuter. Rumänerna fick som de ville och alla som såg matchen glömmer inte straffläggningen i första taget. Det var inte straffskyttarnas final, utan målvakternas. Efter två straffar var stod de fortfarande 0-0.
 

Marius Lăcătuş var den förste att göra mål i finalen. Fast hjälten i Steaua var målvakten Helmuth Duckadam. Han kastade sig och räddade Barcas tredje straff. Gavril Balint satte sin straff och det var 2-0. Nästa straff var Barcelonas och även denna räddade Duckadam. Det betyder att det inte behövdes läggas fler straffar. Steaua Bukureşt var mästare.

Det unika är att Barcelona på 120 minuters fotboll och fyra straffar inte lyckades göra ett enda mål.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 7:e MAJ

2003 Arsenal vinner
 

Idag 2003 spelade Arsenal 6-1 mot Southampton i ligan. Detta var startskottet till en makalös serie på 49 matcher för the Gunners utan förlust. Det blev 36 segrar och 13 oavgjorda. Efter ett tag gick Arsenal under det nya smeknamnet ”The Invincibles”. Säsongen därpå blev de överlägsna mästare då de inte förlorade en enda match.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 7:e MAJ

Sydney LEROUX blir 29 år

Sydney Rae LEROUX Dwyer är född 1990 i Surrey, British Columbia, Kanada. 
Anfallare
2 U-landskamper för Kanada 39 U och 77 A-landskamper för USA.

Klubbar som spelare:
Coquitlam City Wild (2002–04),
Sereno FC (2004–08),
UCLA Bruins (2008–11),
Vancouver Whitecaps (2011),
Seattle Sounders Women (2012),
Boston Breakers (2013),
Seattle Reign FC (2014),
Western New York Flash (2015),
FC Kansas City (2016–17),
Orlando Pride (2018–).

Hon tog OS-guld i damfotbollsturneringen vid de olympiska fotbollsturneringarna 2012 i London.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 7:e MAJ

Norman WHITESIDE blir 54 år

Norman WHITESIDE född 1965 i Belfast, Nordirand. 
Mittfältare/Anfallare
8 skollag, 1 U och 38 A-landskamper för Nordirland.

Klubbar som spelare:
Manchester United (1978-89), 
Everton (1989-91).

År 1982 slog Whiteside Pelés rekord som yngste VM-spelare I fotbolls-VM 1982 i Spanien, då var han 17 år och en månad.

,

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv