• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 1:a januari 2020

Nyårskonsert på Malmö Live.
Många gamla vänner gjorde att vi slapp kö ur parkeringshuset.
Middag, bingolotto och musikquiz.

Jakthundar får inte vara skotträdda, när "Svensovitj" slösar raketpengar.
GOTT NYTT ÅR!


FOTBOLLSHISTORIA:
1990: Thom första östproffs i väst.

FÖDDA:
Jack, Steven, Lilian, Davor, Rivelino.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG FRÅN MÅNDAGEN DEN 31:a DECEMBER 2019

Nyårskonsert på Malmö Live.


Att leva med ett stort ”rökmoln” som skymmer sikten i högra ögat ät tydligen något som jag från och med nu måste vänja mig vid. Åtminstone var detta beskedet jag fick av en vän till familjen som drabbats av samma problem som jag fick i förrgår. Hon har haft detta i tio år och dessutom på båda ögonen. Jag får se när jag vänjer mig. Igår var det ett helvete och fruktansvärt irriterande med denna nedsättning av synen. Personen som jag pratade med om glaskroppsavlossning träffade jag på något som blivit en tradition inom familjen. Nämligen Nyårskonsert. De senaste åren har vi varit på denna fantastiska föreställning på Malmö Opera. De hade ställt in detta evenemang i år (eller förra året) och satsade istället på musikalen ”Skönheten och odjuret” kombinerat med nyårsmiddag. Då vi redan sett musikalen så satsade vi istället på nyårskonserten på Malmö Live.
 

Många gamla vänner gjorde att vi slapp kö ur parkeringshuset.


Det var en konsert som jag skulle kunna rekommendera till många, fast då vi varit på Malmö Opera tidigare så måste jag säga att detta har varit ett snäpp vassare. Som det teaterombud som familjen är så hade vi många som vi fixat biljetter till som vi kunde önska Gott Nytt År. Sedan träffade vi ett antal gamla vänner som vi givetvis också stannade och snackade med och också önskade ett gott nytt år. Vi hade parkerat strategiskt då vi hade varit tidiga till Malmö Live, och höll vid utfarten till parkeringshuset. Fast med tanke på alla som vi stannade och pratade med så hade nästan all lämnat och kört ut från parkeringen. Alltså hade det inte spelat så stor roll var vi parkerat. Det var ingen nämnvärd kö ut.
 

Middag, bingolotto och musikquiz.


Hemma var det dags att starta med årets sista måltid. Det är nästan alltid tarteletter med någon stuvning. Igår hade jag svamp- och räkstuvning toppade med nyskalade rökta räkor. Huvudrätt varierar. I går var det ryggbiff till oss köttätare och spenat- och ostbiffar till icke-köttätarna. Alla kunde äta ungsbakade sparrispotatisar och rödbetor. Efterrätten står alltid äldsta dottern för. Det är alltid glassbomb surprise. Fast det är inte så mycket surprise. Mangosorbet klädd med vaniljglass. Mellan de olika rätterna så var vi tvungna att kolla de Bingolotter som vi vann lillejulafton och sedan var det ett musikquizz som yngsta dottern konstruerat. Detta skulle äldsta dottern, en kompis till dem och familjen, Adam och jag lösa. Utgången var ungefär densamma som tidigare. Äldsta dottern vann och Adam och jag kom därefter. Han kunde de nyare låtarna och jag de äldre. Därför var vi ganska jämna på andra och tredje plats.
 

Jakthundar får inte vara skotträdda, när "Svensovitj" slösar raketpengar.


Innan vi firade nyår så firade vi att bingolotto gav 100 kronor plus en Sverigelott. Det var en himla tur att vi inte vann fler nya Bingolotter. Det betyder att vi slipper spela förrän nästa jul-uppesittarkväll. Vi har ju tur att ha två cocker spannielhundar. De är ju egentligen jakthundar och en skotträdd jakthund är ju inte mycket att ha. Båda två är totalt likgiltiga för raketer. Kanske det är fel att påstå att de r likgiltiga. De snarare söker sig ut på gräsmattan för att delta i smällandet. För smällt har det gjort i stort sett hela dagen. Så det vet i sjutton om de nya reglerna har varit så effektiva. En sak är säker! Kom inte och snacka om fattigdom i Sverige. Den finns inte om man skulle studera hur mycket pengar som går åt till meningslösa raketinköp. Det är helt OK att sända upp sina raketer runt tolvslaget, men att hålla på från klockan sex på kvällen till tre på natten är i mina ögon totalt meningslöst slöseri.
 

GOTT NYTT ÅR!


Då vi skålat i alkoholfritt mousserande vin och önskat varandra Gott Nytt År så fortsatte musikquizzen. Fram till halvtvå handlade det om att lista ut vilka filmer som musiken kom ifrån och för ytterligare poäng såskulle man nämna artisten till musiken eller en av skådespelarna som hade huvudrollen i filmen. Detta var tydligen mer min melodi för denna kategori vann jag. Sedan avslutade jag nyårsafton som jag brukar med dansk TV. De har alltid musikkonserter som inledning av det nya året. Häftigt att inleda det ”glada 20-talet” med lite medryckande musik. Avslutningsvis önskar jag alla ett

Gott Nytt År!

FOTBOLLSHISTORIA från den 1:a januari.

1990 Thom första östproffs i väst

Andreas Thom hette en östtysk fotbollsspelade som startade sin karriär i Dynamo Berlin och som proffs i Berliner FC Dynamo. Båda lagen låg i Östberlin och gränsen mellan de två tyska staterna var stängd. Men idag 1990 öppnades den så pass mycket att västtyska Bayer Leverkusen lyckades få Andreas Thoms namnteckning på ett kontrakt som gjorde att han blev den förste fotbollsspelaren som fick tillåtelse och som flyttade från Östtyskland till Västtyskland för att livnära sig som fotbollsspelare. Efter en tur till Celtic var han tillbaka i Berlin 1998. Då blev det ett enat Berlin och till klubben Hertha Berlin.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 1:a januari.

Jack WILSHERE blir 28 år

Jack Andrew Garry WILSHERE är född 1992 i Stevenage, England.
Mittfältare
19 U- och 34 A-landslamper för England.

Klubbar som spelare:
Luton Town (2001),
Arsenal (2001–18),
Bolton Wanderers (2010 lån),
AFC Bournemouth (2016–17 lån),
West Ham United (2018–).

Redan som 16-åring klev Wilshere upp i Arsenals A-lag, där han tog över Gilberto Silvas tidigare nummer 19. Han ansågs som en otrolig talang, men tyvärr har han varit väldigt skadedrabbad under sin karriär.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 1:a januari.

Steven DAVIS blir 35 år

Steven DAVIS är född 1985 i Ballymena på Nordirland.
Mittfältare
31 U- och 107 A-landslamper för Nordirland.

Klubbar som spelare:
St Andrews Boys Club (1998-2002,
Aston Villa (2002-07),
Fulham (2007-08),
Glasgow Rangers (2008-12),
Southampton (2012-19),
Glasgow Rangers (2019 lån),
Glasgow Rangers igen (2019-).

Hans största framgångar kom under tiden i Glasgow Randers. Det blev tre ligamästerskap, två cupsegrar och en final i UEFA-cupen.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 1:a januari.

Lilian THURAM blir 48 år

Ruddy Lilian Thuram-Ulien är född 1972 i Pointe-à-Pitre, Guadeloupe, Frankrike
Försvarare
142 A-landskamper för Frankrike.

Klubbar som spelare:
Monaco (1991–96),
Parma (1996–2001),
Juventus (2001-06),
Barcelona (2006–08).

Han är Europamästare och värlsmästare. Vid VM 1998 utsågs han till den tredje bästa spelaren i hela VM.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 1:a januari.

Davor ŠUKER blir 52 år

Davor ŠUKER är född 1968 i Osijek, Jugoslavien
Anfallare
2 U-, 2 OS- och 2 A-landskamper för Jugoslavien och 69 för Kroatien.

Klubbar som spelare:
Osijek (1984-89),
Dinamo Zagreb (1989-91),
Sevilla (1991-96),
Real Madrid (1996-99),
Arsenal (1999-2000),
West Ham United (2000-01),
1860 München (2001-03).

Under VM 1998 storspelade Šuker och var nationens hjälte då han var nära att föra Kroatien till VM-final, men fick som tröst en bronsmedalj men även äran att få titulera sig som hela världsmästerskapets skyttekung, med sex gjorda mål.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 1:a januari.

Roberto RIVELINO blir 74 år

Roberto Rivellino är född 1946 i São Paulo, Brasilien.
Anfallare
92 A-landskamper för Brasilien

Klubbar som spelare:
C.A. Barcelona (1958-62),
Corinthians (1963–74),
Fluminense (1975–78),
Al-Hilal (1978–81).

VM-turneringen i Mexiko 1970 var Rivelinos första av totalt tre. Han spelade då vänsterytter och hade Jairzinho, Tostão och Pelé som kedjekamrater. Rivelino gjorde tre mål under turneringen och bidrog starkt till att Brasilien tog hem sitt tredje VM-guld.
Rivelino lade skorna på hyllan 1981 och blev sedermera tv-kommentator i Brasilien.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv