• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 25:e april 2019

Arton grader minus blev klar.
Grattis Manchester City till årets mästerskap!
Historiens snabbaste Premier Leaguemål av Long.
Malmö FF upp till plats två.
Lagen i DFB Pokals final är klara.


FOTBOLLSHISTORIA:
2007: Alan Ball lämnar in.

FÖDDA:
Raphaël, Johan.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG OM DEN 24:e APRIL 2019

Arton grader minus blev klar.


Åter en lugn dag med hundpromenad och sedan en eftermiddag på altanen med Ahnhem. Jag hann läsa ut hans tredje roman om Fabian Risk och de ruskigheter han råkar ut för vid polisen i Helsingborg. ”Arton grader minus” var tillbaka i Helsingborg. Stefan Ahnhem började i Helsingborg för att i andra boken berätta om då han gjorde sitt sista jobb i Stockholm. De två första böckerna kom altså inte i kronologisk ordning, men nu var det tidsmässigt rätt igen. Jag har redan fyran klar och kommer att starta med den idag.
 

Grattis Manchester City till årets mästerskap!


Fotbollsmässigt så var det den intressanta hängmatchen mellan Manchester United och Manchester City. United är tillbaka i spel där de var då Mourinho styrde. Håglöst och ingen glädje i spelet. Det ser inte alls bra ut och sedan målvakt De Gea började tjata om att han skulle ha miljoner i lön i veckan så har han totalt fallit igenom. Andra målet som City gjorde var åter en rejäl målvaktstavla. Detta var alltså den match som gjorde att alla lag spelat 35 matcher, och viktigare än så var att det var den match som avgjorde ligan. Manchester City vann på Old Trafford fullt rättvist med 2-0. Det innebär att de ligger en poäng före Liverpool i ligan. Med tre enkla matcher kvar för dessa båda topplag så kommdedr de att vinna alla, och på så sätt försvarar Manchester City sitt mästerskap från förra säaongen. Grattis Manchester City och Liverpool kommer inte heller i år att vinna en Premier  Leaguetitel.
 

Historiens snabbaste Premier Leaguemål av Long.


Wolverhampton och Arsenal  kom också upp i 35 matcher och Wolves var det starkare laget. De vann med hela 3-1 och på de två platserna fem och sex ligger Arsenal och Manchester United. Arsenal till Europa League och Manchester United får kvala till Europa League. Fast Arsenal har ytterligare en chans att ta sig till Champions League till hösten och det är om de vinner säsongens Europa League. Innan jag lämnar den engelska fotbollen för idag så har jag ett litet tillägg till målet i förrgår av Shane Long. Jag påstod att det var årets snabbaste Premier Leaguemål. Det var rätt för det var Premier Leagues snabbaste mål i historien. Allstå från 1992 då högsta serien fick detta namn.
 

Malmö FF upp till plats två.


Det hade tydligen blivit något knas i det Allsvenska programmet då det avverkades hela fem matcher igår. Allsvenskan brukar ha max två matcher per dag. Spänningen för Skånelagen var att se hur Malmö FF skulle klara av Hammarby IF. Alltså en form av MFF mot HIF. MFF vann ganska komfortabelt med 4-1 och tog sig upp på andra plats. Djurgården har en match mindre spelad och vinner de över Norrköping ikväll så leder de Allsvenskan med tre poäng.
 

Lagen i DFB Pokals final är klara.


Spanska ligan spelade ett antal mindre intressanta matcher. I tabelltoppen så försvarade Atletico Madrid sin andraplats genom att vinna över Valencia med 3-2. Sedan spelades de semifinal i DFB Pokal. Det är tyska cupen. I förrgår hade Leipzig tagit sig till final genom seger med 3-1 över Bundesliga 2-laget Hamburger SV. Igår så var det något jämnare då Werder Bremen mötte Bayern München. 2-3 och det blir alltså Leipzig som möter favoriten Bayern München i final.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 25:e APRIL

2007: Alan Ball har spelat klart

Alan Ball var den yngste spelaren i den engelska fotbollstrupp som vann VM på hemmaplan 1966. Han var en rödhårig och ettrig mittfältare med precisa passningar i Everton under senare hälften av 1960-talet. Då han själv slutade som aktiv var ha tränare i många av de klubbar han en gång spelat i. Idag 2007 jobbade han i sin egen trädgård med att bränna gammalt skräp då han drabbades av en hjärtattack. Endast 61 år gammal dog han.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 25:e APRIL

Raphaël VARANE blir 68 år

Raphaël Xavier VARANE är född 1993 i Lille, Frankrike
Försvarare,
18 U- och 55 A-landskamper för Frankrike.

Klubbar som spelare:

Hellemmes (2000–02),
Lens (2002–11),
Real Madrid (2011–).

Han vann VM-guld med Frankrike i VM 2018.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 25:e APRIL

Johan CRUIJFF blev 68 år

Hendrik Johannes "Johan" CRUIJFF (Cruyff) var född 1947 i Amsterdam, Nederländerna.
Mittfältare/Anfallare,
48 landskamper för Nederländerna.

Klubbar som spelare:
Ajax (1959-73),
Barcelona (1973-78),
Los Angeles Aztecs (1979-80),
Washington Diplomats (1980-81),
Levante (1981),
Ajax igen (1981-83),
Feyenoord (1983-84 ).  

Lag som tränare:
Ajax (1985-88),
Barcelona (1988-96),
Kataloniens landslag (2009-13).

Tillsammans med Västtysklands Franz Beckenbauer var han 1970-talets största fotbollsstjärna.
Den 24:e mars 2016 avled Johan av sin lungcancer som hade spritt sig bl a till hjärnan. Han hade varit storrökare sedan ung ålder och trots att han slutade röka 1991 så han genomgick en by-pass-operation så hade rökningen satt sig på lungorna så att det indirekt blev hans död.

.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv